Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ολόκληρη η συνέντευξη Κωστούλα στο «Φως των Σπορ»


γράφει ο Θέμης Σινάνογλου

Τρομερή συνέντευξη έδωσε στο «ΦΩΣ» ο αναμορφωτής του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας. Δείτε την εξιστόρηση ενός χρονικού που δεί­χνει την αγωνία που ζει ένας παράγοντας που ρίχνει τα λεφτά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για όσους δεν γνω­ρίζουν, ο Παναιτωλικός είναι μία λαοφιλής ομάδα με πο­λύ κόσμο στην έδρα του και πολύ κόσμο στην Αθήνα, όχι μόνο στο Αγρίνιο. Στο μπαράζ πριν από δύο χρόνια στη Νέα Σμύρνη είχε εξαντλήσει 8.000 εισιτήρια, τα είχαν κάνει ανάρπαστα οι οπαδοί του! Ο Κωστούλας θεωρείται «πρό­βατο» από τους μάγκες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο άν­θρωπος έχει ρίξει πολλά λεφτά στην ομάδα, έχει φτιάξει εκπληκτικές υποδομές (γήπεδο, προπονητικό κέντρο), έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τη διαιτησία, τα κατάφερε ό­μως φέτος να ανεβάσει -όπως όλα δείχνουν-τον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από δεκαετίες που ήταν μακριά από την Α' Εθνική.
Διαβάστε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαι­ρο από ένα «πρόβατο». Ο υπογράφων είναι με τα «πρόβατα» λόγω αρχών και λόγω χα­ρακτήρα αντιδραστικού.

Θ.Σ. Πόσα χρόνια είστε στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
- Είμαι στον έκτο χρόνο.
Θ.Σ. Πείτε μου περιστατικά που να δείχνουν σε τι απαξίωση ήταν ο Παναιτωλικός όταν τον πήρατε.
- Πήρα την ομάδα όταν ήταν στη Γ' Εθνική, αρχές Ιούλη, με πολλές προσφυγές, οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και έφευ­γαν... Βρήκα μόνο 11 παίκτες και όχι από τους καλύτερους, οι καλύτεροι είχαν φύγει... Δεν υπήρχαν λεφτά να πληρω­θούν. Το γήπεδο ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχαν πλη­ρώσει το ρεύμα και δεν λειτουργούσε η αντλία με αποτέλε­σμα να μην ποτίζεται το χόρτο και να είναι εντελώς καμέ­νο. Ούτε αποδυτήρια υπήρχαν, τελευταία φορά το γήπεδο είχε ανακαινιστεί δεκαετίες πριν!
Θ.Σ.  Προπονητικό κέντρο;
- Εννοείται ότι δεν υπήρχε. Τον πρώτο καιρό τρέχαμε εδώ και εκεί, όπου μπορούσαμε να δανειστούμε γήπεδο. Ένα δημοτικό γήπεδο μόνο είχαμε, το οποίο είχε ένα δωματιάκι και οι παίκτες δεν είχαν ούτε ντους να κάνουν. Έμπαιναν με τις λάσπες στα αμάξια τους και πήγαιναν να κάνουν ντους στο γήπεδο μας!
Θ.Σ.  Είχε και χρέη η ομάδα;
- Ναι, επισήμως όταν ανέλαβα έπρεπε να αποπληρώσω 350.000 ευρώ χρέη, όμως συνέχεια έβγαιναν και άλ­λα στην πορεία.
Θ.Σ.  Από πότε έχει να ανέβει στην Α' Εθνική ο Παναιτωλικός;
- Από το 1977.
Θ.Σ.  Παρ' όλα αυτά όμως έχει δυνατό κόσμο.
- Έχει φανεί η δίψα του κόσμου για να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ καλό το κλίμα, έχουμε πολύ καλούς φιλάθλους, είμαστε περήφανοι για αυτό. Το γήπεδο μας δεν έχει κάγκελα, αλλά ο κό­σμος το σέβεται, δεν μπουκάρει μέσα, παρ' ότι έ­χουμε υποστεί κακές διαιτησίες, χαζές διαιτησίες και προβοκάτσια, όπως αυτό που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο κό­σμος πραγματικά αγανάκτησε. Χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε να χάσουμε.
Θ.Σ.  Θα τα πούμε παρακάτω για αυτό το απίθανο περι­στατικό. Πόσα χρόνια λείπατε στη Σουηδία;
- Τριάντα χρόνια.
Θ.Σ.  Γιατί γυρίσατε και επενδύσατε τόσα Λεφτά στον Παναιτωλικό;
- Δύσκολη ερώτηση. Επειδή η ομάδα θα διαλυόταν και θα έπεφτε στο ερασιτεχνικό. Να σας πω την α­λήθεια, δεν πίστευα ότι θα έμπλεκα τόσο. Είπα να βοηθήσω αρχικά, δεν περίμενα ότι θα χρειαζόταν η ομάδα τόσο μεγάλα ποσά. Η πορεία έδειξε ότι δεν ήταν εύκολο να πετύχω τους στόχους που είχα βά­λει για τον Παναιτωλικό και σιγά σιγά μπήκα στο λούκι... Να είμαι στον έκτο χρόνο τώρα, να έχουν δοθεί τόσα λεφτά και να είμαστε ακόμα εδώ, στη Β' Εθνική...
Θ.Σ. Τώρα με αυτή την κρίση, η οποία πνίγει την Ελλάδα και θα την πνίγει για πολλά χρόνια, σκέφτεστε να το βάλετε στα πόδια;
- Αν το έβλεπα σαν επένδυση, θα είχα φύγει ήδη! Από τον δεύτερο-τρίτο χρόνο θα είχα φύγει. Ήξερα ότι ούτως ή άλ­λως αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να τα πάρω ποτέ πίσω. Αλλά εγώ δεν το είδα σαν επένδυση. Ξεκίνησα να βοηθήσω την ομάδα του τόπου μου, να έχω μια ασχολία, να κάνω πράγματα για τον τόπο μου, από τον οποίο έλειπα 30 χρό­νια.
Θ.Σ. Πόσα λεφτά έχετε χάσει ως τώρα σε αυτά τα 6 χρόνια α­πό τον Παναιτωλικό;
- Δεν θα δώσω ακριβές ποσό. Το μόνο που θα πω είναι ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τίποτα άλλο.
Θ.Σ. Για παράδειγμα, φέτος ποιο είναι το έλλειμμα; Πόσο μπαίνει μέσα η εταιρεία;
- Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, που μέχρι τώρα εκεί βλέ­πω ότι θα πάμε, το μείον θα είναι 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ! Μόνο φέτος. Κάναμε βέβαια μια υπερβασούλα για να ανε­βούμε. Όχι ότι τις άλλες σεζόν ήταν μικρό το έλλειμμα, α­πλώς ήταν μικρότερο.
Θ.Σ. Τι έχετε μάθει, ποια θα είναι τα έξτρα έσοδα όταν ανε­βείτε στη Σούπερ Λίγκα; ποια η διαφορά της Σούπερ Λί­γκας σε σχέση με τη Β' Εθνική; Νομίζω 4 εκατομμύρια ευρώ;
- Όχι τόσα, η ενημέρωση μου για φέτος είναι ότι πρόκειται για 3 εκατομμύρια ευρώ. Όμως θα είναι και περισσότερα τα έξοδα. Θα χρειαστεί μεγαλύτερο μπάτζετ. Επίσης, ανησυ­χούμε με αυτά που βλέπουμε να γίνονται τώρα, όπου η πο­λιτεία κουνάει απειλητικά το δάχτυλο -και καλά κάνει- και εγκυμονούν κυρώσεις με περικοπές στις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Είναι και η οικονομική κατάσταση της χώρας τέ­τοια, οπότε δεν ξέρουμε τι έσοδα τελικά θα βρούμε. Πάλι μείον θα είμαστε στον ισολογισμό πιστεύω. Ας εξασφαλί­σουμε όμως πρώτα την άνοδο και μετά τα συζητάμε. Ακόμα δεν έχουμε ανέβει, μένουν πολλοί αγώνες, δεν θέλω να το έχουμε δεδομένο ότι θα ανεβούμε, μην πάθω καμιά απογοήτευση μεγάλη...
Θ.Σ.  Μου είπαν ότι έχετε φτιάξει απίθανα έργα στο Αγρίνιο.
- Έχουμε μία έκταση 70 στρέμματα, όπου φτιάξαμε προπονητικό κέντρο.
Θ.Σ.  Εβδομήντα στρέμματα;
- Ναι. Έχουμε φτιάξει 2 γήπεδα με φυσικό χόρτο και άλλα 2 γήπεδα με πλαστικό χόρτο. Έχουμε και τις 4 ομάδες υποδομών που πρέπει να εξυπηρετούμε. Φτιάξαμε και 4 γήπεδα τένις, αλλά λόγω της κρί­σης δεν πάνε τόσο καλά, μας έχουν μείνει κάπως α­νενεργά... Έχουμε φτιάξει και 4 πισίνες, ένα σύμπλεγμα ω­ραίο, με χώρους το καλοκαίρι για να κάθεται ο κόσμος, με ωραίο μπιστρό και με καφετέρια. Είναι πολύ καλό το μέρος, είναι εξοχή, ευχάριστος χώρος. Και στο γήπεδο της ομά­δας κάναμε γερή ανακαίνιση, διότι δεν ήταν ανθρώπινες οι συνθήκες. Τουαλέτες, αποδυτήρια, τα φτιάξαμε όλα, κάνα­με και μία μεγάλη καφετέρια και γραφεία της ΠΑΕ, στεγά­ζουμε και τον Ερασιτέχνη και τους παλαίμαχους. Η δε μπουτίκ πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, είναι 250 τετραγωνικά μέτρα!
Θ.Σ.  Πάτε και για κολυμβητήριο τώρα; Και για να μεγαλώσετε τις εξέδρες;
- Το κολυμβητήριο το είχαμε στα σχέδια, όμως έχουμε τρεξί­ματα, προέχει να μεγαλώσουμε το γήπεδο ενόψει της συμ­μετοχής μας στη Σούπερ Λίγκα. Η μικρή εξέδρα θα γίνει με­γάλη και θα φτιάξουμε και το πέταλο, θα μεγαλώσει η χω­ρητικότητα του γηπέδου. Αναλόγως βέβαια και με τις δυ­νατότητες που μας δίνει η πολεοδομία, διότι είναι μέσα στην πόλη το γήπεδο, παλεύουμε με τις άδειες, τρέχουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Θ.Σ.  Πόσων χρονών φύγατε μετανάστης στη Σουηδία;
- Ήμουν γύρω στα 25.
Θ.Σ.  Φτωχόπαιδο μου έχουν πει.
- Δεν είχαμε χρήματα ποτέ εδώ. (χαμογελάει)
Θ.Σ.  Και αριστερός έχω μάθει.
- Τότε ήμασταν όλοι αριστεροί στο Αγρίνιο! Στη γειτονιά μου.
Θ.Σ.  Δεν γνωρίζω πώς βγάλατε λεφτά.
- Πήγαν καλά οι δουλειές μου.
Θ.Σ.  Τι δουλειές;
- Είχα την τύχη να ασχοληθώ με ένα προϊόν που οι συγκυ­ρίες το ευνόησαν. Πήρε μεγάλη ανάπτυξη, γρήγορη ανά­πτυξη, πούλησα τις επιχειρήσεις μου στο τέλος σε καλή ε­ποχή -πριν από την κρίση- και γύρισα πίσω.
Θ.Σ.  Τι επιχειρήσεις;
- Με τον τουρισμό. Έκανα τουρ οπερέιτινγκ πρώτα για την Ελλάδα και έπειτα για όλες τις χώρες του κόσμου. Έστελ­να τουρίστες με τσάρτερ σε όλο τον κόσμο.
Θ.Σ.  Έψαξα να μάθω για εσάς, μου είπαν για σπίτια στην Αθή­να, για σπίτι στην Πλάκα, για ελικόπτερο, για βίλα στην Αίγινα. Αληθεύουν;
- (Χαμογελάει) Υπερβολικά ακούγονται.
Θ.Σ.  Δεν αληθεύουν;
- Ε, εντάξει. Επειδή η Αίγινα είναι μακριά, με τους δρόμους που έχουμε, αναγκάστηκα να εξασφαλίσω ένα ελικόπτερο ώστε αντί για 5,5 ώρες να είμαι από το Αγρίνιο στην Αίγινα σε 1 ώρα. Αυτή είναι η διαφορά.
Θ.Σ. Έμαθα ότι κοντέψατε να σκοτωθείτε με το ελικόπτερο.
 - Ναι, είχα ένα ατύχημα πέρσι στην προσγεί­ωση. Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτα. Έπεσε το ελικόπτερο.
Θ.Σ. Έφταιγε το μηχάνημα ή ο χειριστής;
- Συνήθως δεν φταίει το ελικόπτερο... Μάλ­λον ήταν λάθος εκτίμηση, ήταν κακιά στιγ­μή, είχε πολύ αέρα και ζέστη πολλή. Ήταν ένα περιστατικό που εκατό φορές να το ξα­νακάναμε, τέτοιο πράγμα δεν θα το παθαί­ναμε.
Θ.Σ. Μου είπαν ότι έχετε και σχέση με τα ΙΚΕΑ.
- Όχι, καμία σχέση.
Θ.Σ. Είστε παντρεμένος με Σουηδέζα;
- Ναι, έχω και δύο παιδιά. Είναι στη Σουηδία και πηγαινοέρχομαι. Αλλά λόγω των δου­λειών εδώ που τρέχουν δεν μπορώ να πη­γαίνω όσο συχνά θέλω. Έχω να πάω από τα Χριστούγεννα.
Θ.Σ. Τα παιδιά μιλάνε ελληνικά;
- Κάτι λίγο.
Θ.Σ. Να σας ρωτήσω κάτι. Τι μέλλον μπορεί να έχει το Αγρίνιο ως περιοχή; Θάλασσα δεν έχει, τουρισμό δεν έχει. και η ανερ­γία θερίζει. Δεν πρέπει ο κόσμος – όσο και αν ακουστεί αγενές- να στραφεί πάλι στη γεωργία, να παράγει επιτέλους η Ελλάδα κάτι; Απαξιώθηκε η παραγω­γική διαδικασία σε αυτόν τον τόπο.
- Η αλήθεια είναι ότι την απορία που έχεις εσύ την έχουν πολλοί στην περιοχή μας. Μπορεί να μην έχει θάλασσα, όμως είναι περιοχή ευλογημένη. Αλλά εγκαταλελειμμένη. Έχουμε φυ­σικές ομορφιές που δεν μπόρεσε κανείς να αναδείξει. Έχουμε απίστευτο κάμπο, έχουμε τέσσερις λίμνες, έχουμε τον Αχελώο ποταμό, έχει πολύ ωραία μέρη ανεβαίνοντας τα βουνά. Όμως είναι ανεκμετάλλευτα και χωρίς καμία προβολή. Οι λίμνες θα μπορούσαν να αναδείξουν την περιο­χή, τα νερά είναι ευλογία. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά μέρη που σφύζουν από τουρισμό και ας μην έχουν θάλασσα.
Θ.Σ.  Για τη γεωργία που σας είπα;
- Έχετε δίκιο. Με τα άφθονα νερά που έχουμε εδώ θα μπο­ρούσαμε να ποτίζουμε όλη την Ελλάδα και να καλλιεργούμε τα πάντα. Αλλά τα έχουμε εγκαταλείψει. Από τότε που στα­μάτησε ο καπνός εδώ, σταμάτησαν όλα, έμεινε πίσω η γεωρ­γία. Και δεν υπήρξε η πολιτεία τόσα χρόνια να σπρώξει τον κόσμο, να τον καθοδηγήσει. Στη ζωή ένα είναι σίγουρο: αν δεν δουλέψεις, δεν αναπτύσσεσαι. Τις τελευταίες δεκαετίες όλοι περίμεναν να στηριχτούν σε ξένες πλάτες... Άντε να πάρουν καμιά ευρωπαϊκή επιδότηση, τέτοια πράγματα που κρατούσαν τον κόσμο αδρανοποιημένο...
Θ.Σ.  Ένας παράγοντας της Β' Εθνικής ξέρετε τι μου έχει πει για εσάς; Ξέρετε πώς σας αποκαλεί;
- Πώς;
Θ.Σ.  Σας λέει «πρόβατο».
- Πρόβατο για... σφαγή; Δεν κατάλαβα, (χαμογελάει)
Θ.Σ.  Σας τρομάζει ο χώρος; Είναι αηδία αυτά που γίνονται;
- Δεν με τρομάζει. Είναι όμως η λέξη που είπες, είναι αηδία και σε απωθεί. Παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι υπάρχει χώ­ρος για όλους και δεν το βάζω εύκολα κάτω. Και αν θέλουμε να δούμε το σωστό ποδόσφαιρο κάποτε στην Ελλάδα, πιο πολύ πρόβατα χρειαζόμαστε παρά λύκους! Ας ελπίσουμε ό­τι θα μπουν στο ποδόσφαιρο μας και άλλα πρόβατα! Πείτε τους μόνο κάτι.
Θ.Σ.  Είμαι όλος αφτιά.
- Πείτε τους ότι δεν είμαι για σφαγή, έχω σιτέψει πια και δεν τρώγομαι!
Θ.Σ.  Βρέθηκαν μεσάζοντες αυτά τα 6 χρόνια που ασχολείστε στον Παναιτωλικό να σας γυρέψουν λεφτά, λέγοντας σας ότι αλλιώς δεν θα δείτε προκοπή με τη διαιτησία;
- Επόμενο ήταν τα πρώτα χρόνια ειδικά, που ήμουν καινούρ­γιος στον χώρο, να εμφανιστούν τέτοιοι άνθρωποι, ναι. Διό­τι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που ψάχνονται στον χώρο! Υπήρχαν τέτοιες κρούσεις έμμεσα ή άμεσα! Τους έδιωχνα κατευθείαν. «Μη με ξαναενοχλήσεις», έλεγα, οπότε σταμά­τησε.
Θ.Σ.   Έχετε αισθανθεί εκβιασμό να αιωρείται; Σαν τους μπρά­βους που πάνε και σπάνε ένα μαγαζί για να κάνουν ανα­γκαία την προστασία τους και να πληρώνει μετά ο ιδιοκτή­της προστασία. Τα προηγούμενα χρόνια είχατε μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία.
- Ναι, σωστά. Θα έλεγα ότι έγιναν έκτροπα εναντίον μας! Ολοφάνερες αδικίες, τόσες που δεν φανταζόμουν ότι θα υ­πήρχαν! Αλλά δυστυχώς υπήρχαν. Φέτος είστε εντάξει πάντως.
Θ.Σ.   Πώς σταμάτησε αυτό το κυ­νηγητό;
- Πιστεύω ότι έχουν γίνει γενικώς θετικά βήματα στον χώρο της διαιτησίας, δεν είναι όπως ήταν πριν. Ίσως και λόγω των αντιδράσεων έγιναν αλλαγές στον χώρο. Λόγου χάρη, ο Γιαννόπουλος της ΚΕΔ, υπεύθυνος για τη Β' Εθνική, τον ο­ποίο συνάντησα μία φορά όλη και όλη. Του είπα «θα σε πα­ρακαλέσω, κάνε ότι μπορείς για να μη μας αδικούν άλλο»! Μου είπε «εγώ πάντα κάνω τη δουλειά μου σωστά».
Θ.Σ.   Του τηλεφωνούσατε μετά;
- Μία φορά μόνο του τηλεφώνησα για να ζητήσω κάτι. Να μη μας ξαναστείλει έναν διαιτητή που μας είχε αδικήσει κατά­φωρα και ήταν ο κόσμος έξαλλος. Αυτό τον παρακάλεσα και όντως δεν ξαναήρθε αυτός ο διαιτητής.
Θ.Σ.   Το ότι τώρα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Τεροβίταας, είναι από το Αγρίνιο δεν παίζει ρόλο στο ότι σταμάτησε να σας κυ­νηγάει η διαιτησία;
- Όχι. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην ψυχολογία των διαιτη­τών αυτό, επειδή ξέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι από το Αγρίνιο. Να σας πω όμως κάτι; Μία φορά είχε έρθει στο γήπεδο ο κύριος Τεροβίτσας και είχαμε μία άσχημη διαιτη­σία, ο κόσμος στράφηκε εναντίον του και τον έβρισαν άσχη­μα και δεν ξαναήρθε! Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι ή­ταν πολύ καλό για εμάς που άλλαξε η ΚΕΔ. Επί Ψυχομάνη είχαμε πολύ άσχημες διαιτησίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, με το που έφυγε αυτός, σταμάτησαν οι κάκιστες διαιτησίες εναντίον μας….
Θ.Σ.   Είχατε πει «φεύγω» κάποια στιγμή και έπεσε όλο το Αγρί­νιο να σας σταματήσει. Ποιο ήταν το παρασκήνιο;
- Ήταν όταν ανέλαβε ο Πιλάβιος. Είχαμε πιέσει για να φύγει ο Ψυχομάνης. Είχαμε στείλει και επιστολή, είχαμε πει ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είχαμε συζητήσει με τον Πιλάβιο, μου είχε πει «του χρόνου θα κοι­τάξω να έχετε 50%-50%»! Του είχα πει «και φέτος προλα­βαίνουμε να ανέβουμε. Δεν μου φτάνει η υπόσχεση για του χρόνου. Θέλουμε από φέτος για όσα ματς μένουν να έχουμε επιτέλους διαιτησίες 50%-50%». Επιτόπου λοιπόν παίρνει μπροστά μου τηλέφωνο κάποιον από την ΚΕΔ και του λέει «σε παρακαλώ να βάλεις στο επόμενο ματς του Παναιτωλι­κού διαιτητή καλό, διαιτητή αξιολογημένο». Διότι του είχα πάει μέχρι και βίντεο να δει φάσεις όπου μας είχαν αδικήσει και το είχε παραδεχτεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το επόμε­νο ματς λοιπόν ήταν στην Πρέβεζα. Όμως έγινε πάλι σφαγιασμός! Εκεί σήκωσα τα χέρια ψηλά και είπα δημοσίως «πουλάω σε όποιον βρεθεί. Φεύγω. Και αν δεν βρεθεί κα­νείς, θα αφήσω το καλοκαίρι τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Δεν είναι δυνατόν με τόσα έξοδα και τέτοια μπάτζετ να μην μπορούμε να ανέβουμε στη Β' Εθνική επί τέσσερα χρόνια»! Ε, μετά από αυτό, τα υπόλοιπα ματς τα νικήσαμε όλα! Παίξα­με το μπαράζ στη Νέα Σμύρνη, το πήραμε και ανεβήκαμε στη Β' Εθνική. Και τώρα από τον δεύτερο χρόνο μόλις στη Β' Εθνική πάμε για Σούπερ Λίγκα.
Θ.Σ. Ο Τεννές δήλωσε ότι ο Παναιτωλικός είναι πρώτος και όχι δεύτερος.
- Ναι, θα πω και εγώ αυτό που δήλωσε στη συνέ­ντευξη Τύπου, ότι εμείς έχουμε ένα δικό μας μέ­τρημα και θεωρούμε ότι είμαστε στην πρώτη θέ­ση ισόβαθμοι με τον ΠΑΣ. Έγιναν τρελά πράγματα στο μεταξύ σας ματς. Έπρεπε να σας γυρίσει την μπάλα για το φερ πλέι ο ΠΑΣ, όντως κάνει τη βαθιά μπαλιά προς εσάς ο αμυντικός του ΠΑΣ για να σας δώσει την μπάλα πίσω, αλλά εκεί πετάγεται ο Φουρτάδο, παίρνει την μπάλα, τη βάζει γκολ και μέ­νουν κάγκελο όλοι!
Θ.Σ. Πείτε μου τι ακολούθησε μετά με τον Χριστοβασίλη, γιατί έγινε μεγάλο μπέρδεμα με τις δηλώσεις.
- Ο Χριστοβασίλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣ, καθόταν δίπλα μου στην εξέδρα. Παρ' ότι το διέψευσε, θα το λέω διότι δεν λέω ψέματα! Όταν έγινε αυτό που έγινε, στενοχωρήθηκε και μουρμούριζε «πω, πω, αυτό ήταν ντροπή, δεν μπορεί να μεί­νει έτσι για τον σύλλογο» και μόνος του είπε «πρέπει να επανορθώσουμε, πρέπει να κάνουμε ένα πέναλτι για να βάλετε γκολ και να αποκατα­στήσουμε την αδικία»! Πήρε τηλέφωνο λοιπόν κάπου, δεν άκουσα τι είπε, εκείνος μου είπε ότι έδωσε εντολή να κάνουν πέναλτι οι παίκτες του ώστε να φάνε γκολ. Όμως περνούσαν τα λεπτά, αλλά δεν βλέπαμε να κάνουν πέναλτι. Αντίθετα, πάλευαν για να μας βάλουν και άλλο γκολ!
Θ.Σ. Με συγχωρείτε που γελάω.
- Εγώ δεν γελάω, δυστυχώς. Του λέω «τι γίνεται, πού είναι το πέναλτι που έλεγες, εγώ το αντίθε­το βλέπω». Μου λέει «κάτσε να ξαναπάρω τηλέ­φωνο».
Θ.Σ. Συγγνώμη αλλά είναι διασκεδαστικό.
- Εκείνη τη στιγμή έκανε κάτι θεατρικά ο Φουρτάδο, ο οποίος ήταν η πέτρα του σκανδάλου και στενοχωρημένος ο Χριστοβασίλης μού έλεγε «τι είναι αυτά που κάνει, πρέπει να αποβληθεί. Παρ' ότι έχουμε μείνει με 10 παίκτες, πρέπει να παί­ξουμε με 9 παίκτες και να κάνουμε και πέναλτι. Δεν είναι δυνατόν να μείνει έτσι αυτή η ντρο­πή»!
Θ.Σ. Τρομερά πράγματα. Και τι έγινε;
- Ξαναπαίρνει λοιπόν τηλέφωνο, αυτή τη φορά στραμμένος σε μένα για να ακούω τι λέει, για να δείξει ότι προσπαθεί. Ακούω να λέει «βγάλτε έ­ξω τον Φουρτάδο». Όντως βγήκε αλλαγή ο Φουρτάδο, αλλά πέναλτι δεν έκαναν. Του λέω «τι γίνεται, τελειώνει το ματς, μένουν 4 λεπτά, το πέναλτι που έλεγες δεν το βλέπω». Έληξε το ματς και έμεινε αυτή η μεγάλη αδικία.
Θ.Σ. Εσείς τι πιστεύετε ότι έγινε;
- Από ό,τι κατάλαβα μετά, μιλούσε με τον Αγγελή ο Χριστοβασίλης, με το δεξί του χέρι στη διοίκη­ση. Δεν ξέρω αν του είπε πραγματικά να κάνουν πέναλτι και ο Αγγελής τον αγνόησε. Πάντως ο Ντεμόλ, ο προπονητής, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι κανείς δεν του μετέφερε τίποτα! Αρα δεν έφτασε ποτέ στον Ντεμόλ.
Θ.Σ.  Είχατε καλή σχέση με τον Χριστοβασίλη;
Ναι, πολύ καλή. Είχα πάει και εγώ στα Γιάννινα, είχε έρθει και αυτός σε εμάς.
Θ.Σ.  Χάλασαν τώρα οι σχέσεις σας;
- Δεν είναι το ίδιο όπως πριν. Υπάρχει αρκετή α­γανάκτηση στη μέση. Θα δούμε. Ήταν βαρύ αυ­τό που συνέβη. Και ακόμα πιο βαρύ που διέψευ­σε αυτά που έγιναν.
Θ.Σ.  Συγγνώμη σάς ζήτησε;
- Μόλις έληξε το ματς ήταν πολλοί οπαδοί αγανα­κτισμένοι γύρω που τον έβριζαν, είχε και βροχή, τον φυγαδεύσαμε, κατεβήκαμε στο γραφείο. Εκεί ζήτησε συγγνώμη και έλεγε διάφορα, πώς μπορεί να επανορθώσει, να ξαναγίνει το ματς και τέτοια.
Θ.Σ. Κάποιος που σας γνωρίζει μου σφύριξε ότι έχετε στόχο την έξοδο στο Γιουρόπα Λίγκ αργότερα. Τι παραπάνω έχει από κόσμο και από εγκατα­στάσεις η Καβάλα;
- Θα δούμε, κάθε βήμα στην ώρα του. Ας ανέβουμε πρώτα στη Σούπερ Λί­γκα, οι στόχοι θα ανανεώνονται συνεχώς. Μπορούμε να τον βάλουμε αρ­γότερα αυτόν τον στόχο, γιατί όχι.
Θ.Σ.Όταν φύγατε από την Ελλάδα για τη Σουηδία πριν από 30 χρονιά, τι ομά­δα ήσασταν.
- Δεν ήμουν τίποτα άλλο πέρα από Παναιτωλικός. Ήταν η ομάδα μας από
μικρά παιδιά.
Θ.Σ. Αλλάξατε πολλούς προπονητές πάντως αυτά τα χρόνια.
- Αυτό με τους προπονητές είναι ένα θέμα που ποτέ δεν ξέρει κανείς αν θα μείνει τρεις εβδομάδες ή τρία χρόνια. Έχει να κάνει με πολλά, με τη χη­μεία, με τα αποδυτήρια, με τις επιλογές, με τον κόσμο και βέβαια με τα α­ποτελέσματα. Η δική μου επιθυμία είναι να βρούμε έναν προπονητή που να τον..παντρευτούμε στο Αγρίνιο. Να μείνει μαζί μας πολλά χρόνια. Για την ώρα με τον Τεννέ είμαστε ικανοποιημένοι και θέλουμε να ανέβει η ο­μάδα και να μείνει μαζί μας. Ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν ανέβει η ομάδα, θα φύγει.
Θ.Σ. Είμαι εντάξει, τελειώσαμε. Να σας δώσω μία συμβουλή μόνο, δυστυχώς σε αυτόν τον χώρο δεν έχει μεγάλη τύχη όποιος πάει με τον σταυρό στο χέρι.
- Αυτό που μπορώ εγώ να εγγυηθώ είναι ότι ο σταυρός στο χέρι που κρα­τάω είναι πολύ βαρύς και μπορεί να γίνει όπλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop