Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γκλεν Μπεκ: Ένας πρώην αλκοολικός DJ,

Η ισχυρότερη αντιπολιτευτική φωνή στον Ομπάμα.

Ο Γκλεν Μπεκ δεν ήταν πολιτι­κός αναλυτής. Ομως ο 46χρονος πρώην DJ της πρωινής ζώνης του ραδιοφώνου εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ισχυρές φωνές κατά του Ομπάμα.
Στην τηλεοπτική του εκπομπή στο FOX News προειδοποιεί για την αποκαθήλωση του Συντάγματος, φωνάζει για την κατάρρευση του καπιταλισμού, μεταφέρει πληροφορίες ότι, η «σοσια­λιστική» κυβέρνηση της χώρας κατασκευάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τον πληθυσμό. Ο Γκλεν Μπεκ είναι μετρ του infotainment, (συνδυασμός ενημέρωσης και ψυχαγωγίας), ενός show που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα αμερικανικά ΜΜΕ.
Με τις δηλώσεις του προκαλεί -πρόσφατα αποκάλεσε τον Ομπάμα «ρατσιστή»- κι αυτό είναι ένα στοιχείο της προσωπικότητας του, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται ως «παλιάτσος».
Παρ' όλα αυτά έχει συσσωρεύσει πολύ σοβαρή και καθόλου αμελητές πολιτική επιρροή.
Πρόσφατα στην -«μη πολιτική», όπως δήλωσε ο ίδιος- συγκέντρωση που διοργάνωσε στο μνημείο Λίνκολν στη Ουάσιν­γκτον μάζεψε δεκάδες χιλιάδες πολίτες (87.000. σύμφωνα με το CBS), που παρακολού­θησαν τον ίδιο και τους υπόλοιπους όμιλητές. Μαζί με τη Σάρα Πέιλιν, εξύμνησαν τις αρετές «της χριστιανικής πίστης, της πατρί­δας και των ενόπλων δυνά­μεων».
Η εκδήλωση συνέπεσε («τυχαία» λέει και το χαρακτηρίζει ως «προϊόν της θείας πρόνοιας») με την 47η επέτειο της ομιλίας του Λούθερ Κινγκ («I have a dream...»). Αυτή η συγκέντρωση προκάλεσε την οργή των υπερσπιστών των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων, που τον κατηγόρησαν ότι κλέβει την κληρονομιά του κινήματος. Ο α­στέρας του FOX News, το οποίο ως μέσο επικοινωνίας ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα­, επιμένει να φωνάζει στην αμερικανική κοινωνία: «δεν είστε μόνοι», «υπάρ­χουν κι άλλοι απλοί Αμερικανοί» που, εκφράζουν την απέχθεια τους για τα δύο κόμματα, που διατυπώνουν απόψεις-για τον κρατικό παρεμβατισμό,  την κλιμα­τική αλλαγή, τις αμβλώσεις.
Η α­πήχηση των απόψεων του, είναι ήδη αι­σθητή. Τις έχει άλλωστε υιοθετήσει πλήρως το κίνημα «Tea Party» που συμβάλει στην διαφαινόμενη  πανωλεθρία των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop