Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Η Άννα Διαμαντοπούλου τα γυρίζει για το άσυλο...

μόνο στις αντεθνικές της θέσεις μένει συνεπής!

Η σημερινή υπουργός «δια βίου μάθησης» -έρμη Παιδεία τι σε περιμένει -σε συνέντευξη της στην "Καθημερινή" στις 18 Νοεμβρίου 2001 ως Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ (επί Σημίτη), έλεγε, «…οφείλω να το πω και νομίζω ότι η χώρα μας εγκαίρως, από τώρα πρέπει να ορίσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα τα Αγγλικά. Και το λέω χωρίς να λαμβάνω υπ' όψιν όσους θα σπεύσουν να πουν ότι θα χαθεί η πολιτιστική κληρονομιά και η εθνική μας ταυτότητα. Νομίζω ότι οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά, όπως τα Ελληνικά και τα Αγγλικά»!
Ήρθε λοιπόν η ώρα η Διαμαντοπούλου -η οποία είναι προστατευόμενη της μανούλας Μάργκαρετ- να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα;
Η επιλογή της ως Υπουργού δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (το «Εθνικής Παιδείας» πήγε «μια βόλτα», όπως όλα όσα έχουν αναφορά στο Έθνος) ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Σε συνέντευξη της στον «Κόσμο του Επενδυτή», για το πανεπιστημιακό άσυλο είπε:
«Το θέμα δεν είναι η κατάργηση του ασύλου αλλά η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τις αποφάσεις των πανεπιστημιακών αρχών και γενικά της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αποβλέπουν στην διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και ιδεών. Μια βασική αρχή, που η αδίστακτη καταπάτηση της σε δύσκολες νια την δημοκρατία μας εποχές, οδήγησε στην νομοθετική κατοχύρωση του ασύλου...».
Επειδή λοιπόν, η ίδια δεν επιθυμεί την κατάργηση ασύλου, να δούμε με ποιο τρόπο θα επαληθεύσει τις δηλώσεις της του Δεκεμβρίου 2008, όταν καλούσε τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
Συχνά δίνει συνεντεύξεις σε τούρκικα μέσα, χωρίς όμως να θίγει το ζήτημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων γυναικών, τομέα ιδιαίτερης ευαιθησίας της όταν αναφέρεται στις Ελληνίδες.
Η Διαμαντοπούλου πάλεψε σκληρά για να περάσει το Σχέδιο Ανάν -όπως ακριβώς έκανε και ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Τα όσα επιχείρησε να περάσει -ανεπιτυχώς- η Γιαννάκου, θα μοιάζουν... βάλσαμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop