Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο πολεμιστής του Φωτός!

ομιλία της Χαράς Νικοπούλου στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

«Σήμερα επέλεξα να σας μιλήσω σαν δα­σκάλα να σας κάνω εν δυνάμει μικρούς μαθητές μου. Το μάθημα θα είναι ιδιαίτε­ρο. Πώς να γίνεις ο Πολεμιστής του Φω­τός. Πώς να ξεσηκωθείς, να πολεμήσεις και στο τέλος να νικήσεις. Ποτέ πια επί τας, μόνο ταν.
Το μάθημα αυτό το αφιε­ρώνω σε κάποιους Έλληνες που συνάν­τησα τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Άλ­λοι από αυτούς ήταν πολεμιστές της Κύ­πρου, άλλοι οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Αγίου Παντελεήμονα, άλλοι Εύζωνες ή απλοί Έλληνες υπερήφανοι.
Μα για άλλη μια φορά επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το μάθημα ανδρείας στους 39 συμ­μαθητές σας, που, όμως, ήδη πολέμησαν και απέδειξαν ότι είναι Αθάνατοι Έλληνες, τα δκά μου Πομακόπουλα της Θράκης.
Παιδιά μου, γνωρίζετε ποιοι είστε; Έλλη­νες ανδρειωμένοι, μα Έλληνες μαρμαρω­μένοι που κάποιοι σας σπρώξανε κρυφά τα γόνατα και τις ασπίδες και δεν σας έ­μαθαν να μάχεστε μόνο να πονάτε, μην τυχόν νικήσετε τον τούρκο τον δυνάσ­τη.
Χρόνια τώρα κείτεται μαρμαρωμένος ο Βασιλιάς του Γένους και τα παιδιά του είναι απ’ όλους ξεχασμένα. Στην Βόρειο Ήπει­ρο πια κανείς δεν μιλά. Τους ξέχασε η Ελ­λάδα. Η Μακεδονία χάνεται κι ας ήταν η γη του Αλεξάνδρου. Η Θράκη αλώθηκε α­πό τα σκυλιά που «έφαγαν την Κύπρο και η Αθήνα αλώθηκε από τις ορδές των λαθρομεταναστών.
Για να πετάξουμε ελεύθεροι, του αετού την πτήση πρέπει να ερευνήσουμε καλά. Είναι το μακροβιότερο από τα πουλιά, όπως ακριβώς και η Ελλάδα.
Ο αετός ζει 70 ολόκληρα χρόνια. Για να φτάσει, όμως, σ’ αυτή την ηλικία θα πρέπει να πάρει μια γενναία και σκληρή α­πόφαση. Στο μέσο της ηλικίας του, τα νύ­χια του δεν μπορούν να αρπάξουν την λεία του για να τραφεί, ενώ τα γερασμέ­να φτερά του δεν τον βοηθούν να πετά­ξει. Τότε έχει μόνο δυο επιλογές. Ή να πε­θάνει ή να περάσει μια δοκιμασία αλλαγής που διαρκεί 150 ημέρες. Η διαδικασία αυ­τή απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού. Εκεί ο αετός χτυπάει το ράμφος του μέχρι να το αποκόψει και μετά θα πε­ριμένει να φυτρώσει ένα καινούργιο ράμ­φος. Με αυτό στην συνέχεια θα αποκό­ψει και τα νύχια του. Αφού, λοιπόν, φυτ­ρώσουν τα νέα του νύχια ο αετός μαδάει τα παλιά του φτερά Μετά από 5 μήνες ο αετός πραγματοποιεί την λεγόμενη πτή­ση αναγέννησης του και ξαναζεί. Προσέ­ξτε όμως. Όλα τα περνάει μόνος του. Επι­στρέφει στην φωλιά του, κόβει μόνος του τα πάθη και τα ελαττώματα του. Έτσι ακριβώς και ο Ελληνισμός, είναι ένας μο­ναχικός αετός.
Ποτέ δεν είχε συμμάχους, πάντα ήταν μόνος. Μα πάντα έδινε έναν όρκο, κι ας το 'χει η μοίρα των Ελλήνων να πολεμούμε λίγοι. Πάντα όμως, κρύβει μέσα του έναν Λεωνίδα έναν Αλέξαν­δρο, έναν Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, έναν Κολοκοτρώνη, έναν Ευαγόρα Παλληκαρίδη, έναν Ηλιάκη, έναν Αριστοτέλη Γκουμα.
Σήμερα, όμως, δεν διεκδικούμε, δεν έχου­με απαιτήσεις, ενώ η σημερινή κυβέρ­νηση του Γεωργίου Παπανδρέου μας υ­ποδουλώνει όλο και πιο βαθειά στο Νέοοθωμανισμό. Δεν διεκδικούμε τίποτα δε πετάμε ψηλά. Πρέπει να ξυπνήσει μέσα μας ο Πολεμιστής του Χθες και του Σή­μερα. Ο τρόπος είναι ένας: Γυρίστε στην φωλιά σας, στην κορυφή του βουνού. Κάντε ζωή σας τον θάνατο κι Αθάνατοι θα ζήσετε. Πρέπει να είμαστε απόλυτοι και αδιαπραγμάτευτοι σε ότι το Έθνος μας ορίζει. Ο Χριστός δεν είπε τυχαία πως θα ξεράσει τους χλιαρούς. Ο Κολο­κοτρώνης δίκαια πρόσθεσε το γνωστό τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημέ­νους». Βγάλτε τον Πολεμιστή που κρύ­βετε μέσα σας. Να οπλιστείτε, όμως, πρώτα μην βγείτε στην μάχη ξυπόλητοι. Πως πρέπει να είναι ο Πολεμιστής του Φωτός; Ποια τα πνευματικά του όπλα; Φόρεσε τις περικνημίδες σου, θα σου χρειαστούν για να κρατήσεις τα γόνατα σου αλύγιστα γιατί αν τα γόνατα σου λυγίσουν και πέσεις κάτω, η ψυχή σου θα κυριευτεί από τον φόβο. Για εσένα Πολε­μιστή του Σήμερα, περικνημίδες είναι η Πίστη σου στον θεό, που πάντα διώχνει τον φόβο. Πάρε την χάλκινη ασπίδα σου, θα σου χρειαστεί για να αποκρούσεις τις λυσσαλέες επιθέσεις της λύπης.
Η ασπίδα του σήμερα για εσένα Έλληνα είναι η γνώση της Ιστορίας σου. Να ξέρεις καλά ποιος είσαι, γιατί είσαι και γεννήθηκες Έλ­ληνας. Γιατί, να μην ξεχνάμε, ότι Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ. Ελληνόψυχος γίνεσαι. Προφύλαξε το κεφάλι και ιδί­ως τα αυτιά σου μέσα στο κράνος της σοφίας. Μην υποκύπτεις Έλληνα σήμερα στην πλύση εγκεφάλου από τα δελτία ει­δήσεων. Ακου μόνο καλά τον χτύπο της καρδιάς, όταν ακούει τον Εθνικό Υμνο.
Πως αλλιώς θα προστατευθείς από το δόλιο ψέμα με τις χίλιες δυο μεταμφιέ­σεις, ώστε να μοιάζει με αλήθεια; Πάρε στο χέρι σου το μαχαίρι της γνώσης και σκότωσε κάθε προβατόσχημο λύκο. Τέ­λος, οπλίσου με το δόρυ της συνειδητής πρόθεσης σου. Μην περιμένεις να σε ε­ξευτελίσουν άλλο.
Δείξε αξιοπρέπεια στον Έλληνα που έχεις μέσα σου και ξεσηκώσου τώρα. Μην υποτιμάς κανέναν εχθρό, ούτε τον απολίτιστο τούρκο που μιμείται τον άνθρωπο, ούτε τον Πακισ­τανό, ούτε τον Αλβανό, ούτε τον θηλυπρεπή θολοκουλτουριάρη που κατά λάθος ελληνοφωνεί… Οι δραγουμάνοι όρισαν πως δεν υπάρχει πια το εθνικής δίπλα α­πό το παιδείας, για να ξεχάσουν τα Ελλη­νόπουλα πως είναι αντρειωμένα. Πως είναι απόγονοι Αθανάτων που φέρουνε τη νίκη Και φτάσαμε στου Κύκλωπα την γη εκείνου που 'χει μόνο ένα μάτι, γιατί η Παγκοσμιοποίηση δεν βλέπει με τα δυ­ο. Δεν ξεχωρίζει Έθνη ούτε λαούς. Μόνο με έναν τρόπο θα τους χτυπήσουμε. Να ετοιμάσουμε τους νέους μας να «σκάνε σαν βόμβες» μες στα χέρια τους και στην σπηλιά του Κύκλωπα αρχηγού τους. Κι αν όλα αυτά που ακούσατε σας μοιάζουν με ιστορία «πάρτε τα όπλα», γράψτε την, γιατί ποτέ δεν άνθισε η Ελληνοτουρκική φιλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop