Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Δημήτρη να το δείς προσεκτικότερα...

Αναδημοσιεύουμε από το διαδίκτυο:
"Απίστευτη συμπεριφορά!!!
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΧΗΡΑ
ΤΗΣ...ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!
Απίστευτο δράμα για μια χήρα σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας! Ο Δήμαρχος της περιοχής, εφαρμόζοντας πολεοδομικό σχέδιο που υπήρχε στα χαρτιά εδώ και 70 τουλάχιστον χρόνια, περνά δρόμο 7 μέτρων πλάτους και 30μ. μήκους μέσα από την κατοικία της , και έτσι οδηγεί στην απόγνωση, στον μαρασμό και ουσιαστικά στο θάνατο μια ανήμπορη γυναίκα.
Η απίστευτη ιστορία, εκτυλίσσεται στον δήμο Θεστιέων, όπου η κυρά Κούλα Προβίδα, δημιούργησε την οικογένειά της με τον άνδρα της, μεγάλωσε και σπούδασε τα δύο παιδιά της, έχοντας επιπλέον το βάρος, να συντηρεί στο σπίτι της και τον αδερφό του άνδρα της, ο οποίος και ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. Με μοναδικό εισόδημα αυτό που τους έδινε η καλλιέργεια καπνού, πορεύτηκε την ζωή της, μέσα στην ανέχεια και τις κακουχίες, ζώντας όμως με απόλυτη αξιοπρέπεια. Πριν 8 περίπου χρόνια, έχασε τον σύζυγό της κι έμεινε μόνη της να φροντίζει τον κουνιάδο της, ο οποίος όπως είπαμε ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. Είχε βέβαια στο πλάϊ της τον γιό της (η κόρη της ζει στην Αθήνα), αλλά εκείνος είχε αναλάβει να εξασφαλίζει τα προς το ζειν για την οικογένεια.Πριν από 2 περίπου χρόνια, έφυγε από την ζωή και ο κουνιάδος της και σήμερα η γυναίκα, μέσα στον πόνο από τον θάνατο των δύο δικών της ανθρώπων, έχει ως μοναδικό στήριγμα στην ζωή της, την παρηγοριά που της δίνει ο γιος της και η ενασχόλησή της με τον κήπο της και τις κοτούλες της.Ώσπου πριν από μόνο ένα περίπου μήνα, εντελώς αναπάντεχα, είδε να μπαίνουν μέσα στο οικοπεδάκι της δύο τοπογράφοι, οι οποίοι και άρχισαν να το καταγράφουν!!!
--- Τι θέλετε παιδιά μέσα στο σπίτι μου, ρώτησε παραξενευμένη η γυναίκα.
--- Θα περάσει δρόμος μέσα από το σπίτι σου κυρούλα, της απάντησαν οι τοπογράφοι. Η γυναίκα, η οποία έχει και προβλήματα υγείας με την πίεση και την καρδιά της, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!Οι τοπογράφοι βλέποντας την ψυχολογική φόρτιση που της προκάλεσαν, της είπαν:
--- Κοίτα, δεν πήραμε εμείς την απόφαση, είναι δουλειά του Δημάρχου αυτή. Αυτόν να βρεις να σου τα πει. Εμείς εντολές εκτελούμε.Πριν περάσουν ελάχιστες μέρες έγγραφο του Δήμου με το οποίο ο Δήμος Θεστιέων ζητούσε από την κυρά-Κούλα να προβεί σε ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο ουσιαστικά θα αποδέχεται το πέρασμα δρόμου μέσα από το σπίτι της!!!
Ο γιος της κυρά-Κούλας, αμέσως έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Θεστιέων κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, με την οποία του ζητούσε να μάθει ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εφάρμοζε, ποια Νομοθετικά Διατάγματα επικαλείτο και για ποιο λόγο έπρεπε να προβεί σε συμφωνία του στυλ...αποφασίζουμε και διατάσσουμε, χωρίς να γνωρίζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του!!!Ο Δήμαρχος, όχι μόνον αδιαφόρησε να ενημερώσει την ιδιοκτήτρια και τον γιο της, αλλά μέσα σε 40 ημέρες στέλνει νέο χαρτί, με το οποίο ζητεί (άκουσον- άκουσον), να υποδείξουν στους αρμόδιους υπάλληλους της Πολεοδομίας τα όρια της ιδιοκτησίας τους, καθώς και να επιδείξουν τους τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου!!!Το τελεσίγραφο αυτό, έχει φέρει στα όρια της απόγνωσης την γυναίκα, η οποία στα 72 της χρόνια, μετά τον χαμό του άνδρα της και του κουνιάδου της, τώρα βλέπει τον Δήμο να της παίρνει και το σπίτι.
---Με πετάνε στον δρόμο, μου παίρνουν το βιος, χωρίς καν να μου εξηγούν πώς και γιατί το κάνουν αυτό! Ορίστε οι τίτλοι ιδιοκτησίας μου, τα έχω όλα και τα δείχνω σε όλους. Εκείνοι γιατί δεν μου εξηγούν με ποιες αποφάσεις μου με πετάνε στον δρόμο; λέγει η ιδιοκτήρια.
Μεθαύριο την Πέμπτη 17 Απριλίου, η Πολεοδομία θα περάσει από το σπίτι της κυρά-Κούλας, σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου, για....κατάσχεση του 1/3 του οικοπέδου της!!!
ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ! ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ...ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Της ΧΗΡΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ...1938 και βάλε!!!
Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό! Ο Δήμαρχος κ. Τραπεζιώτης, αποφάσισε για περίεργους λόγους να βγάλει από το... συρτάρι, ένα πολεοδομικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί πριν από 60 τουλάχιστον χρόνια, όταν και τότε δρόμοι δεν υπήρχαν και οι ανάγκες ήταν άλλες. Η περιοχή όμως αναπτύχθηκε δρόμοι έγιναν πολλοί, τόσοι ώστε δυστυχώς να σημειώνονται και πολλά θανατηφόρα ατυχήματα μέσα στον δήμο, ο Δήμαρχος όμως αντί να ελαφρύνει την κατάσταση, αποφάσισε...επιλεκτικά να θέσει σε εφαρμογή πολεοδομικό σχέδιο -τουλάχιστον-του 1938 και να περάσει δρόμο 7 μέτρων πλάτους, μέσα από την κατοικία της κυρά-Κούλας!!!Ψάξαμε την υπόθεση και βρήκαμε ότι το ίδιο πολεοδομικό σχέδιο προέβλεπε το πέρασμα δρόμων και από άλλα οικόπεδα του δήμου, όμως αυτά ο Δήμαρχος δεν επιχείρησε να τα ...πειράξει, γιατί φέρεται να έχει δηλώσει:«Δεν περνάω δρόμους μέσα από σπίτια»!!! Πώς όμως κάνει εξαίρεση στο οικόπεδο της κυρά-Κούλας, της ανήμπορης χήρας ;Οι πληροφορίες μας κατ'αρχήν λένε ότι στα άλλα οικόπεδα, υπάρχουν σπίτια όπου ζει και ο σύζυγος, αλλά και οι οικογένειες είναι πολυμελείς. Στην περίπτωση όμως της κυρά-Κούλας ο σύζυγος έχει πεθάνει. Φαίνεται πως ο Δήμαρχος δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η γυναίκα είναι μόνη της και προσβλέπει στο ότι δεν θα υπάρχει. ... αντίσταση σθεναρή.
Βρήκαμε τον Δήμαρχο και ζητήσαμε να μας απαντήσει, όμως επέδειξε το ίδιο σκληρό πρόσωπο:---Εφαρμόζω πολεοδομικό σχέδιο. Η κυρία θα πρέπει να με ευγνωμονεί, γιατί το οικόπεδό της θα αποκτήσει αξία. Ο δρόμος θα περάσει μέσα από αυτό, αλλά θα ανέβει η αξία του οικοπέδου & θα μπορεί να το πουλήσει ή να χτίσει πιο εύκολα!!! Όταν τον ρωτήσαμε γιατί εφαρμόζει ένα πολεοδομικό σχέδιο 70 χρόνων παλαιό, ο κ. Τραπεζιώτης απάντησε:---Ποιος σας είπε ότι είναι τόσο παλαιό; Το 1992 ψηφίστηκε και ο λόγος που περνάει ο δρόμος μέσα από το οικόπεδο της κυρίας, είναι για να επικοινωνεί με την εκκλησία (Ο Δήμαρχος επιμελώς απέφυγε να μας επιδείξει το πολεοδομικό σχέδιο του...1992. Το σχέδιο είναι πάνω από 70 χρόνια).Όμως επιμείναμε με άλλο ερώτημα:---Κύριε Δήμαρχε, η περιοχή επικοινωνεί με την εκκλησία με δεκάδες δρόμους. Μόνο 20 μέτρα από το οικόπεδο της κυρά-Κούλας υπάρχει άλλος δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία. Γιατί πρέπει να κόψετε το οικόπεδό της στα δύο; Ποιον εξυπηρετεί; ---Η περιοχή μας έχει ανάγκη κι από άλλους δρόμους. Δεν φτάνουν αυτοί. Η εκκλησία πρέπει να δέχεται αυτοκίνητα και από άλλους δρόμους. ---Γιατί δεν εφαρμόζετε το σχέδιο τότε και στα άλλα οικόπεδα; Γιατί περνάτε τον δρόμο μόνον μέσα από το οικόπεδο της κυρα-Κούλας και δεν αγγίζετε τα άλλα οικόπεδα; ---Θα περάσουμε κι από' κει δρόμο. Ο Δήμαρχος όμως δεν είπε την αλήθεια: Αν εφαρμοζόταν το σχέδιο πόλεως όπως αυτό όριζε, οι δρόμοι έπρεπε να περάσουν πρώτα από τα άλλα οικόπεδα, γιατί αυτά βρίσκονται πιο κοντά στην εθνική οδό (Αντιρρίου-Ιωαννίνων) και συνεπώς θα εξυπηρετούσαν καλύτερα. Όμως ο Δήμαρχος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν προσβάλλει άλλες κατοικίες και έχει προχωρήσει τις διαδικασίες ...κατάσχεσης μόνο στο οικοπεδάκι της χήρας!!!---Έχετε προβλέψει αποζημίωση για την ιδιοκτήτρια κύριε Δήμαρχε;
---Θα δούμε τι πρέπει πόσο πρέπει ν' αποζημιώσουμε κι αν κριθεί ότι πρέπει ν' αποζημιωθεί το οικόπεδο. Μία αποθήκη θα της γκρεμίσουμε μόνο κι αυτή ήταν αυθαίρετη (!!!).
Η απάντηση του Δημάρχου Θεστιέων ήταν απόλυτα κυνική. Γιατί άφησε να εννοηθεί ότι η χήρα...έπρεπε να του οφείλει και χάρη από πάνω μια και....θα έπαιρνε αξία το οικόπεδό της! Όσο για την...αποθήκη που χαρακτήρισε το οίκημα ο Δήμαρχος, εκεί είναι το σπίτι που έζησε επί χρόνια η κυρά-Κούλα με τον άνδρα της, εκεί παντρεύτηκε, εκεί έμεναν τα πεθερικά της, ενώ αργότερα το χρησιμοποίησε ως χώρο διατήρησης των κηπευτικών της. Ο χαρακτηρισμός «αυθαίρετο» από τον Δήμαρχο, μαρτυρεί και την πρόθεσή του να ...μην αποζημιώσει την κυρά-Κούλα, μια και το σπίτι όταν φτιάχτηκε πριν από 80 χρόνια περίπου, δεν υπήρχε στην περιοχή Πολεοδομία. Όμως, όπως υποστηρίζει ο γιος της κυρά Κούλας και η ίδια, όλα είναι νόμιμα κι έχει τα χαρτιά στα χέρια της. Μπορεί να αποδείξει νομιμότητα της ιδιοκτησίας, επιμένει. Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο γιατί δεν βελτιώνει τον κεντρικό επικίνδυνο δρόμο, που τέμνει στην μέση τον δήμο, στον οποίο και σημειώνονται πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο, αλλά ο Δήμαρχος ...πέταξε το μπαλάκι στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.
ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤIΕΩΝ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ...ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
Στον Δήμο Θεστιέων, έχει αναπτυχθεί ένας μικρός συνοικισμός με σπίτια τα οποία έχουν χτισθεί πάνω σε οριοθετημένο από την πολεοδομία δρόμο ! Μόνο που ο Δήμαρχος κ. Τραπεζιώτης, στην ...καραμπινάτη αυτή παρανομία δεν επεμβαίνει. Ούτε αυθαίρετα γκρεμίζει, ούτε καν συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες του αυθαίρετου οικισμού έχει κάνει! Μόνον στη χήρα στέλνει τελεσίγραφα, οδηγώντας σε απόγνωση και μαρασμό μια ανήμπορη γυναίκα!
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!
Υπάλληλος της Πολεοδομίας Αγρινίου, ο οποίος για προφανείς λόγους κράτησε την ανωνυμία του, μας είπε για τον δρόμο που θέλει να περάσει μέσα από το οικοπεδάκι της κυρά-Κούλας:«Ο δρόμος αυτός δεν έχει καμία πολεοδομική αξία. Όμως δεν μπορούμε παρά να εφαρμόσουμε το σχέδιο, εκτελώντας τις αποφάσεις του Δημάρχου».
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ....ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! -Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ...ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ!
Φαίνεται πως κάποιοι από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Δήμου Θεστιέων διαπράττουν πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά ο Δήμαρχος δεν παρεμβαίνει σε αυτές. Βρήκε μόνον την χήρα γυναίκα να...εφαρμόσει τον νόμο! Η περίπτωση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Παλιοδήμου λέει πολλά: Ο άνθρωπος έχει κάνει εξόφθαλμη παρανομία, επεκτείνοντας την μάντρα του οικοπέδου του και καταλαμβάνοντας μέρος του δημόσιου δρόμου (φωτό πάνω)!!!Όλως συμπτωματικώς ο ίδιος παραβάτης, συνηγόρησε στο πέρασμα του δρόμου μέσα από το οικοπεδάκι της χήρας.Ο Δήμαρχος επιδεικνύει το σκληρό του πρόσωπο και σε επιστολή που απέστειλε στον ίδιο ο γιος της χήρας, ο οποίος του εκθέτει το πρόβλημα που δημιουργεί στην μάνα του το πέρασμα του δρόμου μέσα από το οικοπεδάκι της. Πρόβλημα το οποίο την οδηγεί σε ψυχολογικό θάνατο, σε επιβάρυνση της υγείας της, αλλά και στους κινδύνους για την σωματική της ακεραιότητα ,που συνεπάγεται η ύπαρξη ενός δρόμου μέσα από την κατοικία της.Ο Δήμαρχος κ. Τραπεζιώτης, δεν έδωσε καμία σημασία στην επιστολή του κ. Προβίδα κι αυτή την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος, αυτός και η μάνα του, ουσιαστικά με την ...κατάσχεση του οικοπέδου τους!
--- Μας πετάνε στον δρόμο. Εμείς αν περάσει δρόμος μέσα από το σπίτι μας, θα πρέπει να φύγουμε απ' δω. Ο Δήμαρχος δεν απαντά σε καμιά επιστολή μου. Αύριο-μεθαύριο θα περάσει η Πολεοδομία και με υποχρεώνει να συμβιβαστούμε με τα τελεσίγραφά του! Σε ποια ευνομούμενη Πολιτεία ζούμε; Η μάνα μου θα πεθάνει έτσι και μας πετάξουν στον δρόμο. Ούτε γι' αποζημίωση μιλάνε, ούτε για τίποτε!Ήθελα να' ξερα, αν το σπίτι αυτό δεν ανήκε στην χήρα μάνα μου, αλλά σε κάποιον βουλευτή, θα τολμούσε να εφαρμόσει ....σχέδιο του 1938 και να κόψει τον σπίτι του στην μέση; Μας είπε με αγανάκτηση ο γιος της κυρά Κούλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop