Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο ύποπτος ρόλος της εφημερίδας η «Καθημερινή»


και η οριοθέτηση της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.

Η υποτίθεται σοβαρή, συντηρητική και έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» , έχει μετατραπεί σε πολιορκητικό κριό του συστήματος της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως στοχεύοντας και πετυχαίνοντας σε μεγάλο βαθμό τη διάβρωση της Εθνικής συνειδήσεως της Ελληνικής (ψευτο)αστικής τάξεως.
Η «Καθημερινή» των Αλαφούζων της οποίας διευθυντής είναι ο ακροαριστερός καλοβολεμένος μεγαλοαστός και εγγονός υπουργού του Μεταξά της 4ης Αυγούστου, ο –αμερικανοσπουδασμένος και αμερικανοτραφής- Αλέξης Παπαχελάς, δημοσίευσε πριν λίγες μέρες άρθρο  με τον τίτλο «Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία» (διαβάστε το ΕΔΩ), το οποίο υπογράφει ο Ιωάννης Νικολ. Γρηγοριάδης.
Ποιος είναι αυτός; «Ανερχόμενο αστέρι», μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ως «Ερευνητής Β’» και –δώστε προσοχή- Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ Πανεπιστήμιο του Μπίλκεντ. Πιθανόν δεν θα είχε καμιά σημασία το δημοσίευμα αν δεν επρόκειτο για την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και τα τουρκικά συμφέροντα, τα οποία θίγονται με την ενδεχόμενη οριοθέτησή της. Όσο κι αν δεν διατηρώ επιφυλάξεις σχετικά με την δεδομένη κατ’ εμέ απόφαση των Ελλήνων  πολιτικών να προχωρήσουν σε συνεκμετάλλευση στην περιοχή με συμμετοχή της Τουρκίας, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός.
Επειδή λοιπόν τίποτα δεν γίνεται τυχαία να τα δούμε  με τη σειρά τους;
Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Αλέξης Παπαχελάς είναι -(Δείτε ΕΔΩ)- Γενικός Γραμματέας.  
Το 2008 διοργανώθηκε στην Χάλκη από το ΕΛΙΑΜΕΠ, σεμινάριο με τίτλο «Σφυρηλατώντας Περιφερειακή Συνεργασία».
Ενδεικτικά,
* ο περί ου ο λόγος Ιωάννης Γρηγοριάδης,
** ο Haralampos Kondonis
*** ο Dan Taleski από τα Σκόπια,  (Διαβάστε ΕΔΩ για τον Τουρκόγυφτο), ο οποίος είναι φωστήρας από το «Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης» (CEU) στη Βουδαπέστη.
Στο εν λόγω Πανεπιστήμιο επιτροπεύουν
* ο George Soros, (φαντάζομαι δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις) ως Honorary Chairman of the Board (Soros Fund Management LLC, New York),
* ο Matthew Nimetz, (γνωστός κι αυτός, έτσι;)του General Atlantic, Greenwich, USΑ,
* ο Jonathan Soros (κανακάρης του George;) από το Soros Fund Management LLC.
Βέβαια αυτό δεν είναι έκπληξη για κανέναν, υποθέτω. Άλλωστε στο ίδιο Πανεπιστήμιο την ακαδημαϊκή χρονιά 1999/2000 ήταν σπουδαστές ο George Soros, ο Donald Blinken, ο John Edwin Mroz,  (έχει αναλάβει τα της λίμνης Πρέσπας) και ο John Brademas.
«Άφοβα» συνεχίστε, να θεωρείτε «έγκριτη» και «αξιόπιστη» πηγή πληροφόρησης την εφημερίδα η «Καθημερινή», η οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια εξουσίας και συμφερόντων και ότι οι συνεργάτες της καταδικάζουν αναφανδόν τους Αμερικανούς «ως φονιάδες των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop