Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Καιρός να φεύγουν οι συμμορίες της Αριστεράς.

Να ξεβρωμίσει ο τόπος. 

Καθώς στις περισσότερες Αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπεται η ψήφος εκ των προτέρων, περίπου 130.000 Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, την Χίλαρι Κλίντον ή κάποιον από τους άλλους υποψήφιους προέδρους, αν και απομένουν τριάντα και κάτι ημέρες για τις Προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016. Αυτή είναι η εκτίμηση του καθηγητή Μάικλ Μαντόναλντ, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, που ειδικεύεται στην ψήφο εκ των προτέρων. Οι ψήφοι αυτές θα καταμετρηθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μαζί μ’ εκείνες των 130.000.000 Αμερικανών ψηφοφόρων.
Η εκ των προτέρων ψήφος είναι παλιά ιδέα, όμως όσο περνούν τα χρόνια αναπτύσσεται περισσότερο. Το 1996 μόνο το 10,5% των ψηφοφόρων είχε επιλέξει να ψηφίσει πριν από την επίσημη ημερομηνία των εκλογών, όμως στις εκλογές του 2012 σχεδόν το 30% είχαν ψηφίσει πριν την ημέρα των εκλογών.

Η εκ των προτέρων ψηφοφορία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε με επιστολική ψήφο, είτε αυτοπροσώπως, σε εκλογικά τμήματα που ανοίγουν πρόωρα σε 37 Πολιτείες. Η ψήφος μέσω ταχυδρομείου επιτρέπεται σε όλες τις Αμερικανικές Πολιτείες, όμως σε 20 από αυτές οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την περιοχή ανήμερα των εκλογών. Τρεις Πολιτείες, της Ουάσινγκτον, του Όρεγκον και του Κολοράντο, αποστέλλουν ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ήδη έχουν ανοίξει τρία εκλογικά στην Πολιτεία της Αϊόβα ενώ στην Πολιτεία του Οχάιο θα ξεκινήσει η ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop