Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Η Χαμάς, το Ισραήλ και η πραγματικότητα.


Για να λέμε την αλήθεια, το 2005 το Ισραήλ εκκένωσε τελείως τη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν τότε που η Χαμάς κατέλαβε δια της βίας τη λωρίδα και την πόλη της Γάζας, δολοφονώντας τους άνδρες Φατάχ, μετατρέποντας όλη την περιοχή σε ορμητήριο επιθέσεων κατά του Ισραήλ και γενικότερα σε άντρο της -τοπικής και πιθανόν της διεθνούς- τρομοκρατίας.
Τα τελευταία χρόνια πάνω από 5.000 ρουκέτες έχουν εξαπολυθεί εναντίον των Ισραηλινών πολιτών στο νότιο Ισραήλ, σε σχολεία, κατοικίες, παιδικές χαρές κ.λπ. με αποτέλεσμα το 20% του πληθυσμού της χώρας, να έχουν μετατραπεί σε ομήρους της Χαμάς.
Στόχος των ισραηλινών επιχειρήσεων ήταν να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς, να απειλούν Ισραηλινούς πολίτες και εδάφη.
Μάλιστα ξεχνάνε όλοι πως δεν θα υπήρχαν σήμερα Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα εάν η Χαμάς δεν είχε παραβιάσει την εκεχειρία και δεν είχε επιτεθεί.
Ως «στρατός ατάκτων» με πρακτική τον ανταρτοπόλεμο, οι μαχητές της Χαμάς βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και κρύβονται πίσω από τον άμαχο πληθυσμό. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση σχολείου όπου στρατιωτικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με όλμους από σχολείο).
Ασκούν βία –ψυχική και σωματική- αλλά και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, όποιον εναντιώνεται στη θέλησή τους. (Τι θυμίζει στους γηραιότερους Έλληνες αυτή η πρακτική;).
Στρατολογούν με μεθόδους αυταρχικές και θεοκρατικές ανήλικα παιδιά, μετατρέποντάς τα σε «κομάντος αυτοκτονίας», κινούμενες βόμβες. Ακόμη και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Αμπου Μάζεν, κατηγορεί τη Χαμάς για την κατάσταση.
Τι πρεσβεύουν οι δύο πλευρές;
Η θέση του Ισραήλ είναι ότι η λύση είναι δύο κράτη, Το Ισραήλ και το (ανεξάρτητο) παλαιστινιακό κράτος.
Όσοι καταριούνται το Ισραήλ -προσποιούνται ότι- αγνοούν πως η Χαμάς απορρίπτει την ύπαρξη κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.
Όμως η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Η μόνη χώρα στον κόσμο που θα μπορούσε να ανεχθεί μια τέτοια κατάσταση είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα.
Σαφώς όμως οι Ισραηλινοί δεν είναι Έλληνες κυβερνώντες. Προστατεύουν τους πολίτες τους και την οντότητα του Ισραηλινού κράτους και μπράβο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop