Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ο Γιάννης Ψειμάδας στο δυναμικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Η χειμερινή σαιζόν του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα ξεκινήσει φέτος με την Παιδική – Νεανική Σκηνή και με ένα πρωτότυπο θέαμα, που βασίζεται σ’ ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Είναι «Το παλικάρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος».
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ένας νέος σκηνοθέτης, ο Στρατής Πανούριος απ’ τους πολύ λίγους σκηνοθέτες του τόπου, που σπούδασαν στην Ελλάδα την ειδικότητα της σκηνοθεσίας στο Εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό το Στάθη Λιβαθηνό.
Οι σκηνοθεσίες του Πανούριου όπου κι αν έχουν παρουσιαστεί έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η παραγωγή της Παιδικής – Νεανικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επανδρώνεται σχεδόν αποκλειστικά από καλλιτέχνες από την Αιτωλ/νία.
Η σκηνογράφος Σοφία Λογοθέτη κατάγεται από τη Ναύπακτο,
ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας από το Παναιτώλιο,
η στιχουργός Αγαθή Δημητρούκα από την Πεντάλοφο,
τρεις από τους πέντε ηθοποιούς προέρχονται από το Αγρίνιο, ο Γιάννης Παπαθανάσης, η Κατερίνα Καραδήμα και ο Θοδωρής Σκυφτούλης.
Το νεαρό ζευγάρι που συμπληρώνει τη διανομή είναι δύο νέα ταλαντούχα παιδιά από την Αθήνα, ο Κλεάνθης Κόκκορης και η Αναστασία Δουρούμη.
Εξάλλου τους φωτισμούς υπογράφει ο Σπύρος Μερεγκλίτσης, μόνιμος συντελεστής του θεάτρου μας.
Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πρωινές οργανωμένες παραστάσεις για μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop