Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η αντιπαράθεση και η ένταση μεταξύ Ισραήλ – Τουρκίας…

η συμμαχία Stop ISLAM και ο (Ολλανδός πολιτικός) Geert Wilders…..

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, υπήρχε ένα ενδιαφέρον ερώτημα.
Πώς θα αντιδρούσε το Ισραήλ στην σκληρή επίθεση που δέχτηκε από τους ισλαμιστές της Τουρκίας, μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά των «ακτιβιστών» της Γάζας;
Τότε, είδαμε την προσπάθεια της Τουρκίας να πλασαριστεί ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων, ως η ηγέτιδα δύναμη του ισλαμικού κόσμου, στον ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ Ισλάμ και Δύσης, με ένα παραλήρημα.
Η στρατηγική επιλογή που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ με τους συμμάχους του, είναι να μεταφέρει τον «πόλεμο» σε όλη την Δύση, στοχοποιώντας τους μουσουλμάνους μετανάστες, καθιστώντας τους ανεπιθύμητους στην Δύση.
Επικεφαλής του σχεδιασμού είναι ο Ολλανδός (Εθνικιστής) πολιτικός Geert Wilders, που στις εκλογές κατόρθωσε να τριπλασιάσει τις πολιτικές δυνάμεις του, όταν από 9 έδρες, έφτασε στις 24. Πρόσφατα όταν ο Wilders ταξίδεψε στο Ισραήλ μίλησε για πόλεμο μεταξύ του Ισλάμ, το οποίο αποκάλεσε «φασιστική Θρησκεία», και της Δύσης.
Η πρώτη γραμμή του μετώπου, είναι στο Ισραήλ, με τις μάχες μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων (χαρακτηρίζοντας τρελούς τους μαχητές της Χαμάς και τους καμικάζι αυτοκτονίας).
Η ομιλία του Wilders στο Ισραήλ, (που πήρε μεγάλη έκταση στον ισλαμικό κόσμο) αναφερόταν στη σύσταση μιας διεθνούς συμμαχίας, με κύριο στόχο την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης στην Δύση από τις ισλαμικές χώρες!
Για να πετύχει τους σκοπούς του ίδρυσε την κίνηση «Wilders International Freedom Alliance».
Η Συμμαχία δραστηριοποιείται αρχικά σε πέντε χώρες, όπου ο Wilders σχεδιάζει να αντλήσει υποστήριξη και χρηματοδότηση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Πρόκειται για χώρες, όπου η ισραηλινή επιρροή είναι ισχυρή, ενώ παράλληλα υπάρχει και σημαντική μη αφομοιωμένη μουσουλμανική κοινότητα, την παρουσία της οποίας θα χρησιμοποιήσει, για να αποδείξει την επιχειρηματολογία του.
Στην Ευρώπη αυτή την χρονική περίοδο, γίνονται άγριες περικοπές και το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Το θέαμα μουσουλμάνων με 5-6 παιδιά, που ζουν από τα επιδόματα της Πρόνοιας ή τα επιδόματα ανεργίας σε νεαρούς Τούρκους, Ασιάτες και Άραβες μουσουλμάνους, δεν πρόκειται να είναι για πολύ ανεκτό. Πραγματικά, το timing μοιάζει ιδανικό!
Ο Wilders αναφέρει ότι, στόχος του είναι να φτιάξει μια συμμαχία μεταξύ των παραδοσιακών, συντηρητικών κομμάτων και αυτών της εθνικιστικής δεξιάς, και να διαμορφώσει νέες κυβερνητικές πλειοψηφίες στην Ευρώπη.
Η κεντροδεξιά έχοντας υιοθετήσει για ιδεολογία της τον φιλελευθερισμό και την οικονομία της αγοράς, βρέθηκε με φιλελεύθερη ατζέντα και στα κοινωνικά θέματα
Έτσι καθημερινά ακούμε ότι, «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, όλοι είμαστε άνθρωποι» ή ότι απαιτείται «σεβασμός στις μειονότητες», σε πολλές περιπτώσεις, ανύπαρκτες, διότι υπάρχει και το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» που σέβεται η, «πολιτικώς ορθή» δεξιά.
Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι η εκλογή του (Πασόκου) Πέτρου Ευθυμίου, ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
Ο (σοσιαλιστής) υποψήφιος, συνέτριψε στην κάλπη τον (δεξιό, Καναδό τραπεζίτη) αντίπαλο του, που έκανε προεκλογικό αγώνα με κοκτέιλ και δεξιώσεις.
Στις ομιλίες τους, προς το εκλογικό σώμα των αντιπροσώπων, ο Ευθυμίου μίλησε για: «μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση», και ο «δεξιός» Καναδός, ενοχλημένος του απάντησε «Είμαι γιος μετανάστη».
Φυσικά τα εθνικιστικά κόμματα, μεταξύ αυτών οι «σκληροί» των: Front National, Vlaams Belang, Lega di Nord, ψήφισαν μονοκούκι τον Ευθυμίου!  Ο «δεξιός» έψαχνε να βρει την ψήφο του!
Η προσπάθεια του Wilders ίσως αλλάξει και μετακινήσει την «δεξιά» προς τις εθνικιστικές θέσεις, (οι απελάσεις των Roma από τη Γαλλία, είναι ενδεικτικές) πράγμα που επικροτεί μεγάλο ποσοστό της Ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Σ’ αυτή την περίπτωση το όφελος θα είναι μεγάλο και οι επιπτώσεις στον πολιτικό χάρτη σεισμικές.
Αν οι Έλληνες πολιτικοί το χειρισθούν σωστά, η κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας (και γενικότερα Ισραήλ-Ισλάμ), θα μας βγει σε καλό.
Οι κακοί (μογγόλοι) γείτονες μας, μόλις απέκτησαν έναν επικίνδυνο, επίμονο, και σε αρκετές περιπτώσεις επιθετικό και με ισχυρούς συμμάχους, εχθρό......
Με ότι αυτό συνεπάγεται…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop