Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αν πάθουμε καρκίνο θα πάμε τον Παράδεισο!

Τι άλλο θα ακούσουμε από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;

Από το διαδίκτυο παρακολουθώ ανελλιπώς Ελληνικό ραδιόφωνο. Μεταξύ των σταθμών της λίστας,  σας είναι γνωστό ότι είναι και ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ακούω εκεί και εθνωφελή –σπάνια- και ψυχωφελή -εξ ίσου σπάνια πλέον- αλλά και εξοργιστικά -ιδιαίτερα συχνά- κηρύγματα.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου ο στενός συνεργάτης του Αθηνών Ιερώνυμου , ο πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Χαλαρής, που ανέλυε τον 37ο ψαλμό του Δαυίδ, τι «ξεφούρνισε» λέτε;  
Διαβάστε το. «Δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος εισαγωγής μας στην Βασιλεία των Ουρανών από την Ασθένεια. Γι’ αυτό, ο άνθρωπος που δεν θα νιώσει την ασθένεια δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πάει στον Παράδεισο Και όσο πιο βαρεία είναι η αρρώστια τόσο πιο κοντά μας είναι ο Θεός».
Ορθόδοξος Χριστιανικός μαζοχισμός ατελείωτος. Έχω ακούσει κι αν έχω ακούσει.
Τι ότι «Ο Θεός μας ελεεί με την παρουσία των Λαθρομεταναστών», ότι «Οι λαθρομετανάστες είναι οι σύγχρονοι περιφερόμενοι Χριστοί».  
Τώρα το άκουσα κι αυτό.
Ας πέσουμε όλοι στα γόνατα να προσευχόμαστε νυχθημερόν να πά­θουμε καρκίνο, ώστε να πάμε στον Παράδεισο!  Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «Ιη­σούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά»!
Τι λένε οι άνθρωποι; Ας τους μαζέψει όποιος θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο. Τρομάζουν τον κόσμο με τις ανοησίες (που ξεστομίζουν) και την ιδεοληψία (που τους διακατέχει).

2 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ? ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ (ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ) ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 1994, ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ: ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΤΕΡ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΣΑΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ? ΕΓΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ : ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ !!! ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ, ΓΑΙΤΙ ΘΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ...

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ.
    ΑΣ ΕΜΙΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου Φίλε. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά πρωτίστως για την επίσκεψή σου και την ανάγνωση. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αναλυτή ή σχολιαστή. Ένας απλός καθημερινός Έλληνας είμαι. Που δεν διεκδικώ το αλάθητο ή τον τίτλο του παντογνώστη. Επέτρεψέ μου λοιπόν να γνωρίζω πολύ καλά τι είναι αυτά που ακούω. Ποιός αμφισβητεί τους Γέροντες που αναφέρεις; Πιθανόν ο Παράδεισος να είναι γεμάτος (ποιός όμως μπορεί να μας διαβεβαιώσει γι΄αυτό;)με θανόντες ανιάτως ασθενείς. Είναι αυτός όμως σοβαρός λόγος από Ιεροκήρυκα; Μπορεί να μας ζητά να επικαλούμαστε τη βοήθεια του Κυρίου, προκειμένου αφού ασθενήσουμε και ταλαιπωρηθούμε να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών; Και το σημαντικότερο μπορεί να αποτελεί μέρος του Ορθοδόξου κηρύγματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop