Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ο Νίκος Ξυλούρης και η .."Ανεξαρτησία της Κρήτης"!

Ο πασοκατζής δημοσιογράφος του Μega Ιορδάνης Χασαπόπουλος, (Θρακιώτης στην καταγωνή) έχει μια τάση να δίνει βήμα στους οπαδούς της Ανεξαρτησίας της Κρή­της.
Πέρυσι το καλοκαίρι, έβγαλε στην εκπομπή του έναν «κουζουλό» Κρητικό συνθέτη μαντινάδων, που μας τραγούδησε μια πεντάλεπτη μαντινάδα, με την οποία μας απειλούσε ότι η Κρήτη θα ανεξαρτητοποιηθεί το 2012 (οπότε λήγουν τα 100 χρόνια της Συμφωνίας του 1912, με την οποία παρα­χωρήθηκε στην Ελλάδα) αν δεν σταματήσει να την απομυζά το Αθηνοκεντρικό Κράτος.
Το πρωί της Κυριακής 8 Φλεβάρη, ο Χασαπόπουλος (παρέα με τον κομμουνιστή Μανώλη Αναγνωστάκη) αφιέρωσε 15 ολόκληρα λεπτά στην «επαπειλούμενη» Ανεξαρτησία της Κρή­της....για να την καταγγείλει.
Αφορμή του έδωσαν τα μπλουζάκια «2012: Κρήτη Ανεξάρ­τητη Πολιτεία» που φορούσαν μερικοί Κρήτες Αγρότες, στο προ ημερών συλλαλητήριο τους στον Πειραιά.
Τα όσα συνέβησαν και τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του Ιορδάνη, εξόργισαν ακόμη και την Ουρανία Ξυλούρη, χήρα του κορυφαίου Κρητός τρα­γουδιστή όλων των εποχών Νίκου Ξυλούρη.
Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου ήταν φιλοξενούμενη στην εκ­πομπή της Μπήλιως Τσουκαλά στην ΝΕΤ και κά­ποια στιγμή δεν άντεξε...
Επί λέξει τα λόγια της:
«Έχω κρατήσει μια συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος στην Όλγα την Μπακομάρου.
«Είσαι περήφανος που είσαι Κρητικός;» τον ρωτά η Μπακομάρου...
Και λέει ο Νίκος:
«Είμαι περήφανος ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ»!.. Κι αυτό θέ­λω να το τονίσω, ότι ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΛ­ΛΗΝΕΣ. Και δεν ήτανε συμπεριφορά αυτή που κάμανε προχθές στο Λιμάνι. Προσβολή μεγάλη.
Και θα πω ένα πράμα:
Απ' την Σητεία ως τα Χανιά
όλη η Κρήτη αξίζει.
Ποιο κλώνο του βασι­λικού
κόπτεις και δεν μυρίζει;
Είναι πρά­ματα αυτά;»
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, ακόμη κι ο πα­ριστάμενος (κομμουνιστής) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης της φώναξε:
«Πέστα, βρε Ουρανία. Δεν βλέπουν ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop