Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

"Μυθολογικός Άτλας της Ελλάδας"!

Η σειρά «Οι τόποι των μύθων» που προβλήθηκε το 2004, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, και βασίζεται στο παραπάνω έργο, είναι καταπληκτική.Ο Ισπανός καθηγητής αδράχνει τους Ελληνικούς μύθους (Θεογονία-Κοσμογονία, Ηρακλής, Θησέας κ.λπ.)και τους αναπαριστά ζωντανούς, στην Ελληνική Φύση.
Δείχνει τους τόπους που γέννησαν μύθους. Νιώθεις ότι οι μύθοι και η Ιστορία μας είναι ένα και το αυτό με την Ελληνική Φύση και ότι οι γενιές των προγόνων μας που πέρασαν η μια μετά την άλλη, μοιάζουν ζωντανοί και παρόντες.
Θαυμάσια η φωτογραφία του, και στο ντοκυμανταίρ και στο βιβλίο.
Από τα τελευταία του έργα ο «Μυθολογικός Ατλας της Ελλάδας», επιχορηγήθηκε από το Ιδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης" και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, και για το οποίο έχει διανύσει πάνω από εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα στην Ελλάδα ακολουθώντας τα ίχνη των μύθων, η τηλεοπτική σειρά ντοκυμανταίρ «Οι τόποι των μύθων» μια παραγωγή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΤ1) . ΄
Εργο του φιλέλληνα Ισπανού καθηγητή Πέδρο Ολάγια που αντικρούει τους Σκοπιανούς μύθους που (κάποιοι) "Ελληνες" υποστηρίζουν. Καταπληκτική και τεκμιριωμένη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop