Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο.


Τρομακτικές διαπιστώσεις για το πολίτευμα.

Από το 1887 ακόμη, ο Alexander Tyler, καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκοτία,  διαπίστωνε και έγραφε για την κατάρρευση της «Αθηναϊκής δημοκρατίας» πριν από 2000 και πλέον χρόνια, ότι   «Η δημοκρατία είναι πάντα εφήμερη, από την φύση της. Πολύ απλά, δεν μπορεί να υπάρξει ως μορφή σταθερής και μόνιμης διακυβέρνησης. Θα υπάρχει, έως την στιγμή που οι ψηφοφόροι ανακαλύψουν ότι μπορούν να επιλέξουν από το Δημόσιο Ταμείο, πλούσια υλικά δώρα, για τον εαυτό τους. Από την στιγμή εκείνη, η πλειοψηφία εκλέγει πάντα τον υποψήφιο που υπόσχεται τις περισσότερες παροχές από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τελικό αποτέλεσμα, κάθε δημοκρατία να καταρρέει υπό το βάρος της αλόγιστης οικονομικής της πολιτικής ακολουθούμενη πάντα από δικτατορία.»
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Βλέπετε να υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην σημερινή Ελλάδα και την κατάρρευση της «Αθηναϊκής Δημοκρατίας»; H δικτατορία στο παρελθόν ήταν συνυφασμένη με τα όπλα, το στρατό, την κατάργηση της ελευθερίας του Τύπου, τους εκτοπισμούς και τις φυλακίσεις. Σήμερα όλα γίνονται διαφορετικά. Τα όπλα αντικαταστάθηκαν από τις μετοχές και τα CDS, η πολυφωνία αποτελεί φίμωτρο του λόγου, οι εκτοπισμοί και οι φυλακίσεις πήραν τη μορφή της μετανάστευσης. Όμως η ουσία -η ύπαρξη καθεστώτος ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ και ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ή και πλήρους ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων- ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Όμως κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι αυτά είναι αποκλειστικά Ελληνικό προνόμιο και πατέντα. Μέσα από τη μελέτη και την ανάλυση του καθηγητή Joseph Olson της νομικής σχολής του «Hamline University School of Law»  (St. Paul , Minnesota), προκύπτουν ενδιαφέροντα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία για τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Χαρακτηριστικά και όπως καταγράφει ο καθηγητής, στις
Νίκες ανά πολιτεία επικράτησαν
ο πρόεδρος Obama : 19        
ο συνυποψήφιος του Mc Cain: 29 
Η Απεικόνιση γεωγραφικής έκτασης δίνει :
στον Obama: 580,000   
στον McCain: 2.427.000 
Σε πληθυσμό κερδισμένων κομητειών:
ψήφισαν τον Obama: 127 εκατομμύρια 
ψήφισαν τον McCain: 143 εκατομμύρια.

Όμως ο
Δείκτης δολοφονιών ανά 100.000 κατοίκους στις κομητείες: 
δείχνει στις περιοχές που ψήφισαν Obama: 13.2, 
και στις περιοχές που ψήφισαν McCain: 2.1  

Ο καθηγητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η χαρτογράφηση των περιοχών επικράτησης του Mc Cain (δείχνει ότι ) κατοικούνται από φορολογούμενους πολίτες…. (Αντίθετα) οι περιοχές που επικράτησε ο Obama, κατοικούνται από πολίτες χαμηλού εισοδήματος με κύρια πηγή προέλευσής (του εισοδήματος) διάφορες μορφές κοινωνικής πρόνοιας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop