Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Πάει, λάλησαμ' ντιπ!!!

Να τους χαίρεστε! Τους επιστήμονες και την δυνατότητά τους να τοποθετούνται σε καίρια και φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας και του τόπου μας!
Οι κύριοι αποτελούν τον κατά τεκμήριο εγκυρότερο επιστημονικό σύλλογο του Μεσολογγίου, που η ιστορία και η διαδρομή του στο χρόνο, το καταξίωσε στην παγκόσμια συνείδηση και το κατέστησε ταυτόσημο των λέξεων "αγώνας", "εγκαρτέρηση", "ηρωισμός", "ελευθερία".
Τα στερνά όμως -όπως πάντα και παντού- τιμούν τα πρώτα! Τα "πρώτα" έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους. Έκαναν τ' αδύνατα δυνατά!
Ετούτοι όμως - η συνέχεια από τα "πρώτα" είναι σαν το ανέκδοτο του μακαριστού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ!!
"Δεν θέλω δική μου κατσίκα. Να ψοφήσει του γείτονα θέλω"!
Ακραίες απόψεις, επιθετικές κορώνες, διχαστικά κυρήγματα!

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


"16 Σεπτεμβρίου 2008!!!
ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τη πόλη του Αγρινίου.
Είναι η ημέρα που είχε ορισθεί για τα εγκαίνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Ελλάδας.
Αντί όμως εγκαινίων η Κυβέρνηση ατάκτως υπαναχωρεί, αποσύρει το "έτοιμο" για δημοσίευση "πολύπαθο" προεδρικό διάταγμα και ουσιαστικά ματαιώνει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, αφού μεταθέτει στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον την συζήτηση για τα Εφετεία στη Χώρα μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου πάνω από 20 χρόνια διεκδικεί δυναμικά και αγω­νιστικά την επανίδρυση του Εφετείου με έδρα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, τη πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας.....
Ο αγώνας μας ήταν πολύμηνος, ανηφορικός, βασανιστικός, ενίοτε αδιέξοδος και το κυ­ριότερο εξοντωτικός οικονομικά για τα μέλη μας.
.....Είχαμε τη συμπαράσταση του λαού και των φορέων της πόλης μας, αλλά κυρίως είχαμε τη στήριξη όλων των Δημάρχων των περιοχών από ορεινή Ναυπακτία μέχρι Αστακό με επικεφαλής τους Δημάρχους Μεσολογγίου - Αιτωλικού - Οινιάδων - Χάλκειας και Ναυπάκτου.
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων μας, πέραν της 10μηνης απεργίας μας, προχωρή­σαμε σε καταλήψεις δρόμων,(!) γεφυρών(!!) και κτηρίων(!!!) και επιδιώξαμε με κάθε τρόπο ο αγώνας μας να γίνει ευρύτερα γνωστός, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας τους ψεύτικους φίλους μας και τους φανερούς εχθρούς του αγώνα μας.
Ένας από αυτούς που προσπάθησαν, δρώντας στο προσκήνιο, αλλά κυρίως και στο πα­ρασκήνιο να ιδρυθεί το Εφετείο στο Αγρίνιο, συμβάλλοντας έτσι με το πιο ιταμό και προκλητικό τρό­πο στη τέλεση του επιχειρούμενου σε βάρος της Ιερής μας Πόλης εγκλήματος είναι ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχης Αιτωλ/νίας κύριος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ.
Ο κύριος Σταμάτης, αφού πολλές φορές με προκλητική έπαρση εδήλωσε την δική του συμβολή στη "βεβαία" ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, καλώντας μάλιστα τους συντοπίτες του στα εγκαίνια της 16ης Σεπτεμβρίου, μετά την οριστική ματαίωση της ίδρυσης ΕΦΕΤΕΙΟΥ στο Αγρί­νιο, προσγειώθηκε ανωμάλλως εκδηλώνοντας μάλιστα εκτός των άλλων απώλεια ψυχραιμίας, μικροψυχία και εμπάθεια."

Είναι το ένα μισό από την ανακοίνωση -το κομμάτι της που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ, αφιερωμένο στη στοχοποίηση του βουλευτή Σταμάτη. Γιατί στον λίβελλο- ανακοίνωση -ο Θεός να την κάνει- απλώς στοχοποιείται ο συγκεκριμένος.
Τον απειλούν ακόμη, με την ποινικοποίηση του δικαιωματός του να έχει γνώμη και να την εκφράζει!!
Αυθόρμητα σε κάθε λογικό Αιτωλοακαρνάνα γεννιέται η απορία, γιατί όχι κι ο Μωραϊτης ή ο Σώκος; Κι αυτοί έχουν ταχθεί υπερ του Εφετείου στο Αγρίνιο!!!
Αυτοί όμως είναι ΠΑΣΟΚ!
Ας τους μαζέψει κάποιος όλους αυτούς! Από τη μιά, η Πολιτεία προσπαθεί να ενσωματώσει στους κόλπους της ανθρώπους που έχουν διαφορετική παιδεία, πολιτισμό και κουλτούρα κι αυτοί προσπαθούν να μας γυρίσουν στις πόλεις-κράτη!
Το κράτος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, εναντίον όλων!!!
Ξεχνούν όμως πως ιστορία στις -ειρηνικές μας- μέρες γράφεται με άλλα κριτήρια.
Κανένα παρελθόν -όσο ιστορικό κι αν ήταν- δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανό έναν "άρρωστο οργανισμό"!
Σε τελική ανάλυση, στην πολιορκία του Μεσολογγίου δεν ήταν έγκλειστοι μόνο οι δικοί τους πρόγονοι, όσων υπογράφουν την ανακοίνωση κι όσων τους σιγοντάρουν, αλλά και οι δικοί μας. Κι ακόμη, οι πρόγονοι Φιλελλήνων από τα πέρατα της Οικουμένης!
Τι να γίνει λοιπόν; Προς τιμήν του λόρδου Byron να κάνουμε το Εφετείο στην πόλη που γεννήθηκε; Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Είναι διάλογος σοβαρών ανθρώπων; Είναι επιχειρήματα επιστημόνων;
Κάνουν (στην ιστοσελίδα τους) και ψηφοφορία! "Που πρέπει να γίνει το Εφετείο;"
Μα το ρωτάς καλέ μου; Στην έδρα αυτού που διοργανώνει την ψηφοφορία! Και μετά το πανηγύρι θα πάει σύννεφο. Διότι ο λαός θα έχει αποφανθεί!! Με ποσοστά δημοκρατών τύπου Στάλιν, 80% και "χάρη σας κάνουμε", διότι ο μακαρίτης -τρόπος του λέγειν μακαρίτης- τα ποσοστά αυτά τα είχε για την πλάκα του!!!

Μάλισταααα! Οι κύριοι, δεν κατάλαβαν πως μόνο η σύμπλευση των προσωπικών τους συμφερόντων με τα αντίστοιχα των Πατρών, αντέστρεψαν το αποτέλεσμα, για το οποίο αποτέλεσμα "κοκορεύονται" πως ήταν οι αγώνες, οι δρόμοι, οι καταλήψεις στα γιοφύρια και τα "σαράντα -δικηγορικά- παλληκάρια του Μεσολογγίου", που "δέκα μήνες στερήθηκαν τα εισοδήματά τους"!
Φαίνεται λοιπόν πως παίζουν το παιχνιδάκι της Πάτρας -χρόνια τώρα;- και δεν τόχουν πάρει "χαμπάρι" ή απλώς είναι σικέ το μάτς;

2 σχόλια:

  1. Αγρινιωτάκια άντε γειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ (;) Φίλε,
    Να σας ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη και το «σχόλιο».
    Αν εσάς σας είναι αρκετή η θλιβερή ανακοίνωση ενός επιστημονικού συλλόγου, εμάς μας περισσεύει.
    Αδιαφορούμε πλήρως για την έδρα του Εφετείου, αυτό είναι φανερό, με βάση τα κοινά κριτήρια.
    Για εμάς τα κριτήρια είναι άλλης μορφής και εξετάζουμε το όλο ζήτημα σε διαφορετική εντελώς βάση.
    Το Ναύπλιο, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου –μετά το 1821- Ελληνικού κράτους. Διανοηθήκατε να ισχυρισθείτε ποτέ ότι πρέπει να είναι η σημερινή έδρα του Αρείου Πάγου ή του Συμβουλίου της Επικρατείας;
    Με δικηγόρους που δικάζουν σε ειρηνοδικεία και σε συναινετικά διαζύγια; Που η σημαντικότερη υπόθεση που δίκασαν –ως υπερασπιστές η πολιτικοί ενάγοντες-είναι «χωρικός εναντίον πασσάλων»; Με ελάχιστη επιστημονική, νομική επάρκεια.
    Θα εμπιστευόσασταν την πιθανή φυλάκισή σας ή την αποφυλάκισή σας σε κάποιον από αυτούς;
    Απαντήστε στον εαυτό σας και εδώ είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop