Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

AΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ είναι η μόνη λύση

Οδηγός τα δημοψηφίσματα στην Ελβετία.

Την ώρα που στην Ελλάδα γέμισε το διαδίκτυο από video στα οποία ο νο2 στην ιεραρχία του Λα.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου δηλώνει ότι «καλλίτερα 5% και στο παιχνίδι, παρά 10% και στη γωνία», στη γερμανόφωνη Ελβετία το εθνικιστικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), προκάλεσε με τη στάση και την πολιτική του και κέρδισε δημοψήφισμα σχετικά με το αν πρέπει να λειτουργεί διαδικασία αυτόματης απέλασης όσων αλλοδα­πών συμμετέχουν σε  κακουργηματικές πράξεις. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με αυξημένη συμμετοχή, ασυνήθιστη για τα ελβετικά δεδο­μένα (50% έναντι του 40% που συνήθως συμμετέχει).
Η απέλαση θα αφορά όσους καταδικάζονται για πράξεις δολοφονίας, βιασμού, tarfficking, δι­ακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα σε ένα χρόνο που προκαλεί και κερδίζει το SVP. (Με το προηγούμενο απαγορεύτηκε η ανέγερση μιναρέδων από τη μουσουλμανική κοινότητα). Στα πλαίσια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το SVP χρησιμοποίησε αφίσα των εκλογών του 2007, η οποία παρουσιάζεται ένα μαύρο πρόβατο να εκδιώκεται κακήν κακώς από ένα κοπάδι λευκών προβάτων, με το σύνθημα «Για περισσότερη ασφάλεια».
Στην Ελβετία όπου οι μετανάστες αποτελούν το 20% των 7,6 εκατομμυρίων του πληθυσμού και ειδικότερα στη Γενεύη όπου το ποσοστό φτάνει το 40%, το επόμενο ζήτημα για δημοψήφισμα θα είναι η σχολική εκπαί­δευση. Το SVP σύντομα θα ζητήσει να τεθεί τέλος στα «πειράματα» της πολυπολιτισμικής εναρμό­νισης της εκπαιδεύσεως και να επανέλθει η χώρα σε ένα τύπο σχολείου που θα δίνει έμφαση στις βασικές επιστήμες και στο οποίο θα αποδίδεται ο σεβασμός στο δάσκαλο.
-----------------------------------

Κράτη και λαοί με συνείδηση της λιγοστής ιστορίας τους, ηγέτες αποφασιστικοί και ξεκάθαροι στα «θέλω» και τα «πρέπει» τους και πολιτικοί σχηματισμοί με ιδεολογικές οντότητες, με σεβασμό στη βούληση των πολιτών που εκπροσωπούν, χωρίς πολιτικές «κωλοτούμπες» και  light ιδεολογικά εφευρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop