Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία, Δεινή ήττα των «διεθνιστών»

και των καιροσκόπων. Ο –κατά δήλωση του «ΔΕΞΙΟΣ»- Σαμαράς εξελέγη αρχηγός.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του κόμματος:
Ψήφισαν…………………………………………………………………………..17.318
Έγκυρα ψηφοδέλτια………………………………………………………....17.156
Άκυρα ψηφοδέλτια…………………………………………………………….....126
Λευκά ψηφοδέλτια………………………………………………………………....36
και έλαβαν:
Θεοδώρα Μπακογιάννη-Μπακογιάννη-Κούβελου....…......8.225
Αντώνης Σαμαράς.......………………………………………………….7.718
Παναγιώτης Ψωμιάδης…………………………………………………1.217
αλλά και στο εκλογικό τμήμα 714 του Δήμου Θεστιέων, όπου ψήφισαν 432 συμπολίτες μας, ψηφοφόροι και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 428 και αναλυτικά έλαβαν:
Θεοδώρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου………….........247
Αντώνης Σαμαράς……………………………………………………………150
Παναγιώτης Ψωμιάδης………………………………………………………31

Η πρωτιά στο νομό, δεν άρκεσε για να της δώσει την αρχηγία του κόμματος, την οποία και κατέκτησε ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 51 %.
Καταλυτική στην αποφυγή της εκλογικής συντριβής και σε μετατροπή του αποτελέσματος σε μια απλή ήττα για τη Θεοδώρα, ήταν η συμμετοχή στην διαδικασία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην διαδικασία.
Το σύνολο –σχεδόν- των ψηφοφόρων και φίλων του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, είναι βέβαιο πως θα αποτελούσαν εν δυνάμει ψηφοφόρους του Αντώνη Σαμαρά.
Ο εκλεγείς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δεν δίστασε στη διάρκεια της διαδικασίας, να τοποθετηθεί ιδεολογικά και να πάρει σαφή πολιτική –εσωκομματική- θέση, σε αντίθεση με την αντίπαλό του που «ψάρευε» μέχρι τέλους σε «θολά νερά», κύριο χαρακτηριστικό και της πολιτικής της παρουσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Οι ψηφοφόροι και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις επίμονες και κατ’ εξακολούθηση προσπάθειες μετατροπής και μετασχηματισμού του κόμματος σε ένα «φιλελεύθερο», «νεοφιλελεύθερο» «απολίτικο» σχηματισμό, απέδειξαν πως η ψυχή και το «μυαλό» τους είναι πατριωτικά και αμετακίνητα στο στόχο της προστασίας της πατρίδος και των συμφερόντων της.
Προσωπικά δεν τρέφουμε καμία ψευδαίσθηση για την πολιτική που –πιθανότατα- θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως το αποτέλεσμα των κομματικών διαδικασιών, του δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και που αν δεν το κάνει θα έχει την κι αυτός την ίδια τύχη με τους προκατόχους του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop