Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Μουσουλμάνοι εναντίον Μουρίνιο..

με αφορμή δηλώσεις του για το Ραμαζάνι!

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον προπονητή της Ίντερ Ζοζέ Μουρίνιο και τον πρόεδρο της Ένωσης ισλαμιστών στην Ιταλία.
Αφορμή οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή σχετικά με τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή της Ίντερ Σούλεϊ Μουντάρι, ο οποίος στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την ομάδα του Μπάρι, είχε μειωμένη απόδοση εξ αίτιας της νηστείας του Ραμαζανιού, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μουσουλμάνοι δεν τρέφονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στις ομάδες που αγωνίζονται, αφού είναι αρκετά αδύναμοι.
Ο Μουρίνιο δήλωσε:
"Ο Μουντάρι έχει προβλήματα (σχετικά με το ραμαζάνι) και ίσως μ' αυτή τη ζέστη θα ήταν καλύτερο να μην το κάνει. Το Ραμαζάνι δεν ήρθε σε ιδανική στιγμή για έναν παίκτη που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο".
Αντικατέστησε μάλιστα τον παίκτη του στο 28΄λεπτό του αγώνα.
Ομως ο μουσουλμάνος εκπρόσωπος ήταν προκλητικός στις δηλώσεις του:
"Νομίζω πως ο Μουρίνιο θα έπρεπε να μιλά λιγότερο. Ένας παίκτης (σ.σ Μουσουλμάνος) που κάνει προπόνηση δεν αδυνατίζει γιατί γνωρίζουμε από το Ινστιτούτο Αθλητικής Ιατρικής ότι η πνευματική και ψυχολογική ευστάθεια μπορεί να δώσει σε έναν αθλητή επιπλέον δύναμη στο γήπεδο. Ένας παίκτης που πιστεύει στο Μουσουλμανισμό είναι σίγουρα πιο ήρεμος ψυχολογικά και αυτό βελτιώνει την απόδοση του".
Βέβαια κάθε αθλητής -όπως και κάθε άνθρωπος- είναι ελεύθερος στην άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων.
Θα φτάσουμε όμως στην αδυναμία ακόμη και των προπονητών ποδοσφαίρου, να έχουν γνώμη για τους παίκτες τους, ιδιαίτερα αν είναι Μουσουλμάνοι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop