Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα, Χώρα δίχως μέλλον ;

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)

Το «βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ», κάποιοι το ερμηνεύουν ως υποδαύληση εμφυλίου πολέμου από σκοτεινά εντόπια και ξένα κέντρα.
Θεωρούμε ότι πρόκειται απλώς για αυτοχειριασμό της κοινωνίας μας.
Ούτε οι... Αμερικανοί οργανώνουν τα επεισόδια για να ρίξουν τον Καραμανλή επειδή κάνει συμμαχίες με τον Πούτιν (που λένε οι Ρεσαλταρισμένοι), ούτε η... Gladio, η Κόκκινη Προβιά και οι... «ακροδεξιοί», για να φοβηθεί ο κόσμος και να χρησιμοποιηθούν τα επεισόδια σαν δικαιολογία για την επιβολή... δικτατορίας (που γράφουν άλλοι ανισόρροποι), ούτε η ΜΙΤ και η Μοσάντ επειδή... μάς μισούν.
Η πλέον κωμική αιτιολογία, είναι ότι τα κάνει το «αστυνομικό κράτος της Δεξιάς». Μα ότι γίνεται, συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ούτε αστυνομία, ούτε Δεξιά, ούτε κράτος.
Η διάλυση συμβαίνει επειδή καμία αρχή, αστυνομία, κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κανένας θεσμός, κανένας πολίτης, καμία δύναμη στην γενικευμένα άρρωστη Ελληνική κοινωνία δεν υπάρχει που να μπορεί να αντισταθεί -πουθενά και για τίποτε.
Ο διαλυτικός ιός έχει φθάσει στον νωτιαίο μυελό και η εκφυλιστική αποσύνθεση είναι πια ανεξέλεγκτη.
Ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης, με δήλωσή του, ζητεί να σταματήσει το «βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ», το οποίο ο ίδιος ερμηνεύει, ως υποδαύληση εμφυλίου πολέμου από σκοτεινά εντόπια και ξένα κέντρα, και αυτοχειριασμό της κοινωνίας μας.
Διαβάστε τον, «Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ, που μόνο αίμα, δάκρυα και καταστροφές προσφέρουν στον Λαό μας. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ειδικά σε σχέση με όσα περάσαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτή την κατάσταση. Μοιάζει σαν να θέλουμε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας.»

Το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι», πρέπει να λάβει τέλος. Έτσι απλά.
Ούτε αναρχικοί να καίνε, ούτε ΜΑΤ να δέρνουν. Τέλος, εδώ και τώρα.
Πώς; Είναι θέμα πολιτικής αποφάσεως. Αρκεί η απόφαση. Με οποιονδήποτε τρόπο απαιτείται.
Εκτός εάν δεχθούμε ότι ένα ολόκληρο κράτος, μια οργανωμένη πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ο Γιάννης Μαρίνος έγραψε τον τρόπο, πριν τα πρόσφατα γεγονότα.
Να μετατραπεί η κουκουλοφορία σε ιδιώνυμο αδίκημα. Ούτε μπάχαλο και καταστροφές, ούτε κυνηγητά, ούτε αστυνομικοί τσαμπουκάδες. Σύλληψη, ακινητοποίηση, χειροπέδες, φωτογράφηση επί τόπου πριν και μετά την αφαίρεση τηςκουκούλας, αυτόφωρο και αυτόματη καταδίκη.
Μια πολιτεία από την οποία απαιτούμε να είναι ικανή να αντιμετωπίζει διεθνείς οικονομικές κρίσεις και διπλωματικά επεισόδια και διαπραγματεύσεις, φυσικές καταστροφές και οικολογικά προβλήματα, φανταστείτε έναν πόλεμο.
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση από μια πολιτεία να αντιμετωπίσει το Κυπριακό, το επεισόδιο του Οτσαλάν ή των Ιμίων, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, το οικονομικό ή τις πυρκαγιές του περασμένου (ή μήπως και του ερχομένου;) καλοκαιριού, εάν είναι ανίκανη, δειλή και άβουλη για να αντιμετωπίση -τριάντα χρόνια τώρα- κάμποσες εκατοντάδες αναρχικούς;
(Αν είσαστε επιχειρηματίας που επρόκειτο να επενδύσεις, ή τουρίστας που σκεπτόσουν να ταξιδέψεις για διακοπές, θα σού προκαλούσε ασυγκράτητο γέλιο έως και οίκτο η ξεβράκωτη και εξευτελισμένη Ελλάδα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop