Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Δεσμοφύλακας ήταν στην Μακρόνησο ο Θανάσης Βέγγος


ξυπνήστε, ανοίξτε τα μάτια  σας και διαβάστε τις συνεντεύξεις του.

Τη μέρα που πέθανε ο κωμικός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, αλλά και πολλές άλλες από όσες ακολούθησαν,  οι αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ και παριστάνουν τους έγκριτους, αμερόληπτους και αντικειμενικούς δημοσιογράφους, μας φλόμωσαν στα ψέματα  για τον «Μεγάλο Αγωνι­στή της Αριστεράς» που η Πατρίδα τον έστειλε Εξορία στη Μακρόνησο.
Ο Βέγγος, που γεννήθηκε το 1927 στο Νέο Φάληρο, υπη­ρέτησε δύο από τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας στην Μακρόνησο, από το 1947 έως το 1949 σαν ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των κομμουνιστών που ήταν εκεί εξόριστοι.
Ρωτήστε τους γονείς και τους παππούδες σας και θα σας πουν, ότι για να στείλουν έναν φαντάρο να υπηρετήσει τη θητεία του στη  Μακρόνησο, έπρεπε να έχει κάνει Γραπτή Δήλωση, ότι αποκηρύσσει τον κομμουνισμό και βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη βεβαίωση από το τμήμα ασφαλείας της γειτονιάς του (το κοινωνικών φρονημάτων) !..
Άντε μην πω ότι έπρεπε να είναι «τσιράκι των Μοναρχοφασιστών», που λέει κι η Αλέκα, να πω ότι έπρεπε να είναι ντούρος Εθνικό­φρονας.
Να σας πείσουν δηλαδή ότι ήταν αριστερός ο Βέγγος, που επί Χούντας είχε γυρίσει 15 κινηματογραφικές ταινίες και ότι πήγε όχι ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ, αλλά ως εξόριστος αριστερός αγω­νιστής! Μόνο η εκπομπή της ΝΕΤ «Μηχανή του Χρόνου», του (ακραία αριστερού) δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλό­πουλου ΝΕΤ, βράδυ Κυριακής 8 Μαΐου 2011, είπε την αλήθεια, αλλά προσπάθησε να το παρουσιάσει ως «δυσμενή μετάθεση» ενός αριστερού φαντάρου!..
Ρε παιδιά γιατί τόσο πολλά ψέματα σε μια απλή ιστορία; Ο μακαρίτης σε συνέν­τευξη στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινη­ματογράφος» - τεύχος 13, Μάρτιος 1971, εί­χε πει για την γνωριμία του με τον γνωστό αριστερό σκηνοθέτη και παραγωγό Νίκο Κούνδουρο ότι συναντήθηκαν, όταν ο ΙΔΙΟΣ (ο Βέγγος δηλαδή) ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ στην Μακρόνησο!..
Σας είναι παλιά και που να ψάχνετε τώρα στο μακρινό 1971; Διαβάστε την προσωπική σελίδα του δημοφιλούς μακαρίτη ηθοποιού στο Διαδίκτυο κι αν βρείτε μια λέξη για την υποτιθέμενη εξορία του, να μου τη δείξετε κι εμένα.
Όμως πάει πολύ να ασκείτε λογοκρισία στα κείμενα και τα λεγόμενά του, ώστε να τον μετατρέψετε σε κάτι που ποτέ δεν ήταν. Σε τελική ανάλυση δεν ήταν και αποφάσεις της Κεντρικής επιτροπής για να κόβετε και να ράβετε κατα το (κομματικό) δοκούν και συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop