Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο Τεμπονέρας που ξεψύχησε με το λοστό στο χέρι


ήταν σύμβολο δημοκρατικών διεκδικήσεων....

Το υπουργείο Παιδείας και διά βίου μάθησης ανακοίνωσε ότι «η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα είναι ζωντανή» και τον οριοθέτησε ως  «Σύμβολο αγωνιστικού πνεύματος, αλλά και οδηγό προσφοράς και δράσης». Όλα αυτά με αφορμή την 20η επέτειο από τη συμπλοκή που οδήγησε αυτόν στο χώμα και τον Γιάννη Καλαμπόκα στη φυλακή. 
Το υπουργείο λοιπόν και η Άννα Διαμαντοπούλου που το δικό της κανακάρη τον έστειλε στου «Κωστέα-Γείτονα», μας ενημέρωσε ακόμη ότι «Πριν από 20 χρόνια, ένας μάχιμος εκπαιδευτικός και αγωνιστής, γίνεται θύμα ωμής βίας (Σ.Σ. στην οποία συμμετείχε ενεργά, ένοπλα και απολύτως εθελοντικά, αλλά τέτοια θα λέμε τώρα;) εντός του σχολικού χώρου» και αποφάνθηκε ότι «…. συμβολίζει το μεγαλείο του μάχιμου στην τάξη εκπαιδευτικού και των δημοκρατικών διεκδικήσεων (Σ.Σ. κι αν δεν είναι εφικτό δια της ψήφου, αρπάξτε το λοστό και βουρ!!!) και ταυτόχρονα υπενθυμίζει, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι ειδικά στο χώρο της Παιδείας, έννοιες όπως η βία (Σ.Σ. προφανώς ο μακαρίτης δεν ασκούσε βία, γαρύφαλλα κρατούσε για τον Μαραγκό και τον Καλαμπόκα κι αυτοί τον παρεξήγησαν!!!) και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση».
«Πάνε καλά» οι άνθρωποι; «Σύμβολο» και «οδηγός» «των δημοκρατικών διεκδικήσεων» άνθρωπος που ξεψύχησε με ένα λοστό στο χέρι; Γιατρός τους έχει εξετάσει τελευταία; Έτσι ονειρεύονται να δουν και τα δικά μας παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop