Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

"Ενωτική κίνηση" των δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και Παναιτωλικού.

( ή τι σκαρφίζονται για να μείνουν πολιτικά ενεργοί).

Προφανώς «έσφιξαν –πολύ- τα γάλατα», με τη συνένωση των Δήμων, με το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» 2 ή ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως τελικά το ονόμασε ο Ραγκούσης. Με «το φόβο των Ιουδαίων», την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα, έγινε σύσκεψη εκπροσώπων των δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και Παναιτωλικού, στο χώρο του ξενοδοχείου «Θέστιος», (σχετικό link), στο Βλοχό Θεστιέων.
Θέμα της σύσκεψης ήταν, να εξετασθούν οι δυνατότητες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την δημιουργία νέου διευρυμένου δήμου.

Εκεί παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Θεστιέων κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης, Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας και Παναιτωλικού κ. Δημήτριος Γιαννοκώστας, δημοτικοί σύμβουλοι των εν λόγω δήμων δήμους και -ελάχιστοι, κι έχει τη δική του σημειολογική σημασία- δημότες.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν, ο δήμαρχος Θεστιέων, (σχετικό link) , Δημήτριος Τραπεζιώτης είπε πως:
«Ενόψει αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης και αυτών των συνεδρίων κρίθηκε σκόπιμο, ότι θα είναι χρήσιμο και ωφέλιμο,…….να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας Αυτοδιοικητικής Ενότητας, ……προκειμένου να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων….αξίζει να γίνει ένας νέος δήμος, στη βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας….. το θέμα της έδρας (Σ.Σ. του προτεινόμενου υπό σύσταση δήμου) να μείνει στην άκρη προς το παρόν»
Ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλειος Καπέρδας είπε:
«Ότι είναι να πούμε, να το πούμε σήμερα,……. Υπάρχουν δύο τάσεις (Σ.Σ. στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παραβόλας). Η μία συνένωση με τον ισχυρό δήμο Αγρινίου και η άλλη, να γίνει ένας δήμος ενιαίος, στη βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας», ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δεύτερης. Παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του δήμου Παραβόλας, (ως έδρας του νέου –υπό σύσταση- δήμου), λέγοντας πως υπάρχει νέο Δημοτικό κατάστημα 2.500 τ.μ. ενώ έκανε και «παραχωρήσεις» καθώς «δέχθηκε» ωε όνομα (του νέου –υπό σύσταση- δήμου) το «Δήμος Θεστιέων, ακόμα-ακόμα και Δήμος Τριχωνίδας».
Ο δήμαρχος Παναιτωλικού κ. Δημήτριος Γιαννοκώστας είπε:
«Μας συμφέρει να κάνουμε τον νέο δήμο, δεν παίζει κανένα ρόλο η έδρα……Στο ίδιο σχήμα να μπει και ο δήμος Παρακαμπυλίων,……έκανα λάθος και το παραδέχομαι…..που υποστήριξα (παλιότερα) την ένταξη του Αγρινίου στην Τριχωνίδα (Αναπτυξιακή)».

Η θέση του Δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη και των δημοτικών συμβούλων του, είναι ανακόλουθη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων -δημοτικό διαμέρισμα του οποίου είναι το Παναιτώλιο, (σχετικό link), - είχαν πάρει απόφαση που ανέφερε, ότι «δεν θα δεχθεί (Σ.Σ. το δημοτικό συμβούλιο) αλλαγή στα σημερινά δημοτικά του όρια, ακόμη κι αν προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση».
Η δική μας θέση για τις συνενώσεις των Δήμων είναι ξεκάθαρη και την καταθέσαμε από τον Αύγουστο του 2008. Ο «Καποδίστριας 2, Αναγκαίος και Επιβεβλημένος» (σχετικό link) τονίζαμε σε σχετική μας ανάρτηση. (Η εικόνα -(διπλό κλικ στο χάρτη)- του Νομού όπως είναι σήμερα, δείχνει -τουλάχιστον- μη λειτουργικούς ή ακόμη χειρότερα -έως σε πάνω από δέκα- θνησιγενείς δήμους).
Ενώ για την πιθανότητα να υπάρξει συνένωση του Δήμου Θεστιέων και –ειδικότερα του Δ.Δ. Παναιτωλίου- με άλλον πλην του Δήμου Αγρινίου, γράφαμε τον Σεπτέμβριο 2008, με τίτλο «Δήμος Θεστιέων: Πιο καλή η μοναξιά ή ΕΝΤΑΞΗ στο ΑΓΡΙΝΙΟ;» (σχετικό link) :
«Είναι Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ και -πιστεύουμε- του συνόλου των κατοίκων του Δ.Δ. Παναιτωλίου ότι το μέλλον της πρώην κοινότητος Παναιτωλίου, βρίσκεται στην ένταξή της στο Δήμο Αγρινίου. Δεν υπάρχει άλλη προοπτική.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν προσωπικά ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ τα υποστηρίζουν.
Οι πολίτες της πρώην κοινότητος ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ οργανικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι από χρόνια ενταγμένοι στον ιστό του ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Η -προ ετών- ένταξη του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ στο δήμο Θεστιέων, ήταν λάθος και βήμα στο παρελθόν. Το λάθος αυτό πρέπει να διορθωθεί με κάθε τρόπο και ο Καποδίστριας 2, είναι μοναδική ευκαιρία. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται να είναι σίγουροι πως θα λογοδοτήσουν στους πολίτες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Όταν τα Καλύβια ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου, (σχετικό link), όσοι δεν βλέπουν ότι το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ είναι πλέον κομμάτι της πόλεως του Αγρινίου, πρέπει απλώς να εξυπηρετούν δικές τους πολιτικές ή εκλογικές σκοπιμότητες, προσωπικά (μικρο-μεγαλο) συμφέροντα ή να είναι γεωγραφικά και πολιτικά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.
Ας διαλέξουν σε ποιά κατηγορία ανήκουν! Σε τελική ανάλυση ας διαλέξουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ' αφήσουν»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop