Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου λεγόταν Jeffrey...

το επιβεβαιώνει η Wikipedia.

Τελικώς είναι γεγονός ότι ο Γεώργιος (Β’) Παπανδρέου (Γ΄) βαφτίστηκε Jeffrey και στην εφηβεία του απέκτησε το όνομα Γιώργος. Αυτό αναγράφεται στην αγγλική έκδοση της Wikipedia!
Ο πρώτος πού αποκάλυψε το βαπτιστικό όνομα του Γεωργίου (Β΄) Παπανδρέου (Γ΄) ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, σε βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου για τη ζωή και τα χρόνια στην Αμερική.
Πρόκειται για το βιβλίο «Του μιλάνε τα κύματα...», (Εκδόσεις Καστανιώτη). Στο βιβλίο αναφέρεται ότι, από το 1959 με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά του Ανδρέα, βαπτίστηκαν ορθόδοξοι χριστιανοί:
«Ό Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει!..
Στις φλέβες του Γιώργου-Jeffrey ρέει εβραϊκό αίμα κι από τους δύο γονείς του.
Ο παππούς του Ανδρέα, Σίγκμουντ Μινέϊκο, ήταν Εβραίος ΠολωνοΛιθουανός, ενώ ο παππούς της μητέρας του, ο Τσάντ, ήταν Εβραίος εκ Βουλγαρίας που μετανάστευσε στο Σικάγο.
Το 2000, όταν ο Γιώργος ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, τον τραπέζωσε στην Νέα Υόρκη η πανίσχυρη «American Jewish Committee» (Αμερικανοεβραίκή Επιτροπή).
Προσφωνώντας τον ο Πρόεδρος του AJC, David A. Harris, είχε πει:
«There is no better friend in Greece of the Jewish community of Israel and of the United States than you, Mr Papandreou».
(Μετάφραση: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καλύτερος φίλος της Εβραϊκής Κοινότητος, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών από εσάς, κύριε Παπανδρέου»)
Για να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου:
«I am proud to be here today among friends and colleagues…When I was minister of education, a few years ago, I formed a committee whose task was to search all Greek school textbooks and remove any references that might be considered anti Semitic»
(Μετάφραση: «Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μεταξύ φίλων και συναγωνιστών. Όταν πριν λίγα χρόνια ήμουν υπουργός Παιδείας, έφτιαξα μία Επιτροπή που είχε έργο να ερευνήσει όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία και να αφαιρέσει όλες τις αναφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντισημιτικές»).
Η κατάργηση, του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, πριν ακόμη ορκιστεί πρωθυπουργός, είναι ένα ελάχιστο δείγμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop