Προσωπική κατάθεση και μαρτυρία.
Μπορεί να είμαι μακριά, παρακολούθησα όμως με εξαιρετική προσοχή τις δημοτικές εκλογές, την πρώτη αλλά και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.
Αξιολογώντας σχολαστικά και βαθμολογώντας με προσοχή –όχι όμως με επιείκεια ή ιδιαίτερη αυστηρότητα - όσους αποτέλεσαν το στελεχιακό δυναμικό των δύο συνδυασμών, τόσο σε επίπεδο υποψηφίων όσο και επιτελείων, θα καταλήξετε σε προφανή συμπεράσματα και η ζυγαριά θα γύρει.
Επιτέλους, η συντηρητική παράταξη και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία –ως το μεγάλο κομμάτι της- ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αντιμετωπίσει το δήμο Αγρινίου σαν ένα σημαντικό πολιτικό στοίχημα. Αξίζει ν’ αναζητήσει στην κοινωνία τους πολίτες που θα έχουν τις ικανότητες, το χρόνο και τη θέληση ν’ αφοσιωθούν με όρεξη και όραμα στο σκοπό. Ως στόχος πρέπει να είναι το ΛΥΓΙΣΜΑ, το ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ, η ΑΛΩΣΗ και τελικά η ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΗ και η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του συστήματος εξουσίας που κυβερνά την πόλη από το 1974, συνεχώς κι αδιαλείπτως, σ’ ένα ιδιότυπο πολίτευμα –κομματικού- κληρονομικού δικαίου.

Καταθέτω την άποψη μου, όπως δεσμεύτηκα σε προηγούμενα post, άλλωστε έχω βιώσει από πολύ κοντά –πιο κοντά δεν γινόταν- και εξαιρετικά έντονα, τι σημαίνει να διεκδικείς με τη συντηρητική παράταξη το δήμο Αγρινίου, σ’ ένα δήμο που όταν είσαι «δεξιός» στέκεσαι στην «αθέατη πλευρά του φεγγαριού».
Δεν με χωρίζει το παραμικρό με τον Παύλο Μοσχολιό, ενώ αντίθετα μας ενώνουν οι φιλικές και αδιατάρακτες -για πάνω από είκοσι χρόνια- σχέσεις των παιδιών μας, από τα μαθητικά τους χρόνια (στα «Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου- Μπαλαούρα»), έως και σήμερα που είναι ενήλικες. Αξίζει και του εύχομαι τα καλλίτερα για εκείνον αλλά και την πόλη, που είναι και τυπικά πλέον πόλη μου. Είναι όμως, ο Παύλος Μοσχολιός κι όχι με αποκλειστικά δική του ευθύνη, μέρος ενός συστήματος εξουσίας που δυνάμωσε και επιθυμεί να διαιωνίσει την παρουσία του στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα. Ο νέος και συνάμα παλαιός δήμαρχος Αγρινίου, αποτελεί εξάρτημα ενός μηχανισμού που αντικατέστησε την εκλογική διαδικασία με την «θέλημα Πα.Σο.Κ.» εξουσία και που πρέπει –όπως όλα τα συστήματα εξουσίας- να τελειώσει.
-----------------------
Για τον Βασίλη ΚΑΠΕΡΔΑ να γράψω μόνο δύο λόγια. Χρειάζονται παραπάνω; Του τα είπαν οι πατριώτες και χωριανοί του, που τον έστειλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ώστε ο Βασίλης Καπέρδας, ο εθνικιστής των νεανικών και φοιτητικών χρόνων του, ο Βασίλης των χρόνων της Εθνικής Παρατάξεως, μαζί με τον υποψήφιο του Πα.Σο.Κ.; (!) Ο Βασίλης που μας «νουθετούσε» όταν βρισκόμασταν -πάντα δηλαδή- απέναντι στους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας; Ο Βασίλης δικαιώνει απόλυτα τη λαϊκή ρήση «που ήσουνα νιότη που 'δειχνες πως θα γινόταν άλλος».