Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ορθόδοξοι (κομμουνιστές) Ιεράρχες ας αφήσουν τις υποκρισίες και τις κραυγές

Κυρίως ας πάψουν να αντιπολιτεύονται τους Εθνικιστές.

Στην αθηναϊκή εφημερίδα τα «Νέα» και στη στήλη που υπογράφει συντάκτης με το ψευδώνυμο «Μικροπολιτικός», δημοσιεύτηκε ότι το ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟ ζευγάρι Αλέξης Τσίπρας και Περιστέρα Μπαζιάνα βάφτισαν την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ στο Δημαρχείο της Αίγινας, το δευτερότοκο γιό τους. Στο μικρό δόθηκε το όνομα Ερνέστος-Ορφέας. Πριν προλάβουν οι θαυμαστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να στήσουν χορούς, να διευκρινίσουμε ότι το όνομα Ερνέστος δόθηκε προς τιμή του Τσε Γκεβάρα και είναι προσωπική επιλογή του ΑΘΕΟΥ Αλέξη Τσίπρα.
Το όνομα Ορφέας –ο Ορφέας ήταν αρχαίος Έλληνας ποιητής και ιδρυτής του Δωδεκαθέου- ήταν επιλογή της οπαδού του ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ Περιστέρας Μπαζιάνα.

Στην Αίγινα, επίσης με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ τον Ιούνιο του 2011, βαφτίστηκε και ο πρωτότοκος γιος του ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΥ Αλέξη, που πήρε το όνομα Παύλος- Φοίβος. Παύλος όπως ήταν το όνομα του μακαρίτη Παύλου Τσίπρα -που κονόμησε ως εργολάβος Δημοσίων Έργων διαρκούσης της «επαράτου» 7ετίας- και Φοίβος με απαίτηση της Περιστέρας, για τους λόγους που ήδη εξηγήσαμε. Το παραδοσιακό γλέντι –το ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟ ζευγάρι ακολουθεί τα ήθη και τα έθιμα ΜΟΝΟ στη διασκέδαση- έγινε στο κτήμα Φλαμπουράρη στην Αίγινα, και η σχετική είδηση δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της εποχής -Ιούνιος του 2011- ενώ παρών ήταν και ο Κωστής Στεφανόπουλος, τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που κοντεύει τα 85 όμως δεν κατάφερε ακόμη- να γίνει Κωνσταντίνος.

Η επιλογή του μήνα και των ημερομηνιών για τις δύο βαπτίσεις, δεν είναι τυχαίες καθώς είναι γνωστό ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Δωδεκαθεϊστές επέλεγαν το Θερινό Ηλιοστάσιο, δηλαδή την περίοδο 22-23 Ιουνίου για την ονοματοδοσία των παιδιών και θεωρούσαν ότι έτσι θα είναι τυχερά στη ζωή τους. 

Προσπερνάω όσα έγραψε για τον Τσε και τ’ αφιέρωσε στον «αγράμματο Αλέξη», όπως τον αποκαλεί,  ο Θεόδωρος Χατζηγώγος, που αποκάλυψε ότι ο Γκεβάρα δεν γούσταρε τους ομοφυλόφιλους και ως υπουργός του Φιντέλ Κά­στρο είχε εισηγηθεί και δημιουργήθηκαν στην Κούβα τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως για τους Κιναίδους, τα οποία υπήρχαν έως την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Επίσης παραγνωρίζω τις σημειώσεις στο ημερολόγιο του Τσε όπου γράφει επί λέξει: «…Ο Νέγρος είναι νωχε­λικός και ευφάνταστος ξοδεύει τα χρήματα του για ελαφρότητες και ποτό. Ο Ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και σωτηρίας που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά…{…}.... Με δεδομένη την επικρατούσα έλλειψη πειθαρχίας θα ήταν αδύνατο να χρησι­μοποιήσουμε Κονγκολέζους με αυτόματα για να υπερασπιστούν τη βάση από επιθέσεις από τον αέρα: Δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα όπλα τους και δεν θέλουν να μάθουν…», (επικίνδυνα ρατσιστής ήταν ο Τσε Γκεβάρα, Αλέξη. Ούτε ο Κασιδιάρης λέει τέτοια).

Απευθύνομαι λοιπόν στους Ορθόδοξους Μητροπολίτες της Ελλαδικής κι όχι μόνο εκκλησίας, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία στρέφονται κατά παντός, που σύμφωνα με τη γνώμη τους δεν τηρεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και θέλω να ρωτήσω: Έχουν δικαίωμα εκκλησιασμού και κοινωνίας ο Αλέξης και η Περιστέρα; Μπορούν να συμμετέχουν σε ιεροπραξίες και Ιερά Μυστήρια; Μπορούν φερ’ ειπείν να γίνουν ανάδοχοι; Ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας για τους αστεφάνωτα ζευγάρια και τα παιδιά που γεννούνται απ’ αυτά; Μπορούν οι Μητροπολίτες που καταγγέλλουν με κάθε ευκαιρία ή χωρίς, να την πουν δημόσια και να αναφερθούν στο trendy ζευγάρι της πολιτικής ζωής του τόπου μας; 

Τολμάνε ή μήπως το Ορθόδοξο –κομματικό- καθήκον τους εξαντλείται στην καταγγελία της ιδεολογίας του Εθνικισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop