Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Παναιτώλιο (Αγία Τριάδα): Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος


Tο "πανηγύρι στο δρόμο"
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Παναιτώλιο η γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Στις 15 Ιουνίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας εψάλη ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και δέηση στην πλατεία Ελευθερίας.
Στη λιτανεία πρωτοστάτησαν μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Παναιτωλίου, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χρήστος Καπράλος", καθώς επίσης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Θεστιείς" που συνόδευσαν την εικόνα της Αγίας Τριάδος ντυμένοι με παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές.
Η περιφορά της εικόνας έγινε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου - Σωματείου "ΟΡΦΕΥΣ" Πρεβέζης.
Το Πνευματικό Κέντρο του δήμου παράλληλα είχε οργανώσει στον πεζόδρομο Παναιτωλίου έκθεση τοπικών προϊόντων παραγωγών και επιχειρήσεων του δήμου Θεστιέων. Την έκθεση αυτή επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων, πολιτών και τρίτων επισκεπτών, οι οποίοι γνώρισαν και γεύτηκαν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του Δήμου, καθώς επίσης και τα προϊόντα των επιχειρήσεών του, καθόσον ο δήμος δεν είναι μόνον ένας αγροτικός δήμος, αλλά ταυτόχρονα δήμος στον οποίο εκδηλώνεται έντονη επιχειρηματικότητα στο δευτερογενή τομέα.
Επίσης, το Πνευματικό Κέντρο είχε οργανώσει για το βράδυ της ίδιας μέρας το ιδιαίτερα πρωτότυπο "Πανηγύρι στο Δρόμο".
Συμμετείχαν όλοι οι επιχειρηματίες της κεντρικής αγοράς του Παναιτωλίου. Η ορχήστρα της Ανδρομέδας έπαιξε λαϊκά και δημοτικά τραγούδια και σκόρπισε αστείρευτο κέφι που εκδηλώθηκε με μικρές χορευτικές ομάδες σ' όλη την έκταση του δρόμου.
Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η βραδιά ήταν πετυχημένη και τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να αποτελέσει πολιτιστική αναφορά για την περιοχή μια και τα πραγματικά παραδοσιακά πανηγύρια τείνουν να εκλείψουν.
Από την Εφημερίδα του Αγρινίου "Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop