Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ριζοσπαστική Δεξιά και νεοταξική Αριστερά!

Η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται συχνά και κατ' επανάληψιν. Απ' ότι φαίνεται ορισμένοι επιμένουν ν' αναφέρονται στα ιδεολογικά απολιθώματα της Ελληνικής "δεξιάς" και να συγχέουν σκόπιμα την αλήθεια και το ψέμα.
Ο Εθνικισμός είναι πέρα και πάνω από την κατεστημένη ταξινόμηση, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πραγματικά ριζοσπαστικός και επαναστατικός.
Χαρακτηρίζονται ως "δεξιοί" ο Ιωάννης Μεταξάς -ο Παύλος Μελάς -ο Ίωνας Δραγούμης - ο Περικλής Γιαννόπουλος.!
Πιστεύει κάποιος πραγματικά ότι ήταν αυτοί δεξιοί; Λόγου χάριν ο Μεταξάς και ο Δραγούμης ήταν βαθύτατα αντικοινοβουλευτικοί, αντικαπιταλιστές, με μία τάση να συγκεράσουν τον εθνικισμό με τον σοσιαλισμό.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την δεξιά; Αν σήμερα κάποιοι θέλουν -κατόπιν εορτής και χάριν σκοπιμότητος- να τους βαφτίζουν "δεξιούς", προκειμένου να προσδώσουν ένα "ευγενές και ηρωικό" ή ακόμη και "αμαρτωλό", παρελθόν στην "δεξιά" (για την οποία οι έννοιες ευγένεια και ηρωισμός είναι άγνωστες -ακόμη και ως - λέξεις και η ΑΜΑΡΤΙΑ αποτελεί το "ιδεολογικό" της περιεχόμενο), είναι δικό τους πρόβλημα!
Αν κάποιοι μάλιστα θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "δεξιοί", μπορούν να το κάνουν.
Να αφήσουν όμως τον Ιωάννη Μεταξά, τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον Ίωνα Δραγούμη στην ησυχία τους.
Μπορούν να ασχολούνται κάλλιστα με τους Καραμανλήδες, την οικογένεια Μητσοτάκη, τον Αβέρωφ, τον Ράλλη, τους Βαρβιτσιώτηδες ή τους βασιλιάδες!
Έχουν υλικό για να ασχοληθούν.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ασχολούνται με τον Μεταξά και τον Δραγούμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop