Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Χωρίζουν την Ελλάδα κατά το πρότυπο των ΗΠΑ!

Συνεχίζουν το ολέθριο έργο του Πάκη.

Μετά τον Πάκη(ταλιμπάν) Παυλόπουλο, τη σκυτάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών πήρε ο Ραγκούσης, που συνεχίζει (επιτυχώς!) ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο μακράν πιο αποτυχημένος υπουργός της σύγχρονης Ελλάδος!
Στις 3 Δεκεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ συζήτησης τον επερχόμενο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2!
Την συνάντηση αποκάλυψε ο νομάρχης Ευρυτανίας Κοντογεώργος -τακτικό μέλος της ΕΝΑΕ- κατά τη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου λέγοντας ότι,
«Δεν έγιναν επιμέρους συζητήσεις και δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Η συνάντηση ήταν για την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις τελικές της προθέσεις σχετικά με το θέμα αυτό».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν συζητήθηκε καν ο χάρτης των νέων δήμων».
Στη συνάντηση αυτή ο Ραγκούσης ξεκαθάρισε δύο θέματα,
1.) ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2
2.) το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αμέσως, μετά τις γιορτές, μαζί με το νέο εκλογικό νόμο για τρίμηνη διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο, τόσο σε επίπεδο δήμων, όσο και σε επίπεδο νομαρχιών θα ψηφιστεί από τη Βουλή, μέχρι το Πάσχα 2010.
Αναφερόμενος ο Γιώργος Παπανδρέου στο... όραμα του για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, είπε στην πρόσφατη ομιλία του στο «Ζάππειο»
«…Πέραν της εμπέδωσης ενός αυτόνομου πολιτικού συστήματος λογοδοσίας και διαφάνειας, απαιτείται και η οικοδόμηση ενός κράτους που τοποθετεί στο επίκεντρο της δράσης του τον πολίτη και τις ανάγκες του. Αυτή είναι η αφετηρία τής νέας αρχιτεκτονικής για τη διοίκηση και αυτοδιοίκηση στη χώρα, την οποία προωθούμε και θα ολοκληρώσουμε έγκαιρα, έτσι, ώστε στις 14 Νοεμβρίου του 2010 να εκλέξουμε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες. Με την αναβάθμιση τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κεντρική διοίκηση του κράτους απελευθερώνεται και αφιερώνεται στην επιτελική, σχεδιαστική, συντονιστική και ελεγκτική δράση. Το Δημόσιο εξοικονομεί τεράστιους πόρους από τη μείωση των βαθμών της διοίκησης σε 3 από 5 που είναι σήμερα και ξεκινά να λειτουργεί με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξεύρεση λύσεων για τα καθημερινά τους προβλήματα. Είναι μια τεράστια τομή που θα προσαρμόσει το διοικητικό μοντέλο της χώρας στα πρότυπα κάθε σύγχρονου κράτους.»
Ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης, είχε ανακοινώσει ότι ο τρόπος λειτουργίας των νέων δήμων αλλά και οι αρμοδιότητες τους θα δοθούν στη δημοσιότητα λίγο πριν το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τον Ιανουάριο (18-20 στην Αθήνα).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμοι θα μειωθούν από 1034 σε 380 με 400, ενώ άγνωστος παραμένει ο νέος αριθμός των 13 περιφερειών, οι οποίες αποκτούν... αναβαθμισμένο ρόλο, καθώς ο περιφερειάρχης ή το περιφερειακό συμβούλιο θα εκλέγονται απευθείας από τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop