Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου: Δεν φταίει το Ισλάμ...

....αλλά ο Εθνοφυλετισμός!

Ο Ρωμιός –όπως αυτοπροσδιορίζεται- μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος (Βλάχος) δημοσίευσε άρθρο του στο «Βήμα» της Κυριακής 19 Ιουλίου.
Σχεδόν απέλπιδα ήταν η προσπάθειά του να μας πείσει ότι το Ισλάμ και η Ορθοδοξία είναι αδελφές (!)Θρησκείες με μεγάλη Αγάπη μεταξύ τους!.. (Μόνο ερωτευμένες δεν της παρουσίασε). Κατά τη γνώμη του μάλιστα αν στο παρελθόν είχαν (στο παρόν δεν έχουν διαφορές και κόντρες, Σεβασμιότατε;) κάποιες «κόντρες», γι’ αυτές ευθύνεται ο Εθνοφυλετισμός!!..
Αποσπάσματα από το άρθρο του Μητροπολίτη σας μεταφέρω για να καταλάβετε την τεράστια σύγχυση (τουλάχιστον) μερικών Ορθόδοξων Ιεραρχών.
Γράφει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου,
«Στο παρόν άρθρο θα ήθελα να εντοπίσω την καταλυτική σημασία του Εθνικισμού στη σύγκρουση μεταξύ Μουσουλμανισμού και Ρωμιοσύνης. Ο Μουσουλμάνοι Άραβες έτρεφαν σεβασμό στον Βυζαντινό Πολιτισμό, τον οποίον προσέλαβαν και τον οικειοποιήθηκαν σε πολλά σημεία, αλλά έτρεφαν θαυμασμό και στην Βυζαντινή Εξουσία»!..
Ισχυρίζεται πως «...Οι Άραβες εξ αρχής συνεργάζονταν με τους Ρωμιούς - Βυζαντινούς, κυρίως με το εμπόριο, και προσέλαβαν τις πολιτισμικές παραδόσεις τους, επηρεάστηκαν από τους Μονοφυσίτες και τους Νεστοριανούς, οι οποίοι ζούσαν στα ανατολικά σύνορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά αργότερα οι διαθέσεις τους άλλαξαν έναντι των Ρωμιών. Πρέπει να υπήρξε ένα σημαντικό και συνταρακτικό γεγονός: Όσο ο Μουσουλμανισμός παρέμεινε στην Αραβία, διατηρούσε μια καλή σχέση με τους Βυζαντινούς, μάλιστα δε εθεωρείτο και αίρεση του Χριστιανισμού!.. Όταν, όμως, ο Μουσουλμανισμός διείσδυσε στην Περσία, τότε προσέλαβε αυτό το εχθρικό στοιχείο που διατηρούσαν οι Πέρσες εναντίον των Ελλήνων, οπότε το εθνικό μίσος έγινε και θρησκευτικό»...
Βρήκε μάλιστα και το φάρμακο για να λυθούν τα «μάγια» των συγκρούσεων μεταξύ των θρησκειών.
«Ο συγκρούσεις μεταξύ θρησκειών πρέπει να εξετάζονται και μέσα από την προοπτική του Εθνικισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ο Εθνοφυλετισμός όταν επενδύεται με θρησκευτικά στοιχεία, γίνεται πολύ επικίνδυνος»!!..
Τώρα αν του υποδείξουμε να αφήσει τη σιγουριά της Ναυπάκτου και να κάνει μια βόλτα στο Πακιστάν και στο αγαπημένο του Ισλάμ, όπου Χριστιανοί Ορθόδοξοι σφάζονται, από Μουσουλμάνους, σαν τους αμνούς τις παραμονές της Αναστάσεως, θα ήμασταν υπερβολικοί; Κι αυτούς Άγιε Ιερόθεε, τους προκάλεσε ο Ελληνικός Εθνικισμός;
Άραγε, ο Σεβασμιότατος Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου αν του σφάξουν, κάνα βράδυ ή και καταμεσήμερο, κατά τη -Ισλαμική- συνήθεια κάμποσους από το ποίμνιο του θα πανηγυρίζει γιατί τους πήρε ο Κύριος στα δεξιά του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop