Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Παναιτώλιο, Βιολογικό Ελαιόλαδο

Ρεπορτάζ από την Εφημερίδα «Συνείδηση»
Η συνεργασία του Δήμου Θεστιέων με το Πα­νεπιστήμιο Πατρών για την εφαρμογή του προγράμματος προώθησης της Βιο­λογικής Γεωργίας απέδωσε καρπούς.
Ένας εκ των παραγωγών, ο Δημήτρης Σιαδήμας που συμμετέχει στο ανωτέρω πρό­γραμμα και καλλιεργεί τα κτήματα του με τις ελιές στο Τ.Δ. Παναιτωλίου, με βάση τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις και υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου ΙΙατρών, παρήγαγε προϊόν το οποίο κρίθηκε ως εξαιρετικό παρθένο σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 2568/93 και βραβεύθηκε από το Υπουργείο Αγρο­τικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο 2ο Φειπιβαλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, σε τρεις μέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 9,10 και 11 Μαϊου.
Ο Δήμαρχος Θεστιέων δήλωσε «πρόκειται για γεγονός που αξίζει να το τονίσουμε, να το προ­βάλλουμε και να το αναδείξουμε, διό­τι είμαστε σε μια εποχή γενικευμένης διατροφικής ανασφάλειας και υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη ζήτηση ποιοτικων , υγιεινών και πιστοποιημένα ασφαλών προϊόντων και το παράδειγ­μα του Δημήτρη Σιαδήμα, μας δείχνει το δρόμο.
Η περιοχή μας έχει τη δυ­νατότητα παραγωγής μοναδικών ποιο­τικών προϊόντων και στόχος μας είναι να ενταχθούν και άλλοι ελαιοπαραγω­γοί στο πρόγραμμα, ώστε να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια και μακρο­πρόθεσμα όχι μόνο ο Δήμος Θεστιέων αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Τρι­χωνίδας, να χαρακτηριστεί ως ΖΩΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.
Ο χαρακτηρισμός αυτός θα δημιουργήσει μια προστιθέμενη αξία στη περιοχή, θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέ­κτημα και θα συμβάλλει στην προβολή της.
Η περιοχή μας πρέπει να αρχίσει να εκπέμπει ένα μήνυμα, ότι είναι μια περιοχή με καθαρό περιβάλλον και καθαρά-ποιοτικά προϊόντα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop