Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Γιατί οι «φίλαθλοι» του Αιτωλικού δεν πήγαν στο Παναιτώλιο;


Στο Καινούργιο που πήγαν, διαβάζαμε μέρες για την επίσκεψή τους!

Δημοσιοποίησα από παρόν blog του οποίου είμαι διαχειριστής την ανακοίνωση (Δείτε το link) της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ακαρνανίας, που απαγόρευε την μετακίνηση και ως εκ τούτου την παρουσία φιλάθλων του Άρη Αιτωλικού στο Παναιτώλιο, για τον αγώνα της Α΄ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τον τοπικό Ολυμπιακό.
Τις ημέρες που ακολούθησαν τον αγώνα, στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση έλαβα και δημοσίευσα ήδη μήνυμα-σχόλιο (Δείτε το link) του αρχιτέκτονα και ιδρυτή της εφημερίδας του Αιτωλικού «τα γιοφύρια» κ. Απ. Σ. Μπλίκα.
Το σχόλιο που έφτασε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση, αποτελεί το σώμα του κειμένου που ο κ. Μπλίκας απέστειλε στα blog Etoliko-News  και στο Ola ta Goal , ζητώντας «εξηγήσεις και λεπτομέρειες για την εν λόγω απόφαση».  Επιθυμώ εντελώς καλοπροαίρετα να κάνω ορισμένες επισημάνσεις.
Γράφει ο αποστολέας ότι «Αυτή είναι η απόφαση της Αστυνομίας που κυκλοφόρησε σε μερικά ιστολόγια του νομού μας».
Είναι προφανές ότι δεν μας αφορά η αιχμή του, στο βαθμό και στο μέτρο που είναι υπαινιγμός για επιλεκτική ενημέρωση. Προσωπικά την είδα αναρτημένη σε διάφορα (πολλά μάλιστα)  ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.
Στην ουσία της επιστολής του κ. Μπλίκα, συμφωνώ (μερικώς), αλλά και διαφωνώ (ριζικώς) μαζί του.  
Γράφει ότι επρόκειτο για λάθος κίνηση της Αστυνομίας, η «απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων του Άρη Αιτωλικού στο γήπεδο του Παναιτωλίου», αναρωτιέται «ΠΟΙΟΣ προδιαθέτει τον κόσμο για επεισόδια;» και αποφαίνεται πως «Με τέτοιες απαράδεκτες και βεβιασμένες αποφάσεις της Αστυνομίας καλλιεργείται το κακό κλίμα ανάμεσα στους φιλάθλους του νομού μας και, μετά απ’ αυτή την απόφαση που δεν έχει κάποια λογική εξήγηση, και δημιουργεί προϋποθέσεις για επεισόδια στο μέλλον.»
Μάλιστα! Η αστυνομία με τη στάση της υποκινεί τα επεισόδια! Αυτά λέει γραπτώς ο σεβαστός εκδότης.
Όμως οι «φίλαθλοι», χθες και σήμερα του «Άρη», αύριο του «Ολυμπιακού» και αργότερα ποιος ξέρει ποιας ομάδας δεν έχουν καμία ευθύνη;  Να τα θυμηθούμε πάλι; «Φίλαθλοι» του Αιτωλικού τα έκαναν γης μαδιάμ πριν ένα-δύο χρόνια το Ελαιόφυτο, σεβαστέ και (άγνωστε σε εμένα) κύριε Μπλίκα! «Φίλαθλοι», προφανώς οι ίδιοι, του Αιτωλικού σκόρπισαν τον τρόμο πρόσφατα στο Καινούργιο!  Κάνετε άραγε καμιά (Internetική) βόλτα στα blogs και στα forums των «φιλάθλων» του Αιτωλικού;  Διαβάζετε άραγε το μίσος που αποτυπώνεται;
Μπορεί η «απόφαση και στάση της αστυνομίας» να μην φέρνει πράγματι αποτέλεσμα. Όμως ΟΧΙ! Δεν εξυπηρετεί «συμφέροντα – άλλων ομάδων». (Κι αν εξυπηρετεί και το γνωρίζετε κι έχετε στοιχεία καταγγείλτε το)
Ασφαλώς και αποτελεί δικαίωμα των πολιτών να μετακινούνται ανεμπόδιστα και ελεύθερα, όπως και το να παρακολουθούν ΟΠΟΙΟΝ αγώνα αποφασίσουν. Είτε είναι της «ομάδος» τους, είτε είναι άλλης ομάδας!
Παντού σε όλο τον -πολιτισμένο ή όχι- κόσμο γίνονται επεισόδια και προκαλείται αναταραχή, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μία από αυτές είναι ο αθλητισμός. Πουθενά όμως δεν υπάρχει αυτή η ταχύτητα «αντανακλαστικών» να αποδίδονται οι ευθύνες πάντα στους άλλους, είτε είναι οι αντίπαλοι, είτε είναι οι διαιτητές, είτε είναι η αστυνομία! Στον μεν «πολιτισμένο» κόσμο τα επεισόδια αυτά καταστέλλονται, οι ένοχοι αναζητούνται και υφίστανται κατά γράμμα τις συνέπειες του νόμου, στον δε «απολίτιστο» κάποιοι απ’ όσους συμμετέχουν «βλέπουν την ίδια ώρα τα ραδίκια ανάποδα»! Τι από αυτά γίνεται στον τόπο μας; Τίποτα απολύτως, παρά μόνο «εσείς» γράφετε επιστολές υπαινιγμών κι «εγώ» κινδυνεύω να κατηγορηθώ ως απολογητής!
Προσωπικά θα ήθελα να μπορώ, όταν είμαι στην πατρίδα, να παρακολουθώ αγώνα στο Αιτωλικό με τη σημαία του Ολυμπιακού Παναιτωλίου ή στο Παναιτώλιο εσείς με το λάβαρο του Άρη!  Και οι δύο γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ανέφικτο και ουτοπικό, κι όχι με αστυνομική ευθύνη. Η ευθύνη είναι προσωπική δική μας, η ευθύνη βαραίνει όλους μας, όσοι βλέπουμε κι ανεχόμαστε τους hooligans δίπλα μας. Είναι ευθύνη όσων αρνούμαστε να τους αποβάλλουμε από τη ζωή μας και τη ζωή των ομάδων μας. Είναι ευθύνη όσων θεωρούμε «καρφί» αυτόν που θα υποδείξει τον κανίβαλο της ανθρώπινης υποστάσεως του αντιπάλου μας. Είναι ευθύνη όσων τρέχουμε στα δικαστήρια και στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να πιέσουμε να «αφήσουν ελεύθερα τα παιδιά» που «παιδιά είναι …έκαναν λάθος».
Πραγματικά πρέπει «να σοβαρευτούμε και να μην δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα» με ιδιαίτερους, είτε χωρίς ιδιαίτερους λόγους. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να χωρίζει τους φιλάθλους. Δουλειά της είναι να αρπάζει τους παρανομούντες και να τους κάνει «πακέτο» για τον Εισαγγελέα. Αυτή είναι η δουλειά της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για «φιλάθλους» που αρνούνται επανειλλημένα να συμμορφωθούν. Όταν όμως η δικαιοσύνη έχει μισάνοιχτα τα μάτια της, ώστε να βλέπει τους προέδρους των ομάδων, και ορθωμένα τα αυτιά της, ώστε να ακούει τις «παρακλήσεις» των γονέων, των εκδοτών, των ιδιοκτητών blogs και Sites και των Δημάρχων που φροντίζουν για το πολιτικό τους μέλλον, που είναι συνυφασμένο με «τα παιδιά», ας περιμένουμε αυτά κι άλλα χειρότερα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όχι απαγορεύσεις. Σκληρή ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΝΟΜΩΝ!
Στραφείτε λοιπόν στον (υπεύθυνο)  «ΓΑΙΔΑΡΟ», όποιο όνομα κι αν έχει,  και αφήστε ήσυχο το «Σαμάρι» της Αστυνομίας. Το «σαμάρι» προσαρμόζεται πάντα στη ράχη του «γαϊδάρου». Αυτό έχω μάθει από την ενασχόλησή μου με τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, από μικρό παιδί και πριν αναγκασθώ να αποχωριστώ την πατρίδα και τους οικείους μου.
Σας «ΧΑΙΡΕΤΩ» ως έναν από «τους αγνούς φιλάθλους του νομού μας που θέλουν έναν διαφορετικό κόσμο στα γήπεδα» και σας ευχαριστώ ειλικρινά για τα «Συγχαρητήρια» που μου απευθύνατε  «για τη δουλειά» «στην ιστοσελίδα».
Μακάρι «Σε λίγο να τα λέμε και ν’ ανταλλάζουμε απόψεις»  (ελπίζω ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις) και εύχομαι πραγματικά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και «– στη στήλη των αθλητικών –» αλλά και  «στην ιστοσελίδα Ta giofyria.gr που θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου».

Δημήτριος Αθ. Νίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop