Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

"Εθνοκάθαρση": Ξεκάθαρη ομολογία Τούρκου υπουργού!

Σε «παρανόηση» απέδωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Βετζντί Γκιονούλ την ερμηνεία για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την αναγκαιότητα της σφαγής εκατομμυρίων Ελλήνων μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να σχηματιστεί το σημερινό Τουρκικό κράτος.
Μιλώντας όμως τη Δευτέρα -σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ- στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, είπε -όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu:
"Θα ήταν η Τουρκία ένα έθνος-κράτος αν οι Έλληνες είχαν παραμείνει στις περιοχές του Αιγαίου και οι Αρμένιοι σε διάφορες περιοχές της χώρας; Δεν γνωρίζω ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω τη σημασία αυτής της "ανταλλαγής" των πληθυσμών, αλλά αν δείτε την παλιά ισορροπία των πληθυσμών, η σημασία της θα φανεί πολύ καθαρά.
Ακόμη και σήμερα, και με βάση τη μάχη που δίνουμε στη Νοτιοανατολική Τουρκία, (Σ.Σ. τον εξανδραποδισμό και τη γενοκτονία των Κούρδων, αυτό εννοεί ο ...καλλιτέχνης) δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη συμβολή αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους θύματα εξαιτίας της οικοδόμησης του έθνους και ιδιαίτερα, τη συμβολή αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους θύματα του εκτοπισμού..
...ήταν καθοριστική η διαπίστωση ότι είχε ολοκληρώσει την ιστορική του πορεία το σύστημα των εθνοτήτων στο οποίο στηριζόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία... τα δύο βασικά στοιχεία στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ήταν η οικοδόμηση του έθνους και η οικονομία...
...πριν την ίδρυση του τουρκικού κράτους η Αγκυρα αποτελούνταν από μουσουλμάνους, Εβραίους, Αρμένιους και Έλληνες."
Οι δηλώσεις του Βετζντί Γκιονούλ δεν συνιστούν απλώς επιχείρημα υπέρ των ισχυρισμών για την γενοκτονία των Αρμενίων -και μάλιστα από το στόμα Τούρκου υπουργού-αλλά θέτουν γενικότερα θέμα οικοδόμησης έθνους, στο βωμό της οποίας δικαιολογείται η εθνική κάθαρση.

Είναι προφανές ότι ο Τούρκος υπουργός έκανε τις δηλώσεις του χωρίς συννενόηση με την γνωστή Ρεπούση και τους λοιπούς καθηγητές της. Υπουργέ πιάστηκες κορόιδο! "Συνωστισμός" ήταν υπουργέ! Το γράφει η Ρεπούση! Να σας στείλουμε και το βιβλίο της, αν δεν μας πιστεύεις! Αηδίες και συκοφαντίες κατά του...πολιτισμένου Τουρκικού Εθνους είναι όσα είπες! Ούτε η Ρεπούση δεν ...τόλμησε να τα γράψει όλα αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop