Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η... αποκαθήλωση ενός Εθνάρχη!

Πως ο νεκρός Μακαρέζος διαλύει το μύθο του "Εθνάρχη" Καραμανλή.

Εξοντωτικό, για την υστεροφημία του... "Εθνάρχου" Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι το βιβλίο του Νικολάου Ι. Μακαρέζου, ενός εκ των τριών της επταετίας. Το βιβλίο, με τίτλο "Πώς καταλήξαμε στην Μεταπολίτευση", και σε αυτό εξιστορούνται ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ αναφορικώς με τα γεγονότα της περιόδου Νοέμβριος 1973 - Ιούλιος 1974.
Μεταξύ αυτών, δημοσιεύεται και επιστολή του Καραμανλή προς τον Μακαρέζο - ο "Εθνάρχης" είχε στείλει επιστολή από το Παρίσι στον Μακαρέζο, στην οποία του ζητά να αναλάβουν: "...Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγώ, Πρωθυπουργός εσύ" ενώ τίθεται (από τον "εθνάρχη"!..) και η προϋπόθεσις "...εκτός πάσης αναμείξεως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος... σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και ο Δ. Ιωαννίδης"!!!
Προστίθενται δε και άλλες τερατώδεις προϋποθέσεις στην επιστολή:
α) "Αποκλειστικά ο Στρατός να καταστείλη τις ταραχές στο Πολυτεχνείο", "φέρουν ευθύνες για το Πολυτεχνείο οι παρηκμασμένοι πολιτικοί" ενώ οι ύμνοι (του Κ. Καραμανλή) για τον Μακαρέζο δίνουν και παίρνουν.
Κατά τον Ν. Μακαρέζο:
Η προσπάθεια μεταβάσεως, από το Επαναστατικό καθεστώς στον Κοινοβουλευτισμό, με την λύσι του Σπ. Μαρκεζίνη, τορπιλίζεται και ναυαγεί και ενώ η εξέγερσις του Πολυτεχνείου ξεσπά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατυπώνει προτάσεις πολιτικής συνεργασίας, για την άρση του αδιεξόδου, που φθάνουν όμως στον προορισμό τους πολύ αργά.
Την ημέρα, δηλαδή, της ανατροπής του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
Μετά την ανατροπή της λύσεως Σπ. Μαρκεζίνη, προβάλλει ο προσανατολισμός προς την λύσι Καραμανλή που εμφανίζεται, πλέον, ως ο "από μηχανής Θεός" και προκύπτει το αναπάντεχο δίλημμα και η επιλογή του... "εφικτού".
Σύμφωνα με τον Ν. Μακαρέζο, οι πληροφορίες, σχετικά με την άρνησι του Ταξιάρχου (τότε) Δ. Ιωαννίδη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να δεχθούν την.. "λύσι Καραμανλή" έφθαναν με κάθε λεπτομέρεια στον ίδιο (τον Κ. Καραμανλή) και τον απογοήτευαν, τον εξόργιζαν, του γιγάντωναν την εκδικητική του μανία.
Στην συνέχεια, όμως, η ακόρεστη επιθυμία του να εκπληρώσει τις επιθυμίες του τον οδήγησαν στο σημείο να προτείνει στον Δ. Ιωαννίδη:
α) να του αναθέσει το (τότε) Καθεστώς το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,
β) να ορκισθεί ως πρωθυπουργός ο Φ. Γκιζίκης και
γ) να αναλάβει ο Δ. Ιωαννίδης την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ας σημειωθεί ότι ο Δ. Ιωαννίδης απέρριψε την πρόταση.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους!!!

επίκαιρη επισήμανση του αρχιμανδρίτη ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ.

O αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης από τις εκπομπές του στον «Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας «89,5 FM» θυμάται τις εθνικές Επετείους.
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2010, στην εκπομπή του θυμήθηκε ότι ο Κολοκοτρώνης έσωσε την Πελοπόννησο από τους Αραπάδες και τους Τουρκαλβανούς του Ιμπραήμ, βροντοφωνάζοντας την γνωστή φράση «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ».

Διαβάστε τι είπε ο πατέρας ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ:
«...Δεν σκότωσε πολλούς αραπάδες ο Κολοκοτρώνης, μέχρι 200 έμεναν στο πεδίο της μάχης. Από τους δικούς μας ένας μόνος, εφονεύθη.
Ο Ιμπραήμ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τα βάλει με την Παναγία, ούτε με τους καλόγερους τα παλληκάρια του Άη Γιάννη. Την ημέρα της Χάρης του, ο Αη Γιάννης εμψύχωσε τα παλληκάρια του:
- «Βγάτε ρε έξω και δώστε ένα μάθημα στον Ιμπραήμ τον άθεο και αντίχριστο..»
Και βγήκαν τα παλληκάρια και δώσανε του Ιμπραήμ ένα μάθημα.
Πού είναι αυτοί οι λεβέντες σήμερα; Να βγούνε στην Ομόνοια να τα καθαρίσουν όλα αυτά εδώ πέρα, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, η Πατρίδα μας ρε παιδιά!.. Παρακαλούμε τους Ευρωπαίους, παρακαλούμε τον έναν, παρακαλούμε τον άλλον... Εμείς φταίμε για όλα αυτά, με τις Δημοκρατίες μας και με το ένα και με το άλλο. Εμείς φταίμε. Εγώ ως Εκκλησία μιλάω, δεν μιλάω ως πολιτικό κόμμα»!..

Μόνος σου μιλάς Πατέρα Ανανία. Ούτε η Ελλαδική Εκκλησία δεν σε ακούει.
Φαντάζεσαι δηλαδή ότι συμφωνεί μαζί σου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης;
Εδώ είναι έτοιμος να μας αφορίσει γιατί δεν αγκαλιάζουμε τους λατρεμένους του λαθρομετανάστες, κι εσείς ζητάτε κάποιους να ξεβρωμίσουν τον τόπο;
Αν είναι να ξεκινήσει το «σκούπισμα» από κάπου, ξεκινήστε εσείς από την Εκκλησία.

Η αντιπαράθεση και η ένταση μεταξύ Ισραήλ – Τουρκίας…

η συμμαχία Stop ISLAM και ο (Ολλανδός πολιτικός) Geert Wilders…..

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, υπήρχε ένα ενδιαφέρον ερώτημα.
Πώς θα αντιδρούσε το Ισραήλ στην σκληρή επίθεση που δέχτηκε από τους ισλαμιστές της Τουρκίας, μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά των «ακτιβιστών» της Γάζας;
Τότε, είδαμε την προσπάθεια της Τουρκίας να πλασαριστεί ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων, ως η ηγέτιδα δύναμη του ισλαμικού κόσμου, στον ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ Ισλάμ και Δύσης, με ένα παραλήρημα.
Η στρατηγική επιλογή που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ με τους συμμάχους του, είναι να μεταφέρει τον «πόλεμο» σε όλη την Δύση, στοχοποιώντας τους μουσουλμάνους μετανάστες, καθιστώντας τους ανεπιθύμητους στην Δύση.
Επικεφαλής του σχεδιασμού είναι ο Ολλανδός (Εθνικιστής) πολιτικός Geert Wilders, που στις εκλογές κατόρθωσε να τριπλασιάσει τις πολιτικές δυνάμεις του, όταν από 9 έδρες, έφτασε στις 24. Πρόσφατα όταν ο Wilders ταξίδεψε στο Ισραήλ μίλησε για πόλεμο μεταξύ του Ισλάμ, το οποίο αποκάλεσε «φασιστική Θρησκεία», και της Δύσης.
Η πρώτη γραμμή του μετώπου, είναι στο Ισραήλ, με τις μάχες μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων (χαρακτηρίζοντας τρελούς τους μαχητές της Χαμάς και τους καμικάζι αυτοκτονίας).
Η ομιλία του Wilders στο Ισραήλ, (που πήρε μεγάλη έκταση στον ισλαμικό κόσμο) αναφερόταν στη σύσταση μιας διεθνούς συμμαχίας, με κύριο στόχο την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης στην Δύση από τις ισλαμικές χώρες!
Για να πετύχει τους σκοπούς του ίδρυσε την κίνηση «Wilders International Freedom Alliance».
Η Συμμαχία δραστηριοποιείται αρχικά σε πέντε χώρες, όπου ο Wilders σχεδιάζει να αντλήσει υποστήριξη και χρηματοδότηση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Πρόκειται για χώρες, όπου η ισραηλινή επιρροή είναι ισχυρή, ενώ παράλληλα υπάρχει και σημαντική μη αφομοιωμένη μουσουλμανική κοινότητα, την παρουσία της οποίας θα χρησιμοποιήσει, για να αποδείξει την επιχειρηματολογία του.
Στην Ευρώπη αυτή την χρονική περίοδο, γίνονται άγριες περικοπές και το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Το θέαμα μουσουλμάνων με 5-6 παιδιά, που ζουν από τα επιδόματα της Πρόνοιας ή τα επιδόματα ανεργίας σε νεαρούς Τούρκους, Ασιάτες και Άραβες μουσουλμάνους, δεν πρόκειται να είναι για πολύ ανεκτό. Πραγματικά, το timing μοιάζει ιδανικό!
Ο Wilders αναφέρει ότι, στόχος του είναι να φτιάξει μια συμμαχία μεταξύ των παραδοσιακών, συντηρητικών κομμάτων και αυτών της εθνικιστικής δεξιάς, και να διαμορφώσει νέες κυβερνητικές πλειοψηφίες στην Ευρώπη.
Η κεντροδεξιά έχοντας υιοθετήσει για ιδεολογία της τον φιλελευθερισμό και την οικονομία της αγοράς, βρέθηκε με φιλελεύθερη ατζέντα και στα κοινωνικά θέματα
Έτσι καθημερινά ακούμε ότι, «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, όλοι είμαστε άνθρωποι» ή ότι απαιτείται «σεβασμός στις μειονότητες», σε πολλές περιπτώσεις, ανύπαρκτες, διότι υπάρχει και το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» που σέβεται η, «πολιτικώς ορθή» δεξιά.
Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι η εκλογή του (Πασόκου) Πέτρου Ευθυμίου, ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
Ο (σοσιαλιστής) υποψήφιος, συνέτριψε στην κάλπη τον (δεξιό, Καναδό τραπεζίτη) αντίπαλο του, που έκανε προεκλογικό αγώνα με κοκτέιλ και δεξιώσεις.
Στις ομιλίες τους, προς το εκλογικό σώμα των αντιπροσώπων, ο Ευθυμίου μίλησε για: «μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση», και ο «δεξιός» Καναδός, ενοχλημένος του απάντησε «Είμαι γιος μετανάστη».
Φυσικά τα εθνικιστικά κόμματα, μεταξύ αυτών οι «σκληροί» των: Front National, Vlaams Belang, Lega di Nord, ψήφισαν μονοκούκι τον Ευθυμίου!  Ο «δεξιός» έψαχνε να βρει την ψήφο του!
Η προσπάθεια του Wilders ίσως αλλάξει και μετακινήσει την «δεξιά» προς τις εθνικιστικές θέσεις, (οι απελάσεις των Roma από τη Γαλλία, είναι ενδεικτικές) πράγμα που επικροτεί μεγάλο ποσοστό της Ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Σ’ αυτή την περίπτωση το όφελος θα είναι μεγάλο και οι επιπτώσεις στον πολιτικό χάρτη σεισμικές.
Αν οι Έλληνες πολιτικοί το χειρισθούν σωστά, η κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας (και γενικότερα Ισραήλ-Ισλάμ), θα μας βγει σε καλό.
Οι κακοί (μογγόλοι) γείτονες μας, μόλις απέκτησαν έναν επικίνδυνο, επίμονο, και σε αρκετές περιπτώσεις επιθετικό και με ισχυρούς συμμάχους, εχθρό......
Με ότι αυτό συνεπάγεται…..

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 2010-11

Ξεκινάμε με τον Εθνικό στη Γουριά.

Με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Γουριάς στη Γουριά, ξεκινά το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Αιτ/νίας ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Την 15η αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στον Αστακό με τον τοπικό Ηρακλή, ενώ συνολικά, στον 1ο γύρο, οι εκτός έδρας αγώνες του είναι οκτώ και επτά οι εντός έδρας.

@ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

@ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ –ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ

@ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

@ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝ

@ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

@ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

@ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

@ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

@ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

@ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

@ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

@ 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

@ 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

@ 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

@ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κλήρωση Κυπέλλου ΕΠΣ Αιτ/νίας 2010-11

με τον Ιδομενέα Εμπεσσού κληρώθηκε, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Έγινε η κλήρωση των αγώνων κυπέλλου της ΕΠΣ Αιτ/νίας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.
Οι αγώνες θα γίνουν την 4-5/9/2010 και 11-12/9/2010.  Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, κληρώθηκε να αγωνισθεί στον 3ο Όμιλο, με την ομάδα του Ιδομενέα Εμπεσσού. Στους αγώνες συμμετέχουν σωματεία Α1’ και Α2’ κατηγορίας, και θα γίνουν την 4-5/9/2010. Στο κύπελλο, δεν ισχύουν οι περιορισμοί σχετικά με τα όρια ηλικίας των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ισχύουν στους αγώνες των πρωταθλημάτων και τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται στην εξόφληση των εξόδων διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι όμοιες με τις τιμές των εισιτηρίων των πρωταθλημάτων. Οι αγώνες όλων των ομίλων όπως προέκυψαν από την κλήρωση είναι:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΟ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΠΑΟ ΚΑΤΟΧΗΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΚΑΔ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜ/ΚΟΥΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦ/ΣΟΥ – ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΠΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΑΕΚ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΑΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ – ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ – ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ

Ελεύθερος από την ΑΕΛ ο Μιχάλης Μπουκουβάλας.

Συμβιβαστική επίλυση πριν την εκδίκαση της προσφυγής του.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η προσφυγή που κατέθεσε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών, για να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΛ είχε δύο σκέλη.
Το πρώτο ήταν το χρέος της ΠΑΕ ΑΕΛ προς αυτόν ύψους 18.000 €, το οποίο αναλύεται σε 16.000,00 € για τις συμμετοχές του πέρυσι στο πρωτάθλημα, (1.000,00 € η καθεμιά) και τα υπόλοιπα είναι δύο μισθοί και επίδομα αδείας. Παράλληλα, ο παίκτης στην προσφυγή του κάνει λόγο και για μείωση προσωπικότητας, γιατί αποκλείστηκε από την προετοιμασία.
Από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, υποστήριζαν ότι ο ποδοσφαιριστής ζήτησε 20ήμερη άδεια για να βρει ομάδα μετά από συμφωνία με την ΠΑΕ, ενώ τα οφειλόμενα χρήματα θα ήταν το αντίτιμο της ΑΕΛ για τη μεταγραφή του, καθώς όταν αποκτήθηκε δόθηκαν στην ομάδα του Παναιτωλικού χρήματα.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ, σε μια εποχή που δίνει αρκετά χρήματα για να αποκτήσει παίκτες, αποφάσισε, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, να δώσει όλα τα χρήματα στον Μπουκουβάλα και να υπερασπίσει νομικά την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της ο παίκτης.
Τελικά το συμβόλαιο του Μιχάλη Μπουκουβάλα λύθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ βγήκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ιδού η ανακοίνωση της Λάρισας:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Μπουκουβάλα, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».
Ο διεθνής συμπατριώτης μας αμυντικός με την Εθνική Ελπίδων είπε:
«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη διοίκηση της ομάδας για την ομαλή κατάληξη της λύσης του συμβολαίου μου, αλλά και για την ευκαιρία που μου δόθηκε από αυτή να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους προπονητές, συμπαίκτες και όλους τους ανθρώπους της ομάδας για τα υπέροχα χρόνια που πέρασα. Πάνω από όλα και όχι για λόγους εντυπωσιασμού, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Λάρισας που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Πέρασα όμορφες στιγμές και εύχομαι στην ομάδα σύντομα να είναι στην κορυφή».

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Highlands, NJ Statues With Flags

Madison Ave., Dover, NJ

Dover, High School

Terminal Liberty, State park, Jersey City

Αρχαία ελληνικά σε βρετανικά δημοτικά σχολεία

Στην Ελλάδα η Διαμαντοπούλου μετατρέπει τα Αγγλικά σε κύρια γλώσσα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται σε Δημοτικά Σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία. Η οργάνωση «πρωτοβουλία για τη διδασκαλία των κλασικών» ανέλαβε την πρωτοβουλία και η απόφαση αφορά 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.
Ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε ότι, οι μαθητές των σχολείων αυτών, «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου».
Η διευθύντρια του προγράμματος «Ίρις», η Λόρνα Ρόμπινσον, λέει:
«Ο κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Όμως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ο κόσμος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί». Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα».
Οι μαθητές θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και στοιχεία πολιτισμού όπως η γέννηση και η εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου η Σου Γουίτζερι, δήλωσε στην «Daily Telegraph»ότι, «η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν».
Την ίδια ώρα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του:
«Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».

 
ΕπιστροφήTop