Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Αρχαία ελληνικά σε βρετανικά δημοτικά σχολεία

Στην Ελλάδα η Διαμαντοπούλου μετατρέπει τα Αγγλικά σε κύρια γλώσσα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται σε Δημοτικά Σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία. Η οργάνωση «πρωτοβουλία για τη διδασκαλία των κλασικών» ανέλαβε την πρωτοβουλία και η απόφαση αφορά 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.
Ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε ότι, οι μαθητές των σχολείων αυτών, «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου».
Η διευθύντρια του προγράμματος «Ίρις», η Λόρνα Ρόμπινσον, λέει:
«Ο κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Όμως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ο κόσμος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί». Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα».
Οι μαθητές θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και στοιχεία πολιτισμού όπως η γέννηση και η εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου η Σου Γουίτζερι, δήλωσε στην «Daily Telegraph»ότι, «η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν».
Την ίδια ώρα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του:
«Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop