Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Άγγελου Τσάκαλος

Αφιερωμένο στη μνήμη ενός ΕΛΛΗΝΑ Αξιωματικού της Αστυνομίας

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1995, λίγο μετά το μεσημέρι και μόλις 17 ημέρες πριν τη γέννηση του Άγγελου, άφησε την τελευταία του πνοή, ο ΕΛΛΗΝΑΣ αξιωματικός της Αστυνομίας, Γεώργιος Άγγελου Τσάκαλος, που έπασχε από οξεία λευχαιμία.

Υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιτελικές θέσεις του Σώματος και διατέλεσε υπασπιστής του διοικητή του τμήματος στο Ανατολικό Αεροδρόμιο Αθηνών.  Η μνήμη μου επανέρχεται στις ημέρες της πρώτης, επίσημης και ιστορικής επισκέψεως του Ζαν Μαρί Λεπέν στην Ελλάδα. 

Με αφορμή την συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση και ομιλίες των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Εθνικιστικής Δεξιάς, στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.
Απολύτως ενδιαφέροντα, για όσους θελήσουν να ανατρέξουν στον τύπο της εποχής, είναι όσα προηγήθηκαν της επισκέψεως Λεπέν στη χώρα μας.
Οι γνωστοί γραφικοί, και δεν αναφέρομαι στους κατ΄ επάγγελμα αριστερούς διαδηλωτές, αλλά στους Μαρούδες και τους Κωστόπουλους της κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου, που με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, τόνιζαν την απόφαση της Ελληνικής κυβερνήσεως, να αποτρέψει με κάθε μέσον την επίσκεψη Λεπέν.
'Εφτασαν οι υπερβολές και ο λαϊκισμός τους, σε βαθμό γελοιότητος. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ τον Λεπέν, PERSONA NON GRATA.
Ο Λεπέν τελικώς ήλθε και είχε υποδοχή VIP, στο αεροδρόμιο, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που...κλείδωσε, αλλά την ξεκλειδώσαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, την αίθουσα VIP. Κάποιες από τις εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι «…την αίθουσα VIP ξεκλείδωσαν οι κατάλληλοι άνθρωποι». Έχοντας σύμφωνη γνώμη της οικογένειας μου, μπορώ να αναφερθώ ονομαστικά στο Γιώργο Τσάκαλο, το  λεβέντη ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ -τότε- αστυνόμο Β' που ανέλαβε την ευθύνη και ξεκλείδωσε την αίθουσα VIP.

Η κυβερνητική θέση, ήταν δεδομένη, o Λεπέν ήταν PERSONA NON GRATA. Η ΥΠΑ, σε εφαρμογή της κυβερνητικής αποφάσεως, εξέδωσε άπόφαση και εντολή και η αίθουσα VIP «σφραγίσθηκε», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει τον επισκέπτη και το νόημα της παρουσίας του στην Ελλάδα. Το περιπολικό της αστυνομικής διευθύνσεως του Αερολιμένα Αθηνών, στο Ελληνικό, φθάνοντας στην πίστα, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο, προκειμένου να συνοδεύσει το pullman που θα μετέφερε τους Γάλλους Ευρωβουλευτές του FN, με επικεφαλής τον Λεπέν και τους συναδέλφους τους Ιταλούς του MSI, με επικεφαλής τον Pino Roumoualdi, πήρε εντολή να τους συνοδεύσει στην έξοδο.

Κατάπληκτος ο επικεφαλής των αστυνομικών βάρδιας -τότε- αστυνόμος Β΄, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, από το Αγρίνιο, οδήγησε με προσωπική του απόφαση, τους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές στην αίθουσα VIP, και υποχρέωσε τον κάθιδρο «δημοκράτη» υπάλληλο να ξεκλειδώσει την αίθουσα.  Εκεί λίγο αργότερα, έγινε η επίσημη υποδοχή των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών και Ευρωβουλευτών, από τον αποβιώσαντα Χρύσανθο Δημητριάδη, -τότε- ευρωβουλευτή της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως, Ε.Π.ΕΝ. Ο αστυνόμος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, ήταν ο πρώτος Έλληνας που υποδέχθηκε, τους Γάλλους και τους Ιταλούς ευρωβουλευτές.
Την ίδια μέρα σε σχετική μου ερώτηση, απάντησε ότι: «…Δεν μπορούσα να δεχθώ, ότι η αίθουσα που άνοιγε για απατεώνες, κοπρίτες και κάθε λογής πουτ...., κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, θα έμενε κλειστή για τον Λεπέν και τον Ρουμουάλντι. Πήρα την πρωτοβουλία και άνοιξε».

Ώρα σου καλή Γιώργη, αιώνια η μνήμη σου και να «κοιμάσαι» ήσυχος. Εμείς σε θυμόμαστε, μας λείπεις και ξέρεις ότι αν ζούσες τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στη ζωή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop