Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Οι Μασσαλοί έσωσαν την Ελληνική τιμή!

Οι Μασσαλοί Γάλλοι -απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων- έσωσαν την τιμή της σύγχρονης Ελλάδος και ξέπλυναν την ντροπή της.
Η υπόθεση αφορά την τριήρη της... τουρκικής αρχαίας Φώκαιας, που ταξιδεύει στην Ευρώπη για τον εορτασμό του... «έτους Τουρκίας».
Οι γείτονες έφτιαξαν αντίγραφο τριήρεως των Αρχαίων Ελλήνων της Φώκαιας και με αυτή, ξεκίνησαν Πανευρωπαϊκή περιοδεία προβολής του… Τουρκικού πολιτισμού.
Στα πλαίσια της περιοδείας τους, έκαναν και μια στάση στο λιμάνι του Μεσολογγίου, όπου το θέαμα της υψωμένης Τουρκικής σημαίας, ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε κανέναν από τους -κατά καιρούς- Αγρινιωτοφάγους και λοιπούς Εφετειομάχους.
Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η τουρκική σημαία ΥΨΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ενώ το Blog Μεσολόγγι News έγραφε χαρακτηριστικά: «Ότι δεν κατάφερε ο Ιμπραήμ γίνεται πραγματικότητα σήμερα»
Στην αποικία των αρχαίων Φωκαέων Μασσαλία, τα πράγματα ήταν πιο ζόρικα για τους μεμέτηδες.
Η ασέλγεια στις μνήμες τις γενοκτονίας και η δόλια οικειοποίηση του πολιτισμού που οι ξερίζωσαν έγινε ποτάμι οργής στο λιμάνι της Μασσαλίας κατά την άφιξη του πλοίου.
Γάλλοι πολίτες, μέλη της Ελληνικής και Αρμενικής κοινότητας της Μασσαλίας εμπόδισαν τον ελλιμενισμό του πλοίου.
Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Radikal στις διαδηλώσεις κατά του τουρκικού πλοίου-μαϊμού πρωτοστάτησαν μέλη του Front National του Ζαν Μαρί Λεπέν. Μην ξεχάσουν οι -πάσης φύσεως- φορείς του Μεσολογγίου και της Ελλάδος, την επόμενη φορά που ο Λεπέν θα έρθει στην Ελλάδα, να εκδώσουν ψηφίσματα και να ουρλιάζουν μαζί με τα "ελληνικά" ΜΜΕ για τον "φασίστα", "ακροδεξιό", "ναζιστή" κ.λπ.
Έτσι ανταμείβουν της τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνώντες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας τους φιλέλληνες. Για αυτό κι αυτοί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ οι φιλότουρκοι πολλαπλασιάζονται.
Κατά τα άλλα, το Ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει να κοιμάται βαθύ ύπνο και οι φορείς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την επόμενη μάχη με το Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop