Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Οι σοσιαλιστές των Hilton’s

και η πρώιμη περίοδος του Πα.Σο.Κ.!

Από την πρώιμη περίοδο του Πα.Σο.Κ. στην Ελλάδα, όταν μιλάνε για σοσιαλισμό το μυαλό μας ταξιδεύει σε ακριβά ξενοδοχεία και –προκλητικά- πολυτελή τρόπο ζωής.
Τι είναι άλλωστε ο σοσιαλιστής, πολύ περισσότερο ο Πα.Σο.Κ.ος, χωρίς το Four Seasons, δίχως τα Hiltons, τα ακριβά αυτοκίνητα, τις «γρήγορες» γκόμενες;
Τα ακριβά ξενοδοχεία, γεμάτα από σοσιαλιστές, έχουν μετατραπεί σε επαναστατικές γιάφκες! Οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, η γαμήλια δεξίωση του (παππού) Άκη, έκαναν τα πεντάστερα να «μυρίζουν» σοσιαλισμό.
Μέχρι τώρα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα, άρπαζαν ή εθνικοποιούσαν, τις λεγόμενες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Είτε ήταν αυτές πετρελαϊκές εταιρίες, είτε ήταν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (φως, νερό, τηλέφωνο) αλλά και η βαριά βιομηχανία.
Το παράδειγμα των (πρώιμων) Πα.Σο.Κ.ων ακολουθεί ο σοσιαλιστής Τσάβες που με προεδρικό διάταγμα, κρατικοποίησε 280 δωμάτια και 210 σουίτες –δεν γίνεται σοσιαλισμός χωρίς σουίτες- ενός ξενοδοχείου της αλυσίδας Hilton.
Το νέο απόκτημα του Τσάβες, βρίσκεται σε εξωτικό νησί της Καραϊβικής. Το 2007 είχε την ίδια τύχη το Hilton του Καράκας.
Ο σοσιαλισμός ήρθε με τον εξοβελισμό της διεθνούς κουζίνας από τα εστιατόρια, καθώς θεωρήθηκε διεφθαρμένη και αντεπαναστατική. Άλλωστε τα φιλέ μινιόν είναι φοβερός και ύπουλος εχθρός του σοσιαλισμού. (Μόνο ο Πάγκαλος αποδείχθηκε άτρωτος από την απειλή των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης).
Στη θέση της διεθνούς κουζίνας, υπάρχει σπεσιαλιτέ, κοτόπουλο με σάλτσα καρύδας και τηγανίτες από καλαμποκάλευρο που είναι σοσιαλιστικά φαγητά!
Στις μπουτίκ που πουλούσαν κοσμήματα και ακριβά ρούχα για τις ματαιόδοξες κυρίες, μπορείτε να αγοράσετε πήλινες κούπες με τη φάτσα του Τσάβες και γλυπτά τοπικής τέχνης. Το Hilton έχει και βιβλιοπωλείο, με πολύ ενημερωμένη την συλλογή με συγγράμματα για την επανάσταση και το δρόμο για τη μετάβαση προς τον σοσιαλισμό.
Καλά και άγια όλα αυτά. Ποιος θα δώσει όμως 200 € για να τα φάει και να τα δει;
Παρ’ όλα αυτά το ξενοδοχείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κρατήσεων. Τα δωμάτια είναι γεμάτα με το 90% των κρατήσεων να γίνεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και την κομματική νομενκλατούρα, γιατί όπως λέει ο εκπρόσωπος της κρατικής διαχείρισης, «το ξενοδοχείο είναι για τον λαό».
Τα χρόνια της Πα.Σο.Κ.ικής λαίλαπας, το συγκρότημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης, που ανήκε στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και ήταν υπό κρατικό έλεγχο, δεχόταν καταιγισμό κρατήσεων από υπουργούς, διοικητές τραπεζών και οργανισμών και πάσης φύσεως πρασινοφρουρών των SS του πασοκικού A΄ράιχ.
Παραγνωρίζοντας όλα τα άλλα, το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν ότι δεν πλήρωνε κανείς. Έτσι έγινε προβληματικό το ξενοδοχείο με την καλύτερη θέα στο Αιγαίο.
Στο τέλος τα πλήρωσε όλα ο λαός. Ο σοσιαλισμός είχε νικήσει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop