Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ: Ξεθάβουν και τρώνε τα νεκρά ζώα.

Φτώχια, εξαθλίωση, πείνα, χολέρα, AIDS αυτή είναι η σημερινή Ζιμπάμπουε.

Το ένδοξο έθνος της Ζιμπάμπουε –πρώην Ροδεσία- όταν «απελευθερώθηκε» από τους κακούς ρατσιστές λευκούς, τράβηξε προς το πεπρωμένο του, υπό την ηγεσία του προέδρου Μουγκάμπε, ο οποίος παραμένει στην εξουσία από το 1980!
Πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσαν χαρτονομίσματα των 500... δισεκατομμυρίων δολαρίων (Ζιμπάμπουε), μια που η άποψη του (μαύρου) οικονομικού επιτελείου ήταν:
«δεν έχουμε λεφτά; Ας τυπώσουμε μερικά».
Χρειάστηκαν τότε μερικοί μήνες από τότε, για να φτάσει ο πληθωρισμός στο... 231.000.000 % και να βγει χαρτονόμισμα των 100... τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
Εδώ τέλος. Τι παραπάνω να τυπώσεις;
Ο Μουγκάμπε είχε χάσει τις εκλογές (χωρίς φυσικά να φύγει από την εξουσία, αυτό έλειπε, δημοκράτης άνθρωπος) και είχε προκύψει επιδημία χολέρας.
Αναγκάστηκε να βάλει στην κυβέρνηση Εθνικής ενότητας και την αντιπολίτευση του MDC, μαζί με το δικό του ZANU.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τσανγκιράι, ανέλαβε πρωθυπουργός και βγήκε στην γύρα για δανεικά! Τώρα ως νόμισμα χρησιμοποιείται το ραντ της Νοτίου Αφρικής και το δολάριο ΗΠΑ. Ο πληθωρισμός έπεσε στο 3%, ενώ εμφανίστηκαν και ξένοι επενδυτές στις υποδομές. Ειδικότερα σε μια συγκεκριμένη «υποδομή. Ιδιωτικά νεκροταφεία!
Στο Zimbabwe-food.blogspot.com, που δεν λειτουργεί πιά -προφανώς παρενέβη "δημοκρατικά" και αποτελεσματικά ο Μουγκάμπε- υπήρχε ανάρτηση (στις 10/07/09), που αναφερόταν στην κατάσταση που επικρατεί -δεν φανταζόμαστε να άλλαξε κάτι στο μεταξύ- στο δημοτικό νεκροταφείο οικόσιτων ζώων της πόλης Bulawayo.
Βουνά από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, έχουν μεταβάλει το χώρο του νεκροταφείου σε μια απέραντη χωματερή. Οστά, κρανία και εντόσθια πεταμένα παντού. Σμήνη από μύγες κάθονται πάνω σε βουνά ακαθαρσιών.
Τίποτα δεν είναι, ή παραμένει για πολύ θαμμένο. Πετάνε τα νεκρά ζώα οπουδήποτε ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τους ρίχνουν λίγο χώμα από πάνω.
Ούτε τάφοι, ούτε ασβεστόλακοι, ούτε τίποτα.
Στο χώρο του νεκροταφείου υπάρχουν διάσπαρτα μικρά κρανία και μεγάλα κρανία, δόντια και δοντάρες, κοκαλάκια και κόκαλα και μιά μπόχα παντού.
Οι νεκροθάφτες λένε πως μόλις πέσει το σκοτάδι, εμφανίζονται άνθρωποι για να ξεθάψουν τα νεκρά ζώα. Αν βρουν έναν μεγάλο σκύλο, θα πάρουν το κρέας για να το πουλήσουν! Αν ένα ζώο είναι θαμμένο μέσα σε έναν σάκο ή πλαστική τσάντα, θα πετάξουν τα απομεινάρια και θα πάρουν την τσάντα για να την χρησιμοποιήσουν ή να την πουλήσουν!
Χρειάζεται άλλη εξήγηση γιατί θερίζει η χολέρα και οι άλλες ασθένειες;
Ευτυχώς η Ζιμπάμπουε είναι μακριά και έτσι δεν μπορούν να έρθουν όλοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop