Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Μειώθηκε η κατανάλωση τις ΗΠΑ...

Tη μεγαλύτερη πτώση το 2001 κατέγραψε η κατανάλωση στις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας με το χειρότερο τρόπο την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι καταναλωτικές δαπάνες των μειώθηκαν κατά 1% τον Οκτώβριο και κυμάνθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, σημειώνοντας τη χειρότερη πτώση της επταετίας.
Τα στοιχεία του υπουργείου ήρθαν στο φως 24 ώρες μετά τη χορήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, μιας «ένεσης» ρευστότητας ύψους 200 δισ. δολαρίων στην αγορά καταναλωτικής πίστης, μετά το «πάγωμα» των καταναλωτικών δανείων που παρατηρήθηκε στη διάρκεια του Οκτωβρίου.
Ακόμη χειρότερα ήταν τα νέα από την αγορά κατοικίας, από την οποία ξεκίνησε η οικονομική ύφεση, με τις πωλήσεις των νέων σπιτιών να κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το 1991.
Η εταιρεία Tiffany χαμήλωσε τον πήχυ για την κερδοφορία της και ανακοίνωσε το ενδεχόμενο περικοπών προσωπικού, καθώς η οικονομική ύφεση πλήττει πλέον και τους πιο εύπορους πελάτες.
«Είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς πότε θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Μάικλ Κοβάλσκι.
O Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία «θα το ξεπεράσει» και προειδοποίησε ότι, «Αυτό που δεν θέλουμε με τίποτα να συμβεί είναι να εγκλωβιστούμε σε ένα πτωτικό σπιράλ: ο κόσμος θα απέχει από την οικονομική δραστηριότητα, στη συνέχεια θα απέχουν οι επιχειρήσεις, οι θέσεις εργασίας θα μειώνονται και έτσι να ακολουθούμε την πορεία ενός πτωτικού σπιράλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop