Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Διδασκαλία παραδοσιακής Μουσικής & Οργάνων.

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου Θεστιέων που μακάρι να έχει την ανταπόκριση η οποία της αναλογεί, ανάμεσα στου πολίτες του Δήμου άρχισε να κυοφορείται.
Με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που εκδόθηκε από το Πνευματικό κέντρο, γίνεται γνωστό και παράλληλα προσκαλούνται οι δημότες, αλλά προφανώς και κάθε ενδιαφερόμενος, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εκμαθήσεως που διοργανώνεται και περιλαμβάνει τμήματα ΧΟΡΩΔΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ–ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ καθώς και ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Η διδασκαλία για τη χορωδία θα γίνεται δυο (2) ώρες την εβδομάδα στο Καινούργιο και δυο (2) ώρες την εβδομάδα στο Παναιτώλιο από τον κ. Κων/νο Καμζέλα.
Παράλληλα ο κ. Παναγιώτης Μήτσος και ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος ισάριθμες ώρες θα διδάσκουν παραδοσιακά όργανα.
Ο κ. Μήτσος θα διδάσκει ταμπουρά, ούτι, νέϊ και φλογέρα και ο κ. Αθανασόπουλος πολίτικη λύρα, λαούτο και κρουστά.Οι διδασκόμενοι θα έχουν επίσης καθοδήγηση και σε άλλα όργανα όπως κλαρίνο, βιολί κ.λ.π.Στην ύλη που θα διδάσκεται περιλαμβάνονται:
«Βυζαντινοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι για κάθε περίοδο και παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής μας αλλά και από όλη την Ελλάδα (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Νησιά, Μικρά Ασία, Κων/πολη κ.α.).»
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:
στον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Νικόλαο Ψηλό, τηλ. 6973/324200,
στον Πρόεδρο του Τ.Δ. Παναιτωλίου κ. Κων/νο Καζάκο, τηλ. 6972/879414,
στην Πρόεδρο του Τ.Δ. Νέας Αβόρανης κ. Μαρία Λέρη, τηλ. 26410/39730.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop