Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η ουσία της εκλογής στις ΗΠΑ...

Αλλού ήταν η ουσία των αμερικάνικων εκλογών και όχι στην νίκη Ομπάμα ή στην ήττα Μακέιν.
Τα δημοψηφί­σματα είναι που έγιναν ταυτόχρονα δείχνουν τις πραγματικές πολιτικές και κοινωνικές τάσεις της αμερικανικής κοινωνίας. Τα ελληνικά ΜΜΕ, εκείνο το βράδυ φρόντιζαν με απευθείας δορυφορικές συνδέσεις, μίνι συνεντεύξεις και πολ­λές μεταφράσεις να κρατούν τους τηλεθεατές τους ενημερωμένους.
Φρόντιζαν να φέρουν στην επιφάνεια κάθε πτυχή μέχρι και της πιο απομονωμένης πολιτείας, τους παράγοντες και τις παραμέτρους που επηρέαζαν την τοπική ψήφο και πολλά άλλα.
"Ξέχασαν" όμως να αναφερθούν στη ση­μαντικότερη παράμετρο της εκλογής.
Αυτή είναι η διενέργεια ενός σοβαρού αριθμού δημοψηφισμάτων, σε πολιτείες των ΗΠΑ.
Και τα δημοψηφίσματα πολιτικά, είναι πολύ πιο σημαντικά από την επικοινωνιακή νίκη του Ομπάμα.
Τα δημοψηφίσματα αποδεικνύουν τις τάσεις της κοινωνίας σε συγκεκριμένα ζητήματα, πέρα από την lifestyle διεκ­περαίωση των προεδρικών εκλογών.
Και την μεθεπόμενη μέρα των εκλογών αυ­τό φαίνεται ξεκάθαρα!
Στην Καλιφόρνια οι κά­τοικοι ψήφισαν υπέρ την απαγόρευσης του γάμου των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση του οποίου εί­χαν προσπαθήσει να περάσουν με νομοθεσία, οι αρ­χές.
Το 52,1 % των πολιτών ψήφισε υπέρ της απαγό­ρευσης, προκαλώντας κύμα αναταραχών στα "δικαι­ωματικά" κινήματα των ΗΠΑ. 18.000 περίπου γάμοι ο­μοφυλοφίλων που έχουν πραγματοποιηθεί τον τε­λευταίο καιρό, κάνοντας την Καλιφόρνια "πρωταθλή­τρια".
Συγκεκριμένα, η τροποποίηση που υπερψηφίσθηκε, περιορί­ζει τον γάμο σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
Παρόμοια μέτρα υπερψηφίσθηκαν στην Φλόριντα και στην Αρι­ζόνα,
ενώ και στο Αρκάνσας, οι κάτοικοι ψήφισαν υ­πέρ ενός μέτρου που απαγορεύει την υιοθεσία από ανύπαντρα ζευγάρια, στοχεύοντας σα­φώς στις υποθέσεις υιοθεσίας από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop