Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Επεκτατική η πολιτική των Σκοπίων

δηλώνει σε συνέντευξη ο Meduh Thaci.

Μας «μετράνε». Γενικώς δηλαδή, μας «μετράνε». Ο Meduh Thaci – ο ηγέτης των Αλβανών και πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού κόμματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας- σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alsat, ρωτήθηκε για την ονομασία των Σκοπιών και απάντησε:
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πλήρες δίκιο που επέβαλε εμπάργκο στην επεκτατική πολιτική της κυβέρνησης των Σκοπίων και το πρόβλημα θα βρει οριστική λύση μόνο σε περίπτωση υποχώρησης των Σλαβομακεδόνων.
Οι Έλληνες ούτε που το σκέπτονται να κάνουν παραχωρήσεις. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε και κάτι άλλο, για το οποίο για μεγάλο διάστημα υπήρχε απόπειρα απόκρυψης, ότι δηλαδή πρόβλημα αποτελεί μόνο η ονομασία του κράτους.
Όχι, πρόβλημα είναι και η ταυτότητα. Οι Έλληνες ποτέ δεν θα δεχθούν να ζει δίπλα τους μια ομάδα ανθρώπων που τείνουν να οικειοποιηθούν τα πάντα»….
Έτσι λέει ο Thaci και μένει να διερευνηθεί τι ακριβώς πιστεύει. Δεν ξέρει ότι αυτά είναι για άλλους λαούς, πολεμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόρους;
Οι δικοί μας ηγέτες είναι Ευρωπαίοι και πολιτισμένοι. Μέχρι ιθαγένεια θα δώσουν σε όλους τους Ασιάτες. Η μαλακία των Σκοπιανών είναι πως δεν αποφασίζουν να ζητήσουν Ελληνική υπηκοότητα. Θα τους τη δίνανε με χαρά και θα τους περιποιούσαν ιδιαίτερες τιμές, οι πολιτικοί ταγοί μας. Ψηφοφόρους χρειάζονται για τα μαντριά τους. Για Έλληνες γενικώς δεν θέλουν να ακούνε, οπότε υπάρχει ενότητα απόψεων, Ελλήνων πολιτικών και Σκοπιανών.
Προφανώς ο Thaci, με την εμπειρία των «Τσάμηδων» και των διεκδικήσεων τους από την Ελληνική πολιτεία, δοκιμάζει την αντοχή και την αποφασιστικότητα της εξουσίας αυτού του τόπου.
Νομίζει ο τύπος ότι οι δικοί μας είναι έτοιμοι για μάχη; Ούτε μυρουδιά από μπαρούτι στον αέρα δεν θέλουν να οσμίζονται. «Πάρτε τα όλα, πάρτε τα βάλτε φωτιά και κάψτε τα» είναι η φιλοσοφία τους, προκειμένου οι ίδιοι να περνάνε καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop