Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Υπάρχει ή όχι πρωτογενές πλεόνασμα


Η άποψη του παραμύθη φούρναρης, καλοπροαίρετου  Έλληνα.

Ο ξερόλας φίλος μου, αντι ΔΝΤ και αντι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ, λες και κάποιος είναι με τη θέλησή του σύμφωνος μαζί τους, αρνείται να αντιμετωπίσει κατάματα και να αποδεχθεί την αλήθεια και την πραγματικότητα και γράφει στη λίστα σήμερα και το βρήκα στο mail box μου. (Διατηρώ την ορθογραφία και τη σύνταξή του).
«ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!
Η κατάσταση: Κρατικά έσοδα: 58 δις. Μισθοί, συντάξεις, κρατικές λειτουργίες, προμήθειες υλικού, συμβάσεις, ΟΛΑ ΜΑΖΙ 49 δις. Μέχρι εδώ καλά, περισσεύουν 9 δις. (Ισχυρίζεται δηλαδή ότι υπάρχει ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.)
Το πρόβλημα: Ετήσιοι τόκοι 13 δις (Ωχ!) αλλά έχει κι άλλο αγγούρι: Ομόλογα που λήγουν 27,6 δις (!!!) το 2011, 33,7 δις το2012, 30,7 το 2013, 31,8 το 2014, και ο ..λούκουμος 74,1 δις (!@#@!!??%&**) για το 2015 !! (Γι'αυτό λένε όλοι ότι θα εξασφαλιστούμε με το 2ο μνημόνιο έως το 2014)
Όποιος δεν βλέπει ότι πρέπει να γίνει στάση πληρωμών ΤΩΡΑ, και έκδοση εθνικού νομίσματος, έχει πολύ λάθος εκτίμηση των πραγμάτων. Νέοι δανειστές του ελληνικού δημοσίου δεν θα βρεθούν αν δεν απαλλαγούμε από το προηγούμενο βάρος και φανεί το πλεόνασμα που πραγματικά υπάρχει.
 Αν όμως επιλέξουμε να αντικαταστήσουμε τα κουρελομόλογα που κρατούν οι τράπεζες με ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ δάνεια που θα οφείλουμε πλέον σε ΚΡΑΤΗ όπως Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία κλπ (γραμμή μνημονίου) τότε θα πάθουμε 2 κακά:
1. Θα έχουμε σοβαρότατες συνέπειες όταν φανούμε ασυνεπείς (και θα γίνει αυτό σίγουρα) και κάνουμε στάση πληρωμών σε 4 χρόνια, γιατί το δάνειο δεν θα είναι φτιαγμένο με κουρελομόλογα όπως τώρα, αλλά θα έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις, και επιπρόσθετα γιατί, αντί τραπεζών και hedge funds, (που στο κάτω κάτω, δεν μπορούν να σου στείλουν τα ..τάνκς) θα «τα σπάσουμε» με πολύ ισχυρά εθνικά κράτη.
2. Κανείς δεν θα θέλει να δανείσει ένα ελλειματικότατο δημόσιο που θα'χει να ξεπληρώσει 450 δις. Άρα θα εξαρτόμαστε εσαεί από τους μνημονιακούς δανειστές μας, η οποίοι, το 2014 θα μας φορτώσουν το μνημόνιο 3 για το υπόλοιπο του ποσού.. Η απόλυτη σκλαβιά.δηλάδή. Κι όταν βαρέσουμε κανόνι, θα ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κι όχι μόνο κανα 2 νησάκια και την Ακρόπολη, όπως αστιευόμαστε τώρα.
Μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ χώρα, με αξιοζήλευτη γεωστρατηγική θέση, πλούτο ορυκτό που δεν φανταζόμαστε, και άριστο τουριστικό θέρετρο, για πακέτα στήριξης 300δις περίπου. Καλό "deal" κάνουν εις βάρος μας. Οι Έλληνες θα είναι σκληρά εργαζόμενοι ΔΟΥΛΟΙ (ήδη είμαστε-φαντάσου τότε πως θα είμαστε) και οι γυναίκες μας....
Τα λέω, για να μην πει κανείς οτι δεν τά'πα.
Ξέρω ότι ασυνάρτητες αντιρρήσεις στα παραπάνω θα εκφράσουν 2 ειδών άνθρωποι: 1. Ο HOMO MNIMONIOUS και 2. Ο HOMO PASOKUS. Άρα έχω δίκιο..
Πάει λοιπόν ο Νίκος και του τη σπάει.
«Θα ήθελα να εκφράσω μία «ασυνάρτητη αντίρρηση»: Ποια είναι η πηγή των αριθμών που προωθήσατε; Πρέπει να είστε ο πρώτος παγκοσμίως που ισχυρίζεται ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός έχει πρωτογενές πλεόνασμα (Δηλαδή έσοδα-έξοδα, χωρίς τους τόκους).
Δυστυχώς (για την Ελλάδα πρωτίστως) ο προϋπολογισμός έχει πρωτογενές έλλειμμα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, (το αρχείο σε pdf μορφή) υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα -21.304 εκ. ευρώ το 2009, εκτίμηση -9.807 εκ. ευρώ για το 2010 και πρόβλεψη -4.937 εκ. ευρώ για το 2011.  Με τους τόκους, -33.630, -23.067 και -20.867 εκ. ευρώ αντιστοίχως .
Αφήνω στην άκρη την «λεπτομέρεια» (πρωτίστως ηθική) ότι προτείνετε να μην ξεπληρώσει η χώρα τα δάνεια που έλαβαν οι (δημοκρατικώς εκλεγμένες) κυβερνήσεις της. Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Κόλμερ μία τέτοια ατιμία ποτέ δεν την έκανε η Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop