Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Καλλίτερες ταινίες του 2008 που έφυγε!

Με το τέλος του 2008, επιλέγουμε τις καλύτερες ταινίες , που εξύμνησαν τις παραδοσιακές αξίες, που άσκησαν κριτική στον κομμουνισμό και στην παρακμή της σύγχρονης κοινωνίας ή έθεσαν έναν ηθικό προβληματισμό, με την σειρά που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες ή προβλήθηκαν στα διεθνή φεστιβάλ.

1. "Θα Χυθεί Αίμα" του Πωλ Τόμας Αντερσον.
Ένας αριστουργηματικός προβληματισμός πάνω στην ανθρώπινη απληστία, τοποθετημένος στην εποχή της γέννησης της σύγχρονης Αμερικής μέσω της εξόρυξης του πετρελαίου και της Θρησκευτικής Αναγέννησης (1898-1920). Όσκαρ Ερμηνείας στον Ντανιέλ Νταίη Λιούις.

2. «Jυnο»του Τζέησον Ράιτμαν.
Η επαναστάτρια του σχολείου Juno, κόντρα στις συμβουλές των φίλων της για έκτρωση, κρατά το παιδί δηλώνοντας ότι έχει μέσa της κάτι ιερό και κανονίζει να δώσει το παιδί για υιοθεσία.
Μία νεανική κομεντί που έκανε τις φεμινίστριες να ξεσπαθώσουν και τους συντηρητικούς και χριστιανικούς κύκλους της Αμερικής να την λατρέψουν. Χρυσή Σφαίρα Για Κωμωδία στην Έλεν Πέητζ.

3. "Κατύν" του Αντρέι Βάιντα.
Ο μέγιστος των Πολωνών σκηνοθετών και των πολέμιων του κομμουνισμού σόκαρε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με την ταινία για την σφαγή 20.000 Πολωνών αξιωματικών από τους Σοβιετικούς στην διάρκεια του πολέμου. Ένας από αυτούς ήταν ο πατέρας του.

Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop