Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ο συντοπίτης μας διαιτητής Κωνσταντίνου

και η υπόθεση διαγραφής του από τους πίνακες.

Για τους αδαείς περί την Ελληνική διαιτησία ποδοσφαίρου και τα τεκταινόμενα της, όλα ξεκίνησαν με το
δημοσίευμα ιστοσελίδας για τη διατησία.
Κατόπιν το troktiko.blogspot.com, αναπαρήγαγε (και) με δικό του σχολιασμό, την είδηση που αρχικά ο ειδικευμένος σε θέματα διαιτησίας ρεπόρτερ Βαγγέλης Δουκάκος, παρουσίασε στο site
diaitisia.gr .
Ο καπνός που φαινόταν μέχρι εκείνη την ώρα,
έγινε φωτιά που τελικά «έκαψε» τον συντοπίτη μας για χρόνια διαιτητή Εθνικών κατηγοριών και πρόσφατα (πρωτο)επιλεγμένο διαιτητή της Super League, κ. Γιώργο Χρίστου Κωνσταντίνου.Συνοπτικά η καταγγελία αφορούσε την ακριβή ημερομηνία γεννήσεως του κ. Κωνσταντίνου. Σε δύο δελτία ταυτότητος που το δεύτερο αντικατέστησε το προγενέστερο, ο Γιώργος εμφανιζόταν ως γεννημένος τον Νοέμβριο, ενώ στο πρώτο τον Μάιο.Από εκεί και έπειτα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για να φτάσουμε το Σάββατο 22 Αυγούστου στην απομάκρυνση του Γιώργου Κωνσταντίνου από τους πίνακες των αξιολογημένων διαιτητών Super League.
Το δημοσίευμα της Πέμπτης 20 Αυγούστου, στο
troktiko.blogspot.com έγραφε, δημοσιεύοντας και σχετικό (αποδεικτικό;) φωτογραφικό υλικό ότι:


«Απίστευτη απάτη με διαιτητή της Super Legaue.
Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Μιλάμε για απάτη που αν αποδειχθεί στέλνει κόσμο στον εισαγγελέα! Έβαλαν διαιτητή στην Super Legaue έναν άνθρωπο που τα στοιχεί δείχνουν ότι πλαστογράφησε τα χαρτιά του για να φαίνεται πιο μικρός και είναι συντοπίτης του Τεροβίτσα!!!
"ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ στους ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ Σ.ΛΙΓΚΑ,
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ.
ME THN ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΔΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ 1971 ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ 38 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ) ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ 38 ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ!!
ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΤΟΥ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 33 ΕΤΩΝ..
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ
-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ.
-ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΘΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.
Ο ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΘΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.
ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΠΕ. ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΑΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ 1971.
Την αποκάλυψη έκανε ο Β. Δουκάκoς και diaitisia.gr»

Την επομένη ημέρα Παρασκευή 21 Αυγούστου τη σκυτάλη πήραν οι αθλητικές εφημερίδες. Με τίτλους όπως:«Κατ' αρχήν στο... περιθώριο ο Γιώργος Κωνσταντίνου» και
«Η ΚΕΔ δεν θα τον ορίσει σε αγώνα επειδή δημιουργήθηκε θέμα με την ημερομηνία γέννησης του», έγραψαν:
«Στο... ψυγείο μέχρι νεωτέρας μπαίνει ο διαιτητής της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας), πριν καλά πάρει το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΔ δεν πρόκειται να τον ορίσει σε αγώνα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του. Επίσης διέρρευσε ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός πινάκων, ενώ του ζητήθηκε να προσκομίσει το πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης του.
Ξέσπασε σάλος, επειδή δημιουργήθηκε θέμα με την ημερομηνία γέννησης του. Σύμφωνα με δημοσίευμα σε προηγούμενα πιστοποιητικά, όπως και σε ταυτότητα του ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία φέρεται να αναγραφόταν ημερομηνία γέννησης τον Μάιο αλλά στα τελευταία υπήρχε ημερομηνία Νοεμβρίου. Για τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας ο κανονισμός προβλέπει όριο ηλικίας τα 38 έτη. Εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα. Όμως όλα αυτά ήταν το θέμα συζήτησης στο χθεσινό σεμινάριο των διαιτητών και των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας.
Μήπως η ΕΠΟ έπρεπε να είχε στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα ή να βγάλει μια ανακοίνωση;»

Μοιραία το θέμα έφθασε στην ΕΠΟ, ο πρόεδρος της οποίας εμφανιζόταν να ζητάει εξηγήσεις από τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Βασίλη Τεροβίτσα.
Έγραψαν σχετικά οι εφημερίδες της Παρασκευής πως:
«Πλην του προέδρου της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τον Κωνσταντίνου, για εξηγήσεις, εκτεθειμένος είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής Βασίλης Τεροβίτσας, επειδή ο 38χρονος ρέφερι ανήκει στον ίδιο σύνδεσμο.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας:
«Η αξιολόγηση του κυρίου Κωνσταντίνου έγινε με βάση το πρωτότυπο πιστοποιητικό γεννήσεως που έχω στα χέρια μου και γράφει ημερομηνία 20/11/1971 το οποίο αναγράφεται και στην ταυτότητα του. Τώρα, αν κάποιοι βλέπουν όνειρα και θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα ή έχουν στοιχεία ότι το πρωτότυπο έγγραφο που έχω εγώ στα χέρια μου είναι πλαστό, ας κινηθούν δικαστικά. Όποιος έχει αποδείξεις να τις καταθέσει. Η αστυνομική ταυτότητα δεν είναι δημόσιο έγγραφο;».
Ο ίδιος ο Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε:
«Κοντός ψαλμός αλληλούια. Τα χαρτιά είναι όλα νόμιμα. Τώρα δεν μιλάω, γιατί δεν πρέπει. Από Δευτέρα, θα δείτε. Αυτοί που ρίχνουν τη λάσπη, θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Από Δευτέρα».
Ο Κωνσταντίνου, εκτός του ότι είναι συντοπίτης με τον Τεροβίτσα, είναι και κουμπάρος του προέδρου του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Ντάουλα. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες ότι η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα.
Αναμένεται ο Κωνσταντίνου να αντικατασταθεί από τέταρτος διαιτητής του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα».

Οι εξελίξεις από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν ραγδαίες. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, αντικαταστάθηκε από 4ος διαιτητής της συναντήσεως Αστέρας Τρίπολης –Α.Ε. Λάρισας και στη συνέχεια, αφού κλήθηκε και μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ , Σοφοκλή Πιλάβιο, βρέθηκε εκτός πινάκων αξιολόγησης.Το Σάββατο 22 Αυγούστου οι τίτλοι, των αθλητικών φύλλων, ήταν χαρακτηριστικοί:«Εκτός πινάκων ο Κωνσταντίνου
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον διαιτητή Γιώργο Κωνσταντίνου ο οποίος φέρεται ότι δήλωσε λανθασμένη ημερομηνία γέννησης για να μπει στους πίνακες. Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, αποφασίστηκε η αποπομπή του Αγρινιώτη διαιτητή από τους πίνακες.
Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι «αν και η αξιολόγηση του διαιτητή Γεώργιου Κωνσταντίνου έγινε με βάση κατατεθέντα δημόσια έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης), αλλά και τα υπάρχοντα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ από την περίοδο 2008-2009 έγγραφα, εντούτοις λό¬γω των παρουσιασθέντων αντίθετων αποδεικτικών εγγράφων η Επιτροπή θέτει εκτός πινάκων αξιολόγησης Super League τον διαιτητή Γεώργιο Κωνσταντίνου».»
Κάποια μάλιστα ήταν και πιο αιχμηρή:
«Ηχηρό χαστούνι στον Τεροβίτσα. Βήματα προς τα πίσω εξαιτίας της υπόθεσης Κωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ είχε παραιτηθεί από τον πίνακα των διαιτητών εξαιτίας σοβαρού βάθους σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά δεν κάνει το ίδιο ως παράγοντας
Μπορεί με την ανάληψη των καθηκόντων τους τα νέα μέλη της ΚΕΔ να υπόσχονταν ότι η διαιτησία θα κάνει βήματα μπροστά, όμως στην πορεία έχασαν τον δρόμο και έκαναν αρκετά βήματα προς τα πίσω!
Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την υπόθεση του διαιτητή, Γιώργου Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας), ο οποίος, παρά τις εξηγήσεις στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλαβιο, τέθηκε εκτός πινάκων.,
Ουσιαστικά οι χθεσινές εξελίξεις αποτελούν ηχηρό «χαστούκι» στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, καθώς αυτός εισηγήθηκε την αξιολόγηση του στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας. Ο Κωνσταντίνου είναι συντοπίτης του και εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: αν ο Τεροβίτσας δεν ξέρει τι γίνεται στο σύνδεσμο του, πώς θα διοικήσει την ελληνική διαιτησία; Ο κόσμος έχει μείνει άφωνος με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαιτησία, με αποτέλεσμα να χάνει πόντους και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλαβιος. Τα μέλη της ΚΕΔ άφησαν εκτός πινάκων νεαρούς και εξελίξιμους διαιτητές, όπως οι Σταυρίδης, Καστανίδης, Κατσιδώνης, οι οποίοι δεν είχαν δώσει δικαίωμα και προτίμησαν τον συμπατριώτη του Τεροβίτσα, Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος φαίνεται πως είχε ξεπεράσει το όριο των 38 ετών και δήλωσε ψευδή ημερομηνία γέννησης.
Πολλοί απορούν πώς ο Τεροβίτσας δεν παραιτήθηκε ακόμη. Ως διαιτητής είχε ευθιξία να το πράξει, καθώς κρέμασε τη σφυρίχτρα μετά τον αγώνα Εργοτέλης-Πανιώνιος (1-1), επειδή έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Κουλουρτζή και κατά λάθος τη χρέωσε στο Μπερτέ, αλλά δεν βλέπουμε να κάνει το ίδιο και ως παράγοντας της διαιτησίας. Εκτεθειμένος είναι και ο Πιλάβιος. Αυτή η υπόθεση με τον Κωνσταντίνου ούτε ως ανέκδοτο της δεκαετίας του 1960 θα μπορούσε να γίνει πιστευτή, αλλά είναι πραγματικότητα! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συναντήθηκε μαζί τους και δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του Κωνσταντίνου και του Τερο¬βίτσα, ο οποίος τον στήριζε. «Δεν γίνεται να είσαι στους πίνακες», του είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Παράλληλα του έδειξε και φωτοτυπία της φορολογικής του δήλωσης, οπού δήλωνε ημερομηνία γέννησης στις 20/5/1971, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ημερομηνία 20/11/1971 για να έχει δικαίωμα νa αξιολογηθεί.»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλοι οι φίλοι και συγχωριανοί περιμένουμε την αντίδραση του Γιώργου Κωνσταντίνου, όπως την προανήγγειλε με τη δήλωση του την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009.

*Περιοδικό "ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ", έκδοση των Παναιτωλιωτών Αθηνών-Πειραιώς.
Kατεβάστε (σε pdF) το Περιοδικό "Το Παναιτώλιο" (Τεύχος 33ο Περίοδος Φεβρουαρίου - Απριλίου 2009).
Διαθέσιμα για download, είναι κάποια ακόμη απο τα τεύχη του περιοδικού:
Εδώ το 21 τεύχος,Εδώ το 24 τεύχος,Εδώ το 25 τεύχος,Εδώ το 29 τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop