Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Όλα τα έκανε για την "Τουρκία-μητέρα πατρίδα" του!

Κάτοικος της Βορείου Ελλάδος κατάσκοπος των Τούρκων ομοεθνών του...

Δεν μας προξενεί καμμία απολύτως έκπληξη η έιδηση ότι συνελήφθη μουσουλμάνος της Θράκης ο οποίος είχε αναπτύξει κατασκοπευτική δράση σε βάρος της Ελλάδος, για λογαριασμό της Τουρκικής ΜΙΤ.
Ο Μουσουλμάνος στο Θρήσκευμα και Τουρκικής καταγωγής Έλληνας υπήκοος (ακούει στο επώνυμο Μποσταντζή), γεννήθηκε στο Σιδηροχώρι Δήμου Ορφέα του νομού Έβρου και είναι κάτοικος της Νέας Μάκρης Αλεξανδρούπολης.
Η δράση του ήταν στόχος της ΕΥΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι συνεργαζόταν με πράκτορες της ΜΙΤ.
Είχε σπουδάσει στην Άγκυρα Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων με χορηγίες του τουρκικού κράτους επί πέντε χρόνια. Διατηρεί φωτογραφείο στην Αλεξανδρούπολη και διενεργούσε κατασκοπεία στην περιοχή της Θράκης με στόχους στρατιωτικές μονάδες του Δ' Σώματος Στρατού. Συνελήφθη στη Σαμοθράκη, όπου βρισκόταν με ενοικιασμένο αυτοκίνητο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος στοιχείων καθώς και τα «προϊόντα κατασκοπείας», τα οποία βρέθηκαν -επιμελώς κρυμμένα- κάτω από το πατάκι του οχήματος...
Στην εξέταση του στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης –από αστυνομικούς και υπαλλήλους της Ε.Υ.Π., είτε ότι όλα τα έκανε γα την «μητέρα πατρίδα» εννοώντας –βέβαια- την Τουρκία. Ισχυρίσθηκε ότι αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε του ταξίδι στη διαρκεια του οποίου έκανε λήψη μέχρι και 300 φωτογραφιών, διαδικασία που είχε επαναλάβει 8 τουλάχιστον φορές..
Την υπεράσπισή του ανέλαβαν δύο δικηγόροι από την Ξάνθη -χριστιανός και μουσουλμάνος. Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως η υπόθεση, την οποία χειρίζεται η ΕΥΠ, δε μοιάζει με περιπτώσεις άλλων πολιτών -Βουλγάρων, Τούρκων, ακόμα και ενός Φινλανδού- που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς.
«Πρόκειται γα κάτι πιο σοβαρό από αυτό και με άλλες προεκτάσεις. Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα γα κατασκοπεία, που επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης», είπε αρμόδια πηγή, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι μόνο ένα από τα μέλη δικτύου ατόμων που συνεργάζονται με τη ΜΙΤ!
Η σύλληψή του εκτιμάται ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Τούρκους «διπλωμάτες» (στην κορυφή του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής βρίσκεται ο Σάρνιτς πράκτορας της ΜΙΤ και διαπιστευμένος «διπλωμάτης»).
Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 30χρονος μουσουλμάνος οδηγήθηκε σης φυλακές Κομοτηνής, μετά τη σύντομη απολογία -για την οποία ζήτησε διερμηνέα, αν και στην επαγγελματική του ζωή δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα γλώσσας- και την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος. Ένας έκτων δικηγόρων του, είπε ότι «δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπίας».
Έκανε διακοπές ο άνθρωπος και έβγαλε φωτογραφίες από όλα τα αξιοθέατα (στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop