Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Σφάξτε τους πολιτικούς μετά τα Χριστούγεννα»


Από τον Γιώργο Φωτεινόπουλο

«Σφάξτε τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Σφάξτε τα 15 μέλη της κυβέρνησης που βάζουν τη χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας.»
Όχι, δεν το λέω εγώ για τους δικούς μας πολιτικούς. Δεν είμαι εγώ αυτός που προτρέπει σε μαζικές δολοφονίες, αλλά η ιρλανδική «Sunday Independent» η οποία καλεί ξεκάθαρα τον ιρλανδικό λαό να πάρει την εκδίκηση του επειδή η χώρα οδηγήθηκε σε καθεστώς υποτέλειας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Ναι, καλά διαβάσατε, η Ιρλανδία τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης, αλλά τα ιρλανδικά Μέσα δεν το πήραν και τόσο ελαφριά. Το παράδοξο είναι ότι η εφημερίδα στήριζε μέχρι πρότινος τη δεξιά κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο υπερήφανος ιρλανδικός λαός προφανώς δεν μπορεί να ανεχθεί το γε­γονός ότι η χώρα του «ατιμώθηκε» με τέτοιον τρόπο και ελπίζω μετά τα Χριστούγεννα να μη θρηνή­σουμε θύματα. Πάντως, για να λέμε την αλήθεια τέτοιο θέμα μαζί, με το πρωτοσέλι­δο, θέλει τρελά κότσια.
Όχι, δεν θα ευχηθώ να γι­νόταν και στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο σε μια εφημερί­δα. Φαντάζεστε να έβγαινε το «Βήμα»  και να  προέτρεπε τους   πολίτες   να   καθαρίσουν τους πέντε τελευταίους υπουργούς Οικονομικών; Πώς θα σας φαινόταν; Μην κάνετε πονηρές σκέψεις. Κό­λαση θα γινόταν και δικαίως, αφού κάτι τέτοιο παραείναι ακραίο για την κουλτούρα του Ελληνα και ορθώς θεωρείται ακραίο. Δεν είναι στο DNA μας, παρά το γεγονός ότι και στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, ζει και βασιλεύει η τρομοκρατία. Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση αλλά όπως και να το κά­νουμε τονίζω και πάλι πως θέλει BALLS για να δημοσιεύσεις ένα τέτοιο θέμα, όντας μάλιστα υποστηρικτής του πρωθυπουρ­γού. Αλλά είναι μερικές φορές που ο εγω­ισμός μπαίνει πάνω από πρόσωπα και κόμματα. Και οι Ιρλανδοί δηλώνουν πολύ υπερήφανοι για να αποδεχθούν το ότι θα μπουν σε ρύθμιση χρεών από Ευρωπαί­ους εταίρους και το θεωρούν τόσο βαρύ όσο οι Ολυμπιακοί το πρόσφατο 2-1 στο ΟΑΚΑ από την κουστωδία του Νιόπλια. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Σου παίζει περίερ­γα παιχνίδια. Με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός έχει και το παιχνίδι του δεύτερου γύ­ρου να ρεφάρει, το ΔΝΤ όμως δεν σου δίνει τη δυ­νατότητα να ρεφάρεις.

-----------------------------------------
Όμως μην ανησυχείτε. Όλα αυτά γράφονται στην Ιρλανδία. Εκεί οι άνθρωποι είναι (ακόμη) περήφανοι και οι δημοσιογράφοι ελεύθεροι, (τουλάχιστον) περισσότερο από τους κακόμοιρους Κνίτες (Παπαχελάδες-Τσίμες- Τρέμηδες κ.λ.) και τους καλοπερασάκηδες (Τράγκες-Χατζηνικολάου κ.λ.) δεξιούληδες της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop