Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Η Αθήνα μοιάζει με τη Βηρυτό του 1970»!

Ο Καμίνης το ανακάλυψε (και αυτός) μετά τις εκλογές.

Ο γνωστός και ως συνήγορος του λαθρομετανάστη, σημερινός δήμαρχος Αθηναίων (και Αθηνών), Γιώργος Καμίνης, πιθανότατα κάτοχος Αμερικανικού διαβατηρίου, κι αυτός, δήλωσε σχετικά πρόσφατα στην εφημερίδα «Los Angeles Times» , στην Αθηνά Καρασσάβα, ότι «Χάνω το έλεγχο της πόλης μου και πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα. Η Αθήνα μοιάζει με τη Βηρυτό του 1970». Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα περιμένει ως μάννα εξ ουρανού την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ο δήμαρχος της πόλης με αυτή τη δήλωση βόμβα φροντίζει να τη δυσφημίσει παγκοσμίως και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες.

Η εφημερίδα με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη από τρεις Αφγανούς, για μία βιντεοκάμερα, με τη δολοφονία ενός 21χρονου από το Μπαγκλαντές, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για την πρώην πιο ασφαλή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπως την χαρακτηρίζει.

Η Καρασσάβα γράφει χαρακτηριστικά, «το ελληνικό χρέος και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν μετατρέψει την Αθήνα, από την πιο ασφαλή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σε πόλη του τρόμου.»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η φιλόξενη πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα με τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών - νόμιμων και παράνομων -, καθώς μέσα σε μία δεκαετία οι αλλοδαποί αποτελούν το 15% του πληθυσμού. Τα προβλήματα είναι πολλά και η πολιτεία αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει άμεσα. Αν και όπως γράφεται η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα, με περισσότερες περιπολίες και ελέγχους από την αστυνομία στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου», η κατάσταση παραμένει δύσκολη και η ζωή στο κέντρο, όπως χαρακτηριστικά λένε οι κάτοικοι, επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop