Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

"Εχουνε βγάλει στο σφυρί την πατρίδα μας..."

Ο πιο δημοφιλής Ορθόδοξος κληρικός της Ελλα­δικής Εκκλησίας σήμερα, είναι ο αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης.
Οι εκπομπές του στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας (89,5 ΡΜ) σαρώνουν σε ακροαματικότητα, διότι -προφανώς - οι πιστοί διψούν για αυθεντικό Ελλη­νορθόδοξο λόγο.
Αυτά είπε -επί λέξει- ο πατήρ Ανανίας την Πέμ­πτη 25 Σεπτεμβρίου :
«Έχουνε βγάλει στο σφυρί την Πατρίδα μας... Μας γέμισαν ξένους κι όλο φέρνουν, κι όλο φέρνουν...
Πήγα προχθές στην Ομόνοια και δεν μπορούσα να περάσω. Πήγα να μιλήσω σ' έναν χώρο εκεί, Παναγία μου Θεοτόκε, τι είναι αυτό το πράγμα;
Και στο απολυτίκιο του Ανίου Ιωάννου του Θεολόγου που θ' ακούσουμε μεθαύριο, η Εκκλησία παρακαλεί τον Άγιο, τι να κάνει; Να διασκορπίσει ο Κύριος το επίμονο νέφος των εθνών.
Πλάκωναν στο Βυζάντιο όλα τα έθνη, όλοι οι Βάρβαροι και γινότανε μεγάλη δυσκολία. Και βάνει τον Θεολόγο η Εκκλησία να παρακαλέσει τον Χριστό μας «να διασκεδάσει», δηλαδή να διασκορπίσει το επίμονο νέφος των εθνών. Σήμερα η Πατρίδα μας εγέμισε από έθνη.
Επί Τουρκοκρατίας είχαμε ένα έθνος, τώρα έχουμε αμέτρητους. Όπου και να σταθείς, όπου και να βρεθείς, ξένοι! Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα.
Γέμισαν τα σχολεία μας από ξένα παιδιά που δεν ξέρουν ούτε την γλώσσα, ούτε τίποτα. Και τι μας λένε; Να τους αγαπάμε!
Τώρα η Ελλάς δεν θα αλωθεί με τα όπλα, αλώθηκε με την Αγάπη, την Αγαπολογία κι όλα αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μας αποκοιμίζουν με ΑΓΑΠΟΛΟΓΑ για να χάσουμε και την Πατρίδα μας και την Πίστη μας.
Το κακό μεγαλώνει και σε λίγο η Πατρίδα μας θα διαλυθεί, αν δεν βάλει ο Χριστός το χεράκι Του... Έρχονται να μας ισοπεδώσουν και στο τέλος δεν θα γνωρίζει ο σκύλος τον αφέντη.
Και τα παιδιά μας που έρχονται, πού θα μείνουνε; Μέσα στους Βαρβάρους; »!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop