Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ την άλωση της ΠΟΛΗΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ ξόδεψε το τουρκικό κράτος, για να κατασκευάσει ένα θεματικό μουσείο ιστορίας, που αναπαριστά την Άλωση της Πόλης της 29ης Μαΐου 1453.
Η αιματοβαμμένη ιστορία των Μογγόλων επαναλαμβάνεται, με τους απόγονους τους να είναι υπερήφανοι για τις σφαγές και τις λεηλα­σίες που διέπραξε ο Μωάμεθ.
Που είναι οι «αριστεράντζες» να καταγγείλουν τον τουρκικό εθνικισμό; Τους ενοχλεί μόνο ο ελληνικός εθνικισμός.
Το «πάρ­κο» φέρει την γλαφυρή ονομασία «Panorama 1453». Τα εγκαί­νια τα έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν. 0 χώρος α­ποτελεί μια τεράστια τρισδιάστατη οπτικοα­κουστική αναπαράσταση των γεγονότων του Μαΐου του 1453, μέχ­ρι την πτώση της Πόλης.
Στην διαφήμιση του αναφέρεται πως
«Θα νιώσετε όπως οι στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή. Θα αγγίξετε τα κανόνια του Ουρμπάνου, του δεξιοτέχνη Ούγγρου οπλουργού, θα δείτε πώς αυτά σφυροκοπούσαν τα οχυρά της Κωνσ­ταντινούπολης, θα ακούσετε τους χιλιάδες στρατιώτες του σουλ­τάνου να υμνούν τον Αλλάχ, θα ακούσετε τη μεχτέρ, τη στρατιω­τική μπάντα των Οθωμανών να παίζει ενδεχο­μένως να τη συνοδέψετε και εσείς τραγουδώντας, θα ακούσετε τα άλογα να καλπάζουν, τα σπα­θιά να προσκρούουν βίαια το ένα στο άλλο, τα βέλη να σφυρίζουν δίπλα στο αυτί σας... Θα ζήσετε την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης».
Το επίσημο, κοσμικό τουρκικό κράτος, εμφανίζεται να είναι υπερήφανο για την πολεμοχαρή κληρονομιά του. (Κάτι ανάλογο είδαμε πριν λίγες μέρες, όταν οι μουσουλμάνοι λαθρο­μετανάστες κατέστρεφαν το κέντρο της Αθήνας, ωρυόμενοι: «Αλλάχ ακμπάρ»).
Μπαί­νοντας στον χώρο του «μουσείου», οι επισκέπτες βρίσκονται στο κέντρο της μάχης, περικυκλωμένοι από μια ενιαία τοιχογραφία 3.000 τ.μ.
Πάνω από 10.000 στρατιώτες απεικονίζονται να καταστρέφουν, να σφάζουν και να βομ­βαρδίζουν. Στον ουρανό του θόλου, αχνοφαίνεται η μορφή του Μωάμεθ του Β'.
Απομιμήσεις κανονιών, βα­ρελιών, στρατιωτικού εξοπλισμού και ενδυμάτων της εποχής, οι ο­ποίες βρίσκονται μπροστά από τις τοιχογραφίες, προβάλλονται με ειδικούς φωτισμούς και ηχητικά εφέ.
Είπε ο Ερντογάν: «Τα παιδιά μας στο εξής θα κοιτούν στο μέλλον με σεβασμό για την ιστορία τους».
Θα βλέπουν τα Τουρκάκια, στις τοιχογραφίες τους γε­νίτσαρους και τους βαζιβουζούκους να σφάζουν, να λεηλατούν, να βιάζουν, να καταστρέφουν και θα είναι «υπε­ρήφανα» για την ιστορία τους.
Επειδή στην Ελλάδα ξεχνάμε την Ιστορία μας, ή την διαστρεβλώνουμε, δεν σημαίνει ότι το ίδιο κάνουν και οι άλλοι.
Όμως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως η Τουρκία δεν έχει ιστορία. Έχει ποινικό μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop